Friday, February 20, 2015

Catrice nieuw assortiment 2015: Mijn aankoopjes!

Ik kan er een heel verhaal over schrijven, maar iedereen die beautyblogs volgt, weet allang dat er weer nieuwe producten aan de assortimenten van Catrice en Essence zijn toegevoegd. Elke beautyliefhebber kan dan even zijn hart ophalen. Ik kocht wat nieuwe producten van Catrice die ik je in dit artikel laat zien, dus kijk mee!

Absolute Rose eyeshadow palette € 4,99
Er is een nieuw oogschaduwpaletje met roze nude tinten aan het assortiment toegevoegd. Catrice heeft al diverse paletjes uitgebracht, maar dit is de eerste die ik gekocht heb.

De kleuren zien er goed uit zo! Ook zit er een applicator bij met aan de ene kant een kwastje en aan de andere kant een sponstip. Veel mensen in beautyland lijken allergisch geworden voor sponsapplicators, maar bij budget oogschaduws die niet zo sterk gepigmenteerd zijn, gebruik ik ze best wel eens. Ik kan je zelfs aanraden om voor het aanbrengen van kleur wél de sponstip te gebruiken, want dan is de kleur veel intenser dan aangebracht met een kwastje. Wel moet je de kleuren daarna natuurlijk even vervagen met een goede blendingkwastje (niet met het kwastje dat erbij zit), zodat de oogschaduws mooi in elkaar overlopen zonder duidelijke lijnen.

De swatches hieronder heb ik droog met mijn vinger aangebracht. De twee middelste kleuren lijken wel heel erg op elkaar, maar verder vind ik het palet een fijne kleurkeuze hebben met een gemiddelde, maar prima pigmentatie.
In een ooglook verwerkt, lijken de kleuren nóg meer op elkaar en zijn ze niet zozeer roze, maar eerder nude en mauve. Ik vind dit wel mooie kleuren om zachte everyday looks mee te maken. Wat mij betreft is het Absolute Rose palet een paletje met mooie subtiele kleuren waarmee je onmogelijk de mist in kunt gaan.

Luminous Lips lipsticks 100 Me, My Macaron & I en 120 Wood Rose Propose? € 3,99

Ik kocht twee lipsticks uit de nieuwe Luminous Lips lijn. Dit zijn lipsticks met hyaluronzuur die de lippen er volumineuzer uit doen zien. Deze lipsticks hebben een zachte finish met glans en een medium dekking.

Swatches! Links nummer 100: Me, My Macaron&I. Rechts nummer 120: Wood Rose Propose?
De lipsticks voelen erg prettig en verzorgend aan en ze geven genoeg kleur af. Me, My Macaron&I is van deze twee de meest geschikte kleur voor mij. De finish is wel wat frosty doordat er fijne glittertjes inzitten. Daar moet je van houden. Ik vind een frost finish zelf niet altijd even mooi, maar bij deze lipstick stoort het mij persoonlijk niet. Wood Rose Propose? had ik meer oudroze van kleur verwacht, maar hij valt toch wat bruiner en warmer uit. Het is geen verkeerde kleur, alleen staat deze kleur mij niet zo goed helaas.

Made to Stay smoothing lip polish - 080 What's your Atti-nude? € 4,99
De lip polish zat al in het assortiment, maar nu is er een nieuw kleurtje bijgekomen, namelijk What's your Atti-nude? De lip polish belooft een lipstick, lipgloss en stain in één te zijn. Op de foto hierboven zie je dat de lip polish op de applicator perzikkleurig nude lijkt te zijn. Lijkt te zijn, want schijn bedriegt! De lip polish lijkt zich haast wel aan te passen aan de PH-waarde van de huid, want hij begint gelijk donkerder roze te kleuren op mijn huid. Nude is dit kleurtje dus allesbehalve, maar mooi vind ik hem wel!

In de swatch hieronder spot ik zelfs fijne glittertjes, maar die zie ik niet terug op mijn lippen. Ik vind het een fris en fruitig kleurtje en de lip polish voelt ook nog eens erg aangenaam aan op mijn lippen.

De kleur blijft best lang zitten, omdat die staint in de huid. Nadat ik de swatch met een reinigingsdoekje van mijn huid had geveegd, zag je zelfs nog wat achtergebleven kleur.
Wat mij betreft is de lip polish een aanrader, omdat die prettig aanvoelt, in mooie kleuren verkrijgbaar is en langhoudend is!

Better than waterproof wash off waterresistant volume mascara € 4,59 & Satin Stay cream to powder eyeshadow&liner 050 Love me Lavender € 3,99
Ik kocht dus ook een mascara en een crèmeoogschaduw. De mascara is waterresistant en in plaats van dat je hem eraf moet boenen met een oliereiniger, zoals bij waterproof mascara's nogal eens lastig is, kun je hem makkelijk met warm water verwijderen. Daar ben ik dus wel benieuwd naar. Ik zal een apart artikel maken over de mascara.

Satin Stay cream to powder eyeshadow&liner 050 Love me Lavender € 3,99
De Satin Stay cream to powder eyeshadows&liners zijn nieuw in het assortiment. Geen idee hoe dit product als eyeliner moet kunnen worden aangebracht (misschien met een los kwastje?), want het kwastje in de dop is daarvoor totaal ongeschikt zoals je ziet. Het hele kwastje is eigenlijk waardeloos met die uitstekende haartjes, en het neemt ook teveel product op. Als oogschaduw is de Satin Stay cream to powder wel een prima product!

Hieronder zie je de swatch van 050 Love me Lavender, een koele lilagrijze kleur. Links heb ik het met het kwastje dik aangebracht en rechts heb ik het uitgeveegd zoals je waarschijnlijk ook op je oog zou doen.
Als crèmeoogschaduw is dit een prima product. Er zijn zes kleuren beschikbaar waarvan dit één van de donkerste kleuren is. Het is inderdaad een cream to powder product, want als je het uitveegt voelt het als een gewone oogschaduw. Je moet wel van glitter en glans houden, want dit product is allesbehalve mat en de overige kleuren zijn net zo glinsterend. Ik heb het nog geen volledige dag op mijn oog gedragen, maar de houdbaarheid lijkt goed te zijn. Waar gewone crèmeoogschaduws nogal eens in de lijntjes ophopen, doet deze cream to powder eyeshadow dat gelukkig niet!

Zelf vind ik het Absolute Rose oogschaduwpaletje en de lip polish mijn beste aankoopjes. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. De vorige keer dat ik bij Kruidvat was, waren de nieuwe producten van Essence er nog niet, maar ik hoop ook die snel tegen te komen!

Heb jij het nieuwe assortiment van Catrice al bekeken?

Ps. Nog tot het einde van deze krijg je 25% korting op elk tweede Catrice/Essence product dat je bij Kruidvat koopt!

4 comments:

  1. Ik heb gisteren de catrice lipstick in on the pink side of life gekocht. Verder heb ik alles laten liggen!

    ReplyDelete
  2. Ik heb 2 lakjes + het rose palette gekocht

    ReplyDelete
  3. Mooie producten heb je gekocht

    ReplyDelete