Monday, May 12, 2014

Weer naar de kapper geweest!

Voorheen ging ik maar één keer in de vier maanden naar de kapper, maar vandaag ben ik na krap tweeënhalve maand na mijn vorige kappersbezoek weer voor een knipbeurt gegaan. Deze keer wel bij een andere kapsalon. Hierboven zie je al een preview. Meer weten? Lees dan verder!

Vorige keer had ik mijn haar laten knippen bij Cosmo (Vredenburg, Utrecht). Ik ging eerst altijd naar een andere filiaal van Cosmo (Hoog-Catharijne, Utrecht), maar die is gesloten en de sfeer bij Comso Vredenburg is anders. Niet slechter, maar anders... Niet meer zo vertrouwd en ontspannen voor mij als bij het gesloten filiaal het geval was. Ik besloot mede daardoor nu eens naar een heel andere kapsalon te gaan en zo kwam ik uit bij Hizi Hair in De Bilt. Daar kun je zonder afspraak terecht wat ik al een groot voordeel vind, want ik ben zo iemand die naar de kapper wil kunnen gaan als ik het gevoel heb te willen gaan. De salon was verrassend rustig. Tijdens de wasbeurt, kun je in een massagestoel (zo'n automatische die ook op luchthavens te vinden zijn) plaatsnemen en dat is toch wel relaxed. Ook krijg je een hoofdmassage tijdens het haren wassen en die beviel ook goed. Ik wilde een boblijn en wat lowlights in de bovenste helft van mijn haar, omdat ik het te blond vond geworden bovenop. Hieronder laat ik je voor en na-foto's zien. Alle foto's heb ik met flits genomen, want dat kan haast niet anders met het waardeloze weer van de laatste week.

VOOR


NA

Het is weer even wennen. Het valt qua vorm weer wat zwaarder aan de onderkant. Ik vind de lagen wel mooi geknipt en op elkaar aansluiten. Van mij had het nog wel in een iets schuinere lijn geknipt mogen worden, want ik vind de boblijn wel erg subtiel zo. Volgende keer laat ik het misschien wat schuiner knippen (als ik het dan niet alweer laat groeien, want daarvoor is dit kapsel wel een mooi uitgangspunt). Ik moet nog even zien hoe mijn haar valt als ik het was en aan de lucht laat drogen. Zoals je ziet bij de voor-foto's heb ik een lichte slag van mezelf, dus ik ben benieuwd hoe dat uitpakt op deze lengte. Het is nu door de kapster vrij glad geföhnd. Dat doe ik zelf toch bijna nooit. Met de subtiele lowlights ben ik erg blij! Het brengt wat meer evenwicht in de totale kleur van mijn kapsel waardoor de bovenkant nu meer in balans is met de onderste helft van mijn haar. Ook kan ik het zo rustig laten groeien zonder over uitgroei in te hoeven zitten, want de high- en lowlights in mijn haar liggen qua kleur dicht bij mijn natuurlijke haarkleur. Volgende keer zou ik best teruggaan naar Hizi Hair in De Bilt, want ik vond het er vandaag erg aangenaam.
 
Goed, dat was weer eens een haar-update! Hoe vaak laat jij je haar knippen en verander je regelmatig van kleur/kapsel of gaan slechts de dode puntjes eraf?

3 comments:

  1. Oh meid, dit staat je echt supergoed! De snit, de kleur, love it! Well done, kapper :-) Zelf laat ik meestal gewoon de puntjes knippen, lekker boring...

    ReplyDelete
  2. Echt heel mooi! Als je niet tevreden bent kun je gewoon terug gaan hoor!

    ReplyDelete
  3. Schoon, deze lengte past wel bij u! :)

    ReplyDelete