Thursday, September 25, 2014

Mascara review: Big Bold 24H & Big Bold Volume By The Lash - New York Color

Tussen de fijne L'Oréal mascara's door (zie reviews hier en hier) probeerde ik ook nog twee mascara's van New York Color ofwel NYC. Helaas, dat waren bepaald geen blijvertjes, maar toch wil ik ze nog even in een review laten terugkomen, zodat ook duidelijk is waarom. Lees dus vooral even verder!

De mascara's van NYC nam ik in een opwelling mee tijdens een actie waarbij je er twee voor € 5 kon kopen. Normaal kosten deze mascara's € 4,29 per stuk wat ze nog steeds budgetvriendelijk maakt. Ze zijn verkrijgbaar bij Kruidvat. Ze zijn allebei uit de Big Bold-lijn, dus dat ga ik er niet steeds bij vermelden wanneer ik ze bij hun naam noem.

De verpakkingen van de mascara's zijn verschillend. Daar waar de 24H mascara een ingetogen, zwarte verpakking heeft met metallic roze letters, is de verpakking van de Volume By The Lash mascara opvallend kanariegeel. 't Is maar net aan jou of je het mooi vindt of niet.

De borsteltjes zijn inderdaad BIG te noemen. Dat was dan ook gelijk het grootste probleem. Mijn wimpers zijn redelijk lang en met wat mascara krullen ze ook nog eens vrij gemakkelijk. Met zulke grote borsteltjes zit ik dan geheid mascara op mijn ooglid te knoeien. Geen succes dus. Wel heeft het borsteltje van de Volume By The Lash van deze twee mascara's de voorkeur, omdat die mijn wimpers beter scheidt.

Tja, je las het al bovenaan... Door beide mascara's ben ik een beetje teleurgesteld. Ik heb ze allebei meerdere keren gedragen en op verschillende manieren aangebracht (veel/weinig laagjes, eerst de roller aan een tissue afvegen etc.), maar het resultaat bleef tegenvallen. Ik denk dat onderstaande foto's wel voor zich spreken.
Aiaiai, vooral de 24H mascara verandert mijn wimpers in niets meer dan zielige staakjes. De Volume By The Lash mascara is dan wel iets minder hopeloos, maar gezien het effect dat ik gewend ben te bereiken met mascara, is dit er ook geen die ik blijf gebruiken. Jammer, maar helaas!

Natuurlijk kunnen deze mascara's voor jou wel prima werken. Het ligt aan je wimpers, persoonlijke voorkeur enz., dus dat ze voor mij niet het gewenste effect hebben, hoeft niet te betekenen dat dat voor jou ook zo is. Soms moet je de gok gewoon even wagen!

Inmiddels heb ik alweer zo'n anderhalve maand de Masterpiece Max mascara van Max Factor in gebruik en die is heel fijn. Aangezien ik de meeste mascara's maar maximaal twee maanden gebruik, zul je die binnenkort ook in een review terugzien.

Heb jij wel eens een mascara van NYC geprobeerd?

3 comments:

  1. Ik heb nog geen mascara van NYC gebruikt en ik wordt ook geen fan na deze review. Wel jammer!

    ReplyDelete
  2. Nyc mascara's vindt ik heel fijn, vooral de city curls! X

    ReplyDelete