Sunday, May 25, 2014

Dubbelreview mascara: Helena Rubinstein Lash Queen Feline Blacks & Essence I love Extreme Crazy Volume

In dit artikel review ik twee mascara's: eentje is lekker budget proof, de andere is wat duurder. Helaas kan ik al verklappen dat ze me allebei niet echt kunnen bekoren. Wil je weten waarom niet? Lees dan vooral even verder!

Allebei de mascara's heb ik begin dit jaar gebruikt en inmiddels hebben ze mijn stash alweer verlaten. Wél had ik nog materiaal voor een review, want ik heb eens beloofd dat ik elke mascara die ik gebruik op mijn blog zou reviewen, dus dan mogen deze ook niet ontbreken. Beide mascara's bespreek ik apart en onderaan het artikel heb ik een collage geplaatst met foto's waarop ik de mascara's op mijn wimpers heb aangebracht.

Lash Queen Feline Blacks - Helena Rubinstein (€ 32,50)
Deze mascara is uiterlijk gezien een plaatje! Ik vind de huls chique en tegelijkertijd is het een enorme eye catcher. De huls is deels van metaal en daardoor vrij zwaar.


Het borsteltje is eigenlijk een doodgewoon mascaraborsteltje. De verkooptster in de parfumerie zei dat ze dit het fijnste borsteltje ooit vond en raadde me zelfs aan om het borsteltje te bewaren wanneer de mascara op is om hem dan nog te gebruiken om mijn wimpers door te kammen. Hm nee, ik deel haar mening totaal niet. Ik vind er weinig bijzonders aan en dit soort bosteltjes vind ik niet zo fijn.
Deze mascara vind ik teleurstellend. Het is altijd jammer als een product teleurstelt, maar helemaal als het een duurder product is dat hoge verwachtingen schept, maar ze vervolgens totaal niet waarmaakt. Erg jammer dus!

I Love Extreme Crazy Volume - Essence (€ 2,79)
De huls van de mascara van Essence is ook een eye catcher maar dan op een andere manier dan die van de mascara van Helena Rubinstein. Deze mascara van Essence heb je zo gevonden in je stash doordat de roze huls erg opvallend is.


Hieronder zie je het borsteltje. Het probleem dat ik er gelijk al mee had, is dat er teveel mascara aan blijft zitten. Deze mascara kon ik niet gebruiken zonder het borsteltje eerst met een tissue af te vegen.
Ook deze mascara vind ik niet echt fijn. Ik had op veel blogs goede resultaten van deze mascara gezien, maar ik bereik er geen mooi resultaat mee op mijn wimpers. Deze mascara doet me trouwens denken aan de In Extreme Dimension Lash mascara van MAC die ik ook al niet zo geweldig vond. Ja, ik ben echt een beetje moeilijk wanneer het op mascara aankomt.

Hieronder zie je het resultaat van beide mascara's op mijn wimpers. Op de bovenste rij foto's heb ik niets op mijn wimpers, op de middelste rij foto's draag ik de mascara van Helena Rubinstein (HR) en op de onderste rij foto's draag ik de mascara van Essence.
Zoals je kunt zien hierboven doen allebei de mascara's niet zoveel voor mijn lange, warrige wimpers. Nu weet ik dat de I Love Extreme Crazy Volume mascara van Essence een populaire budgetmascara is die bij veel mensen wél een mooi resultaat geeft. Voor het zachte prijsje van deze mascara zou je best de gok kunnen wagen. De mascara van Helena Rubinstein raad ik echt af. Een geluk bij ongeluk is dat ik deze mascara kocht met 40% korting (maar dan nog...), want ik vind hem zijn geld totaal niet waard. De huls ziet er leuk uit, maar ik raad deze mascara verder echt af!

De Lash Queen Feline Blacks mascara van Helena Rubinstein kost € 32,50 en is te koop bij de parfumerie. De mascara van Essence vind je bij Kruidvat en Trekpleister voor het luttele bedrag van € 2,79.

Heb jij één van deze mascara's wel eens gebruikt?

Ps. Ik heb zowaar eens vooruit gewerkt aan mijn blog en daarom kan ik nu alvast aankondigen dat komende week op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag nieuwe artikelen worden geplaatst! Als je trouwens altijd op de hoogte wilt zijn wanneer er een nieuw artikel online staat, volg Laura's Beautyblog dan op Bloglovin'.

6 comments:

 1. De eerste heb ik ook gehad en ik vond hem echt fijn...alleen had ik per ongeluk een bruine gepakt ipv zwart. En het was op schiphol toen..jammer dat ze niets voor je doen!

  ReplyDelete
 2. Wauw ik vind het wel verbazingwekkend dat de HR net zoveel doet als die van essence! Het is jammer dat je niet zo tevreden bbet over het resulaat, ik vind namelijk dat je echt blessed bent met zulke lange wimpers!

  Mymakeupmemoire.blogspot.nl

  ReplyDelete
 3. jammer dat ze beiden niet veel voor je doen ♥

  ReplyDelete
 4. I love extreme is mijn absolute favorieten mascara! Zou het erg vinden wanneer deze ooit uit het assortiment zou gaan! ;-)

  ReplyDelete
 5. goed om te weten dat hij niet de moeite is! Van die van Essence kreeg ik alvast mega spinnenpoten wat elke dag erger werden

  ReplyDelete