Sunday, February 8, 2015

Het grote MAC artikel: MAC addict tag + mijn stash

Gisteren kwam ik bij A Beauty To Rock de MAC addict tag tegen, die al op diverse beautyblogs voorbij is gekomen, en ik besloot hem eindelijk eens over te nemen. Ik ben inmiddels ruim zes jaar fan van MAC. MAC behoort samen met Catrice en Essence tot mijn favoriete make-up merken. Deze tag leek me gelijk een mooie gelegenheid om jullie een kijkje in mijn MAC stash te geven, so let's do this!

1. Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met MAC?
Door beautyblogs als Beautyscene en Beautygloss. Debbie van Beautyscene houdt een MAC collectie-overzicht bij waarop ik regelmatig een kijkje neem. Je vindt dat onder deze link!

2. Hoe oud was je toen je voor het eerst een MAC product kocht en welk product was het?
Dat was in maart 2009, net voor ik mijn blog begon en toen was ik 26, bijna 27. Mijn eerste MAC aankopen komen uit de Hello Kitty collectie. Ik liet mijn oma speciaal op de dag van de lancering naar de MAC counter in de Douglas gaan om voor mij wat aankoopjes te doen, want zelf kon ik niet gaan. Ik ben geen eens een Hello Kitty fan, maar ik vond die producten zo leuk! Volgens mij ging het die eerste keer om de lipstick Most Popular, de lipglass Sweet Strawberry, de tinted lip conditioner Popster en de Tahitian Sand beauty powder. Ik ben alleen niet zeker of ik die laatste soms pas later kocht, want zo heb ik ook de lipstick Fashion Mews en de lipglass Fast Friends kort daarna nog gekocht. Ik koop pas MAC make-up sinds ik een vaste baan heb, want daarvoor vond ik het gewoonweg te prijzig voor mijn budget.

3. Hoeveel MAC producten heb je in totaal?
Ehm, op dit moment 51, nee 52 zelfs! Op de foto hierboven zie je mijn complete MAC stash. Voor het tellen heb ik trouwens elk setje, waarvan ik er meerdere heb, steeds als één product geteld, want anders kom ik op nog veel meer producten. Ik houd al vanaf mijn eerste aankopen een lijstje bij met de producten van MAC die ik kocht. En dan ik heb in het verleden ook al producten weggegooid. Don't shoot me, maar ik vind een lipgloss na een jaar of 2, maximaal 3, echt niet fris meer. Daarnaast heb ik enkele verouderde lipsticks of lipsticks in de compleet verkeerde kleur ook op een gegeven moment maar een enkeltje prullenbak gegeven. Zo heb ik ook het volcanic ash thermal mask - dat niet meer goed was - weggegooid, net als twee nagellakjes, een cream colour base en de brush cleanser die ik toch nooit gebruikte. Overige producten heb ik allemaal nog. Een oogschaduw of poeder zal ik niet snel wegdoen.

4. Grootste MAC miskoop?
Lipstick in de kleur Nouveau Frou, een beigegrijze kleur. In een oud artikel onder deze link kun je er nog een (slechte) swatch van terug zien. Deze lipstick had ik besteld bij AllCosmeticsWholesale.com. Ik bestel nu niet snel meer een lipstick of lipgloss online. Ook kocht ik een keer een concealer in een te donkere kleur, notabene op aanraden van een MAC medewerkster, die ik vervolgens maar aan mijn moeder heb gegeven. Wat ik verder een tegenvaller vind, was dat mijn 190SE foundation kwast uit het Wave of a Wand setje (Magic, Mirth and Mischief collectie 2009) uit elkaar viel! Ja echt, je kunt in het artikel onder deze link zien hoe ernstig de situatie was! Gelukkig heb ik verder veel plezier van de kwasten uit de setjes, dus dit zullen we maar als ongelukkig incident beschouwen.

5. Favoriet MAC product?
Ik kan niet één product kiezen, dus ga ik voor mijn favoriete make-up categorieën van MAC: De blushes en mineralize skinfinishes! Die zijn zo mooi! Mijn mineralize skinfinishes zie je bij vraag 7. Op de foto hieronder zie je mijn blushes van MAC.
Bovenste rij van links naar rechts: Improvise, Rhapsody in Two, Daft Pink, Modest Blush en Ring of Saturn. Onderste rij van links naar rechts: My Highland Honey, Hipness, Rosy Outlook, Pink Cult en Eversun.
Op Rosy Outlook na, zijn de blushes op de foto limited editions. Mijn favorieten zijn Daft Pink, Modest Blush, Rosy Outlook en Eversun. Ook bronzers en andere poeders van MAC zijn vaak erg mooi. Hieronder op de foto nog enkele "specials" (allemaal limited edition):

6. Favoriete MAC lipstick?
Moeilijk, moeilijk... Ik ga voor Sunny Seoul, een cremesheen lipstick. Ik heb trouwens al eens een artikel gemaakt met mijn MAC lipsticks en swatches van allemaal: http://beautybloglaura.blogspot.nl/2013/05/mijn-mac-lipstick-stash-met-full-face.html

7. Favoriete MAC MSF?
Rose Quartz! Al ben ik ook zeker fan van Stereo Rose. In totaal heb ik er drie. Center of the Universe vind ik ook een plaatje, maar deze draag ik niet zo vaak, omdat die toch wel erg warm is voor mijn lichte huid.

