Sunday, February 1, 2015

Winter skincare 1: mijn reinigingsproducten

Per seizoen verander ik mijn skincare, zowel de reiniging als verzorging. Niet persé gebruik ik andere producten, maar wel in een andere volgorde of hoeveelheid. In deze post laat ik je mijn reinigingsproducten zien en vertel ik je hoe ik ze gebruik.

Op de foto bovenaan het artikel zie je heel veel producten, maar schrik niet, deze gebruik ik niet allemaal elke dag hoor! In de winter is mijn huid wat droger en soms ook wat uit balans en het is lastig om dan de juiste producten te kiezen. Deze winter heb ik tot nu toe weinig last van schilfertjes. Dat is wel eens anders geweest. Ik ben er inmiddels wel achter wat werkt voor mij qua reiniging en verzorging.

Ochtend
In andere seizoenen gebruik ik 's morgens vaak een facewash onder de douche zoals de facewash van Dermolin of Neutral. Dat doe ik nu niet! Ik spoel mijn gezicht alleen af met water en naderhand wrijf ik een zacht wattenschijfje met de mild clarifying lotion van Clinique over mijn gezicht, hals en decolleté. Deze versie van de Clinique clarifying lotion, er zijn namelijke meerdere verkrijgbaar, is de enige zonder alcohol en dat vind ik prettig, omdat alcohol uitdrogend is. Deze milde lotion reinigt mijn huid op een zachte manier en exfolieert door het salicylzuur erin.

Make-up verwijderen
Ik draag bijna dagelijks oogmake-up en dan vooral langhoudende make-up, dus die wil ik 's avonds graag goed verwijderen. Ik verwijder mijn make-up echt altijd! Mijn oogmake-up haal ik weg met double-effect oogreinigingslotion van Diadermine. Dit blijft mijn favoriet. Ik heb een tijdje de 2 phase eye makeup remover lotion van HEMA gebruikt, maar die was zo vettig, jak. Deze van Diadermine is fijn, want hij haalt alle make-up (ook waterproof en langhoudend) makkelijk weg en laat geen al te vet laagje achter. Vaak haal ik daarna nog een wattenschijfje met micellair water van Garnier over mijn ogen om de laatste restje weg te vegen en dan is mijn make-up echt wel weg. Soms gebruik ik het micellair water van Garnier ook om mijn gezichtsmake-up te verwijderen wanneer ik erg veel op mijn gezicht gesmeerd heb. Je weet wel, op de dagen dat ik volledig uit heb gepakt met foundation, contourpoeders, bronzers en meer. En dat is dus niet elke dag.

Avond
's Avonds reinig ik mijn gezicht enkel met de camomile silky cleansing oil van The Body Shop. Waar ik in andere seizoenen soms wel drie producten gebruik om mijn gezicht 's avonds te reinigen, beperk ik het in de winter tot zo weinig mogelijk producten. Ik masseer twee pompjes van deze cleansing oil op mijn droge huid nadat ik dus wel al daarvoor mijn oogmake-up heb verwijderd. Dan voeg ik wat water toe, waardoor deze oil cleanser een beetje gaat schuimen. Daarna spoel ik het af en is mijn huid superschoon zonder te uitgedroogd te zijn. Alleen wanneer ik dus echt veel gezichtsmake-up heb gebruikt, haal ik dat eerst apart weg met het micellair water van Garnier, maar anders voldoet deze oil cleanser prima.

Extra
Dan zijn er nog wat hulpjes die mijn huid zo nu en dan een oppepper geven en die zie je hierboven. De enzym peeling van Balea kocht ik in de Duitse drogisterij DM en dit is een peeling op basis van fruitzuren. Deze gebruik ik af en toe. Het is een crème-achtige peeling zonder korreltjes die je op je gezicht en hals smeert, een paar minuten laat intrekken en dan afspoelt. Daarna is je huid heel zacht en glad. Hetzelfde doet de Miraculous Anti-Aging Lactic Acid Cleanser&Mask van Philosophy. Deze kun je als dagelijks reinigingsproduct of als masker gebruiken. Eerst gebruikte ik deze dagelijks om mijn gezicht mee te wassen, maar nu dus niet meer. Het product bevat namelijk een AHA-exfoliant, melkzuur (lactic acid), en dat vind ik nu voor dagelijks gebruik iets teveel van het goede. Daarnaast is die niet bepaald goedkoop (zo'n € 30), dus door hem slechts af en toe als masker te gebruiken doe ik er wat langer mee. Jaja, daar spreekt een zuinige Nederlander he...
Dan heb ik nog een golden oldie namelijk de apricot scrub van St Ives. Dit is wel een grovere scrub die ik voornamelijk na het scheren van oksels en bikinilijn gebruik (tip om ingroeiende haartjes tegen te gaan!), maar soms scrub ik er ook mijn gezicht zachtjes mee. Vooral wanneer ik last heb van velletje op mijn neus.

's Winters heb ik mijn reiniginsritueel dus zoveel mogelijk beperkt tot het gebruik van slechts enkele producten die ik in andere seizoenen soms in combinatie gebruik. Juist door niet te agresief en teveel te reinigen blijft mijn huid in goede conditie wanneer het buiten kouder en binnen warmer en droger is.

Gebruik jij 's winters ook andere producten of in een andere volgorde/hoeveelheid?

Ps. In het volgende artikel vertel ik he meer over mijn huidverzorging in de winter!

1 comment:

  1. Such great picks! I just love st ives, one of the best I have tried :)

    http://floralsandsmiles.blogspot.ca/
    twitter.com/floralandsmiles

    ReplyDelete