Sunday, June 8, 2014

What's up? - random update

Yep, het was even stil op Laura's Beautyblog afgelopen week. En daarom geef ik in dit artikel maar eens een random update van wat mij bezighoudt. Lees snel verder!

Niet afgelopen week, maar de week ervoor was ik op vakantie en in die week had ik wel artikelen ingepland staan. Dat vond ik nog eens gedisciplineerd van mezelf, want meestal red ik een week vooruit werken niet naast mijn gewone baan en alles. Maar ik had dus verwacht het bloggen gewoon weer op te pakken na mijn vakantie, maar dat viel afgelopen week dus flink tegen. Nogal suf van me. Het leek wel of ik de hele week niet in mijn ritme kon komen. Met niets eigenlijk. Namelijk ook niet op mijn werk (waar ik wel heen moest natuurlijk), wat betreft privé-afspraken en zelfs niet wat betreft mijn make-up routine. Daar heeft het bloggen dus ook een weekje onder geleden. Nu vind ik het tijd om mezelf weer aan te pakken en volgende week, al dan niet tegen mijn verstoorde ritme in, de dingen weer een beetje "normaal" proberen te doen.

Ik was met mijn moeder een weekje (25 mei-1 juni) op vakantie naar het Portugese eiland Madeira, dat noordelijk van de Canarische eilanden ligt. Het was een heel leuke en gezellige week met veel wandelingen, excursies en gelukkig zonnig weer. De temperatuur lag gemiddeld rond de 20 graden overdag en dat vind ik prima. Het eiland is heel mooi en groen. Hieronder deel ik wat foto's. De meeste zijn afkomstig van onze smartphones.

Tijdens een excursie op het midden van het eiland bij een krater. Madeira is een vulkanisch eiland. Zandstranden vind je er eigenlijk niet. Wel is het er heel groen en er komen veel natuur- en wandelliefhebbers.


Een katje bij het hotel. In totaal liepen er vier rond, maar alleen deze liet zich aaien. Zo lief!
De katjes daar zijn best scharminkeltjes om te zien, maar ze krijgen wel elke dag kattenbrokjes buiten bij de hotelkeuken. Dat stelde mij dan weer gerust, dat ze in elk geval geen honger lijden.

We hebben heel wat gewandeld. Ik vond het wandelen veel leuker dan ik had gedacht! Je ziet veel, bent in de natuur, het is actief en de uitzichten zijn regelmatig onvoorstelbaar mooi.Eind van de dag en zelfs aan het begin van de avond, als we terug waren van een wandeling/excursie, was het nog prima vertoeven bij het zwembad. En het was er dan ook nog eens heerlijk rustig.

In het dorpje Prazeres vlakbij het hotel. Bijna in alle tuinen stonden prachtige bloemen in bloei.
Nou ik hoef eigenlijk niet meer te benadrukken dat ik genoten heb van deze vakantie, maar zoals gezegd had ik afgelopen week in NL wel even moeite met acclimatiseren...

Gisteren heb ik op de valreep nog meegedaan aan Mascha's (Beautygloss.nl) actie om een foto van jezelf zonder make-up te delen. Vorig jaar deed ik ook mee (zie hier), omdat ik het een goed initiatief vind als is het ergens triest dat het nog altijd voor veel vrouwen en meiden moeilijk is om hun natuurlijke zelf te laten zien, maar ja. Natuurlijk kan ik wel de focus leggen op wat ik anders aan mezelf zou willen zien, maar laten we dat eens niet doen. Ik ben blij met mijn wenkbrauwen, mijn haar, mijn blauwe ogen en mijn huid. Dat gezegd hebbende; dit ben ik gistermiddag, zónder make-up dus.

Het was zo warm gisteren, dat ik al de hele dag geen make-up droeg, ook niet toen ik naar de supermarkt ging en ook niet toen ik 's avonds nog even marshmallows ging roosteren bij een vriendin. Ik vind het belangrijk dat vrouwen en meiden zich ook goed kunnen voelen zonder make-up, maar dat is best moeilijk soms door alle opgelegde druk van perfectie te allen tijden. Social media (met al die gekunstelde, maar zogenaamd spontane "zie mij eens sexy/knap/sportief/gelukkig zijn"-selfies) heeft dit alleen maar verergerd jammergenoeg. Wél vind ik make-up leuk om je mooie kanten te benadrukken, je creativiteit te uiten en om de verzorgde uitstraling die het geeft. Normaal gesproken draag ik elke dag wel een andere kleurencombinatie oogschaduw, lipstick en blush, afhankelijk van mijn stemming en mijn outfit die dag. Ook houd ik van een goede huidverzorging. Dit zie je volgens mij ook terug op termijn en daarom verzorg ik mijn huid trouw. Ik gebruik ook regelmatig een peeling. The microdelivery peel van Philosophy is dan misschien best prijzig, maar ik kan er een half jaar mee vooruit en ik hoef verder ook geen schoonheidsspecialiste te bezoeken. Dat is trouwens ook wel grappig om te vermelden: Ik heb nog nooit een schoonheidsspecialiste bezocht! De hoofdreden daarvan is dat ik het eigenlijk helemaal niet zo prettig vind als andere mensen aan me pielen. Nee, dan doe ik het liever zelf!

Fotootje van het marshmallows roosteren gisteravond:

Smeulende kooltjes:

Doordat ik afgelopen week weinig zin in make-uppen had, heb ik wel een snelle zomermake-up routine ontwikkeld die ik binnenkort ook zal delen op mijn blog. Ook als reminder voor mezelf dat het echt niet altijd nodig is om BB cream/foundation te dragen enzo. Check trouwens dit artikel voor mijn zomerlook voor warme dagen uit een eerder jaar. Door mijn vakantie heb ik wat zonbescherminsproducten gebruikt die ik erg fijn vind en daarover zal ik dus ook een artikel schrijven.

Hoe voel jij je zonder make-up?

3 comments:

  1. Super mooie foto's! Ik heb ook meegedaan met die actie van Mascha en ik vind ook belangerijk dat meiden en vrouwen zich goed moeten voelen ook zonder make-up. Erg leuk artikel heb je gemaakt! :)

    ReplyDelete
  2. Wat súper leuk allemaal, ziet er top uit!!!

    ReplyDelete
  3. oh zalige vakantie ziet het er uit! wil zeker ook nog eens naar de canarische eilanden

    ReplyDelete