8. Favoriete MAC oogschaduw?
Dan kies ik Hint Of Sapphire uit de Semi-Precious collectie van zomer 2011. Niet omdat ik hem zo vaak draag, maar gewoon omdat die supermooi is om naar te kijken an sich. Op de foto mijn losse MAC oogschaduws:

9. Favoriete MAC foundation?
Geen! Ik heb dan ook nooit de behoefte gevoeld om een foundation van MAC te kopen, dus ik heb er geen ervaring mee.

10. Heb je al MAC producten helemaal opgemaakt en weer opnieuw gekocht?
Ik heb één product van MAC helemaal opgemaakt: Een cremesheen glass in de kleur Just Superb (bewijs in dit artikel). Ik heb hem alleen niet opnieuw gekocht. Inmiddels heb ik een paar andere fijne cremesheen glasses die ik graag gebruik. Deze komen uit de Objects of Affection holiday collectie 2014.
Verder maak ik überhaupt nauwelijks make-up op, behalve BB creams en foundations dan en die heb ik dus nog nooit van MAC gehad.

11. Welk MAC product staat er nog op je verlanglijstje?

De nieuwe Viva Glam Miley Cyrus lipstick! De foto is afkomstig van maccosmetics.nl.

12. Duurste MAC aankoop?
Dat moet een kwastensetje uit één van de holiday collecties geweest zijn. Zo heb ik tweemaal een setje met kwasten aangeschaft voor € 50-€ 55 (foto hierboven en voor details: zie hier en hier). Helaas ontbreekt dus één foundation kwastje na het voorval dat ik beschreef bij vraag 4.

13. MAC product met een leuke herinnering?
De All About Plum face kit (Look in a Box) die ik op Schiphol kocht voordat ik op mini-vakantie naar Schotland ging.

14. Wat zou MAC nog kunnen verbeteren?
Duidelijker zijn over de datum dat een collectie uitkomt. Nu noemen ze soms een datum die dan zomaar weer veranderd blijkt te zijn. Dit is nogal lullig als een collectie onverwacht eerder uitkomt en je hierdoor producten misloopt. Communicatie kan dus beter!
Daarnaast is de pigmentatie van de oogschaduws in paletjes niet altijd even consistent. Hieronder zie je drie paletjes met oogschaduw. Het Riff-Raff palet is mijn favoriet! Zie onder deze link mijn look ermee. Hiervan zijn de oogschaduws goed gepigmenteerd. De andere twee paletjes hebben mooie kleuren, maar zijn qua pigmentatie wat zwak.
Ow, en ik hoop dat de prijsverhogingen stoppen, haha.

15. Favoriete MAC limited edition?
Pf, dat zijn er meerdere. In het verleden was ik helemaal een sucker voor limited editions van MAC. Hello Kitty, Style Warrior, Colour Craft... Dat is nu wat minder geworden en ik probeer wat bewuster aankopen te doen. Wel kijk ik elk jaar weer uit naar de holiday collecties met leuke setjes die in november/december uitkomen. Waar ik trouwens wel benieuwd naar ben: Bewaar jij de doosjes van de limited producten? Ik eigenlijk niet...

16. Product dat extra in het zonnetje gezet mag worden?
De pigmenten! Ze zijn zó mooi, maar wat tijdrovender en lastiger om aan te brengen. Ik heb zelf twee setjes uit holiday collecties. Ook ik vergeet ze soms en dat is toch zonde?!?

Sjonge, als ik mijn stash zo zie, zou ik het liefst een altaartje maken waar mijn MAC make-up altijd zo mooi op uitgestald kan staan. En eigenlijk zou ik de rest van het jaar wel een no buy kunnen houden, maar dat gaat me toch niet lukken. In elk geval niet zolang MAC zulke mooie blushes, highlighters en mineralize skinfinishes blijft uitbrengen.

Als je meer wilt zien van mijn MAC producten, kun je rechts bij de labels MAC aanklikken en dan zie je alle artikelen die ik tot nu toe over MAC make-up geplaatst heb.

Heb jij make-up van MAC?

Ps. De vragen komen dus uit de MAC addict tag. Deze tag is door iedereen over te nemen!

6 comments:

 1. Oooooh wauw, wat een heerlijke collectie heb jij zeg :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik besef nu pas eigenlijk echt wat een fijne MAC collectie ik in de loop der jaren bij elkaar verzameld heb. Ik ben er dankbaar voor!

   Delete
 2. Wauw, wauw en nog eens wauw. Wat heb jij een hoop prachtige producten zeg, een collectie om troots op te zijn! (ik ben stiekem een klein beetje jaloers, hihi). Ik heb zelf vooral veel lipsticks van MAC en daarnaast drie blushes en een highlighter! MAC is echt een fantastisch merk, dus ik begrijp wel dat je er zoveel van hebt <3

  ReplyDelete
 3. waauww super mooie producten

  ReplyDelete
 4. ahh wat leuk om te zien! brengt bij mij ook herinneringen terug van de Hello Kitty collectie

  ReplyDelete