Saturday, November 8, 2014

Haul: MAC cosmetics

Hoe weet je dat je een beautyverslaafde bent? Als je meer uitgeeft aan beauty dan aan kleding! Ik geef makkelijker € 40 uit aan een oogschaduwpaletje dan aan een kledingstuk. Call me crazy! Zo heb ik de laatste tijd op een jeans van Only en wat basic shirts van H&M na geen kleding gekocht. Daarentegen heb ik me lekker laten gaan bij MAC en dat zie je in dit artikel!

Jaren geleden had ik eens een grote fles Fix+ die ik volgens mij niet eens heb opgemaakt, maar ik wilde het weer eens proberen. Gedurende de dag kan mijn huid wel eens een oppepper gebruiken, vooral als ik op kantoor zit, en daarvoor is deze verfrissende spray perfect. Daarnaast kun je je make-up ermee setten na het aanbrengen en je kunt er losse pigmenten en glitters mee aanbrengen zodat die beter blijven zitten. Ook kocht ik mijn eerste echte MAC brush. Overal hoor ik goede verhalen over de penselen van MAC, maar ze zijn behoorlijk prijzig en dat weerhield me er altijd van om er eentje aan te schaffen. Wel heb ik kennisgemaakt met de kwastensetjes waarin kleinere kwasten zitten, maar de reguliere kwasten van MAC schijnen beter te zijn. Ik kocht de 217 blending brush, omdat ik een goede blending brush onmisbaar vind om oogschaduw mee te vervagen.

MAC heeft verschillende holiday collecties die elk jaar voor Kerst worden uitgebracht. De Heirloom Mix collectie bevat de losse oogschaduws, blushes en lipproducten, terwijl Keepsakes en Objects of Affection leuke setjes met producten bevatten. De Modest Blush komt uit de Heirloom Mix collectie. De verpakking is anders dan normaal. In plaats van enkel zwart, zitten er nu ook glittertjes op voor een feestelijk tintje. Modest Blush is een mineralize blush met een glanzende finish. Ook kocht ik een refill oogschaduw: Expensive Pink. Dit is een populaire kleur waar ik al tijden benieuwd naar ben. Van het Riff-Raff palet was ik na het zien van online swatches gelijk onder de indruk. Dit palet komt uit de campy Rocky Horror Picture Show collectie. Het palet bevat een goede mix van matte en glanzende kleuren en er zitten enkele favoriete tinten van mij in waar ik nooit genoeg van krijg zoals zilvergrijs, lavendel en blauw. Ook de matte cranberry kleur trekt mijn aandacht, want deze kleur maakt het palet weer net was verrassender.

Al twee jaar geleden had ik drie oogschaduws van MAC in een paletje van e.l.f. gedaan (meer daarover lees je onder deze link). Bovenin zie je Satin Taupe, de koraalrode kleur links is Hot Hot Hot en onderaan zie je de goudbeige kleur Straw Harvest. Eigenlijk gebruik ik de laatste twee zelden en dat is best jammer. Maar goed, er was dus altijd nog een plekje over in dit paletje en Expensive Pink vind ik er perfect bij passen. Waar ik meestal voor koele kleuren ga, is dit een paletje met warme tinten en dat is ook wel eens leuk. Het maakt me in elk geval al blij als ik er naar kijk!

Hieronder zie je swatches van Modest Blush en Expensive Pink oogschaduw op mijn arm:
Modest Blush is een lichte zalmkleurige blush met fijne shimmer er door. Expensive Pink is goudroze. Dit is een kleur die ik vroeger niet snel gekocht had, maar ik weet inmiddels dat koper- en oranjetinten blauwe ogen mooi doen uitkomen, dus ik heb nu al zin om Expensive Pink te gebruiken.

Van het Riff-Raff palet heb ik geen goede swatches kunnen maken, maar niet getreurd, in het volgende artikel op Laura's Beautyblog laat ik een look met dit palet zien!

De producten:
- Riff-Raff palet uit de Rocky Horror Story collectie - € 42
- Modest Blush uit de Heirloom Mix holiday collectie - € 27
- Expensive Pink pro palette refill pan - € 13,50
- 217 blending brush - € 22
- Fix+ travel size - € 10
Alles is van MAC cosmetics. Klik hier voor de verkooppunten. Ook is MAC online verkrijgbaar via maccosmetics.nl, Douglas en de Bijenkorf.

Heb jij nog iets op je wish list staan van MAC?

1 comment: