Sunday, December 21, 2014

Review+Look: Budget contouring met e.l.f. blush&bronzing cream en MUA conceal&brighten kit

Regelmatig draag ik wat bronzer onder mijn jukbeenderen en ik gebruik highlighting concealer onder mijn ogen voor een frisse uitstraling, maar full face contouren? Dat doe ik eigenlijk nooit en ik vind het ook wat overdreven en onprettig om zoveel make-up te gebruiken. Toch had ik al een hele tijd een paletje van e.l.f. in huis met een contouring blush&bronzing cream en sinds kort heb ik de conceal&brighten kit van MUA. Tijd om eens all the way te gaan dus, kijk mee!

All the way contouring? Dan denk ik dus aan Kim Kardashian. Wel grappig, dat ze zelf zo open heeft laten zien wat er op haar gezicht geschilderd wordt om het er flawless eruit te laten zien.

Kim Kardashian
Nu is dit nastreven niet zo realistisch en ook niet iets wat ik wil, maar een keer zoiets uitproberen kan geen kwaad.

Contouring draait allemaal om het aanbrengen van lich en schaduwen in het gezicht, zodat bepaalde delen meer opvallen en andere juist minder. Dit kun je doen met lichte en donkere poeders, maar ook met crèmeproducten zoals ik in dit artikel laat zien.

Contouring blush&Bronzing cream - e.l.f.
Deze set is maar in één kleurcombinatie verkrijgbaar en bestaat uit een warmroze crèmeblush en een crèmebronzer. Zowel de blush als bronzer zijn heel erg gepigmenteerd. Persoonlijk vind ik de bronzer iets te warm en oranje, dus die had ik liever in een andere tint gezien.

Pro-Base conceal&brighten kit Porcelain Beige - MUA
Deze kit is in meerdere kleuren verkrijgbaar en ik heb de lichtste versie Porcelain Beige. De kit bevat van links naar rechts een concealer om te camoufleren, een concealer om op te lichten en een highlighting cream. De concealers zijn heel zacht en romig, maar niet enorm dekkend. Ik gebruik vooral de middelste concealer met regelmaat onder mijn ogen, omdat die heel fijn aanvoelt op de huid. De highlighting cream vind ik iets minder succesvol, omdat die bij mij niet echt een highlightend effect geeft. Er had wat dat betreft wel iets meer shimmer in gemogen. Ik vind het een fijne, handige kit, vooral vanwege de twee concealers erin.

Voor & Na
Op de foto heb ik links alleen primer + foundation op en concealer om vlekjes te camoufleren. Ook zijn mijn ogen al opgemaakt. Op de foto rechts heb ik daarbij nog gebruik gemaakt van de contouring blush&bronzing cream van e.l.f. en de Pro-Base conceal&brighten kit van MUA. Ook heb ik mijn gezicht afgepoederd en mijn lippen omlijnd en met lipstick ingekleurd.
Oké, ik ben duidelijk geen pro hierin. Ik lijk vooral gebronsd en niet persé geshaped al lijkt mijn neus wel smaller. Ook vind ik de kleuren zo toch wat te warm voor mij. Wel vind ik het er op de foto beter uit zien dan in het echt. In het echt is het me toch wat teveel van het goede.

Gebruikte gezichtsmake-up:
- L'Oréal Revitalift Magic Blur voor (onder) de ogen -> soort primer/oogcrème met vervagend effect.
- Dr. Feelgood van Benefit. Dit is een primer balsem voor het gezicht.
- Fit Me! foundation van Maybelline in de tint 115 Ivory.
- Pro-Base conceal&brighten kit Porcelain Beige van MUA (link).
- Contouring blush&Bronzing cream van e.l.f. (link).
- Hide It concealer van Sleek in shade 00.
- Finishing Translucent Powder van HEMA.

De Contouring blush&Bronzing cream van e.l.f. kost € 4,00 en is te bestellen via de Nederlandse afdeling van de webshop van het merk: http://www.eyeslipsface.nl/.
Pro-Base conceal&brighten kit Porcelain Beige van MUA kost € 4,99 en is te koop bij de filialen van Kruidvat waar ze MUA verkopen en online via Kruidvat.nl.

Leuk voor een keertje, bijvoorbeeld een feestje, maar niet iets wat ik regelmatig ga doen. Contour jij je gezicht wel eens?

3 comments:

  1. Ik gebruik elke dag blush, highlighter en bronzer maar ik doe niet elke dag zo heftig shapen!

    ReplyDelete
  2. Wat leuk geprobeerd. Dat wil ik binnenkort ook eens uitproberen...

    ReplyDelete
  3. oehh dat mua pallet ziet er uit als mega concealers, I like

    ReplyDelete