Sunday, January 18, 2015

Essence Hidden Stories nail polish x4

De nieuwste collectie van Essence is de Hidden Stories collectie. Deze feeƫrieke collectie bevat koele pastelkleurtjes en zachte shimmer make-up. Ik kocht vier van de vijf nagellakjes uit de collectie en wat zijn ze leuk!

In totaal zitten er vijf nagellakjes in de collectie waarvan ik er vier kocht. De matte, witte nagellak uit de collectie heb ik overgeslagen, omdat die mij teveel aan tipp-ex doet denken. De overige nagellakjes hebben allemaal zachte pastelkleuren. Doordat de kleuren ijzig koel zijn passen ze bij de winter, maar door de zachtheid passen ze ook prima bij het aankomende voorjaar. Elk lakje heeft een andere finish en dat maakt ze extra speciaal. Alles lakjes heb ik in meerdere laagjes aangebracht zonder base- of topcoat.

05 Rose in Wonderland
The Iced - Dit sandstyle nagellakje heeft een glanzende basis en een kleur zo zoet als suikerspin. Van het effect met de grovere korreltjes erin moet je houden, maar dat geeft deze lak wel wat meer pit. De lak dekt perfect in twee laagjes.

02 Enchanted by Hint of Mint
The Frosted - Dit is een sandstyle-lakje met een grovere structuur dan de vorige kleur. In het flesje zie je nog wat shimmer, maar op de nagels is de kleur vrijwel geheel mat. Twee laagjes, mits nauwkeurig aangebracht (dat was dus niet het geval bij mijn ringvinger) zijn dekkend. Je ziet genoeg mintkleurige lakjes tegenwoordig, maar door de grove finish is deze net weer even anders dan de andere.

04 Where did I park my Unicorn?
The Metallic - De ijzigblauwe kleur vind ik een hit! De kleur is perfect voor dit seizoen wanneer je de donkere winterkleuren even zat bent. De metallic finish past goed bij deze kleur, want het versterkt het ijzige effect. Deze kleur is in twee laagjes dekkend. Wel lakt die wat streperig en bij mijn geribbelde nagels zou deze lak vast mooier uitkomen met een basislak eronder, dus die ga ik volgende keer zeker gebruiken.

03 Mauve-llous Fairy
The Sparkling - Dit is de enige kleur die echt wel drie laagjes nodig heeft om dekkend te zijn, maar gelukkig droogt elk laagje snel en lakt deze kleur makkelijk en egaal. De shimmers in deze lichtpaarse kleur zullen in het zonlicht nog mooier uitkomen!


Ik vind de kwaliteit op het eerste gezicht bij alle vier goed. Ze lakken makkelijk en drogen supersnel. Dat laatste is echt een groot pluspunt, want dat maakt het makkelijk om meerdere laagjes aan te brengen. Over de houdbaarheid kan ik niet veel zeggen, omdat ik ze nu alle vier speciaal voor dit artikel geswatched heb, maar ik heb goede hoop dat alle kleurtjes best enkele dagen voor mooi gelakte nagels zorgen.

De Hidden Stories collectie is deze en volgende maand verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. De nagellakjes kosten € 1,99 per stuk. In totaal zijn er vijf verkrijgbaar, maar de matte, witte variant heb ik niet gekocht.

Wat vind jij van de kleuren en de finishes?

Ps. Ik kocht ook beide highlighters uit de collectie, dus die zal ik binnenkort ook laten zien!

2 comments:

  1. Ik vind de pastel liquid stand lakjes minder...

    ReplyDelete
  2. Ik vind The Frosted er heel leuk uit zien! Misschien moet ik toch maar eens een bezoekje brengen aan de Kruidvat!

    ReplyDelete