Tuesday, May 20, 2014

MAC Casual Colour - For Your Amusement

Casual colour van MAC is een lip&cheek colour, een product voor lippen én wangen dus. Er zijn drie kleuren van dit product uitgebracht in de Playland collectie van MAC. Ik heb de kleur For Your Amusement die ik je in dit artikel wat beter laat zien!

Twee-in-een producten zoals deze zijn altijd een beetje tricky, want een gekleurde crème die als blush en lipkleur moet dienen, moet goed in elkaar zitten. Toch blijft dit soort producten mijn aandacht trekken. Ik heb al een pot rouge van Bobbi Brown. Die gebruik ik nog wel eens, vooral 's zomers, maar bijna altijd als crèmeblush en niet op de lippen. Ook de budgetmerken zoals Catrice en Essence hebben lip&cheek colours in tijdelijke collecties gehad. Nu komt MAC er ook weer mee in de Playland collectie. Ik moest en zou er dus eentje proberen en zo bestelde ik For Your Amusement online.

De casual colour komt in de bekende, zwarte MAC verpakking. Ondanks dat dit een product is uit een gelimiteerde collectie heeft MAC bij deze collectie niet voor speciale verpakkingen in een thema gekozen.

Het product zelf zit in een potje met een deksel dat je erop draait. Zo kan die in elk geval niet zomaar open gaan in je tas.

For Your Amusement wordt als kleur getypeerd als een bright pastel pink en die kleuromschrijving vind ik passend.
Het product heeft dus een crèmestructuur en het ruikt licht naar vanille.

Hieronder zie je swatches op mijn arm. In gewoon daglicht lijkt de kleur koeler dan in het potje.

In zonlicht komt het warme in de kleur juist weer meer naar boven.

Ik heb helaas geen swatch waarbij ik de casual colour op mijn wangen draag. Hij is erg moeilijk te zien. Je ziet een soort transparante roze waas. De kleur lijkt me daarom het meest geschikt voor lichtere huidtypes. De kleur blijft als blush redelijk zitten, maar hij kan wat glijden, dus misschien kan die beter toch lichtjes afgepoederd worden. Wel oogt die heel natuurlijk. Op mijn lippen is For Your Amusement een lichte, zachtroze kleur. De casual colour droogt de lippen niet uit, maar hij voelt wel wat droger aan dan de meeste lipproducten. Je moet er dus voor zorgen dat je lippen goed gehydrateerd zijn, anders worden velletjes benadrukt door deze kleur.

Draag ik pot rouge van Bobbi Brown het liefste op mijn wangen, deze casual colour van MAC ga ik vaker op mijn lippen dragen, dat weet ik nu al. Ik vind het een leuk product!
 
De casual colour kost € 21,50 en is online te krijgen via MAC cosmetics en de Bijenkorf. De Playland collectie van MAC is verder alleen in de Pro Store en de Bijenkorf MAC counters te koop en dus niet bij alle verkooppunten van MAC.
 
Wat vind jij van dit product en van lip&cheek colours in het algemeen?

5 comments:

 1. Ik denk dat ie ook heel mooi op de wang zou zijn!

  ReplyDelete
 2. Super mooie kleur, fijne review!

  Mymakeupmemoire.blogspot.nl

  ReplyDelete
 3. waaw, wel een heel mooi kleurtje! Maar ik draag helaas alleen super smooth lip producten, ben bang dat deze dan toch iets te droog voor me is

  ReplyDelete
 4. Ik draag lip & cheek producten bijna altijd op mijn wangen en nooit op mijn lippen. Ik vind 't dus jammer dat er geen cheek shot is :-(

  ReplyDelete