Sunday, March 30, 2014

Review: Dream Pure BB cream - Maybelline

Inmiddels zijn de colour correcting CC creams de nieuwste trend, maar ik ben nog altijd fan van de blemish balm, beter bekend als BB cream. Mijn favoriete BB cream is de Dream Fresh BB cream van Maybelline, maar sinds een tijdje is er een nieuwe variant aan het Maybelline assortiment toegevoegd, namelijk de Dream Pure BB cream die speciaal voor de vette huid is. In dit artikel review ik deze BB cream, dus lees snel verder!

De tube ziet er vrij clean uit. Ik heb er niks op aan te merken. Een tube werkt makkelijk en hygiënisch, dus dat is altijd goed. Het enige nadeel is dat je niet kunt zien hoe ver die op is, al merk je dat vanzelf wel.

Maybelline geeft op de Nederlandse site de volgende omschrijving van dit product:
De Dream Pure BB cream van Maybelline New York is een combinatie tussen een foundation en een gezichtscrème, maar gaat daarnaast ook onzuiverheden tegen. Deze Dream Pure BB cream is namelijk speciaal geschikt voor de onzuivere of vette huid en zorgt voor een natuurlijk uitziende huid zonder imperfecties!
Op de tube staat in het Engels wat deze BB cream belooft te doen.
Je ziet op de foto hierboven ook het grootste gedeelte van de ingrediëntenlijst. Het valt me op dat er best veel siliconen in deze BB cream zitten. Op zich kan dit geen kwaad en ze maken de huid mooi glad en egaal, maar het is wel iets om rekening mee te houden, mocht je toch gevoelig zijn voor siliconen. Ook zit er 2% salicylzuur in deze BB cream. Salicylzuur helpt onzuiverheden te bestrijden.

Deze BB cream is gek genoeg dikker dan de Dream Fresh variant. Dit zal dan wel aan de ingrediënten liggen, want ik zou juis een dunnere crème verwachten bij een product voor de vette huid, maar ja. Hieronder zie je de BB cream in de kleur Light op mijn hand.

De BB cream kun je met je vingers aanbrengen, maar ook met een kwast. Zelf gebruik ik graag de BB crème kwast van H&M. De BB cream verdeelt goed. Hij is geurloos en dat vind ik zelf erg prettig.

Een BB cream is niet bedoelt als heel zware dekking. De dekking is eerder licht tot medium. Rode plekjes camoufleert deze BB cream wel degelijk en ook ziet mijn huid er egaler uit. Zware onzuiverheiden zal die niet volledig bedekken. Ik heb dus de kleur Light en die is echt behoorlijk licht. Hieronder zie je links foto's waarbij ik alleen oogmake-up op heb en buiten mijn moiturizer niets op mijn gezicht heb. Op de foto's aan de rechterkant heb ik de BB cream op. Ik heb de BB cream hier niet afgepoederd om echt het effect van de BB cream zelf te laten zien, maar omdat die toch wat glanst zou ik hem normaal gesproken zeker op de T-zone wel afpoederen. Bij mij houdt deze BB cream niet altijd de hele dag even goed. Als het erg warm is, gaat die toch wat glijden helaas. Misschien komt dat ook wel doordat ik er een vrij rijke dagcrème onder draag.

Bij daglicht

Met flits

Een BB cream maakt net als een foundation je gezicht egaal, maar hierdoor oogt je gezicht wel wat vlak en eendimensionaal. Je look is pas af met wat blush (en/of bronzer) en iets op je lippen. Op de foto hieronder is mijn make-up compleet.

Mijn conlusie over deze BB cream
Ik vind dit een fijne BB cream. Ondanks dat ik eigenlijk geen vette huid heb en deze variant daar wel voor bedoeld is, heb ik hier toch al bijna een tube van opgemaakt (die zul je zien in mijn volgende opgemaakt-artikel). Nu vind ik deze BB cream ook prima geschikt voor een normale huid overigens. Alleen als het echt koud is in de winter en ik een droge huid heb, gebruik ik deze BB cream liever niet. Het ligt er voor de rest ook nog aan wat je verder aan gezichtsverzorging doet. Zo draag ik wel een dagcrème eronder, maar die zou je bij een vette huid zelfs kunnen skippen als je een BB cream gebruikt, dus dan is het ook weer anders. Uiteindelijk is het toch een kwestie van testen en proberen om een BB cream te vinden die goed bij jouw huid en wensen past.

De BB creams van Maybelline kosten € 9,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen.

Ben jij inmiddels overgestapt op een CC cream, of gebruik je ook nog steeds graag BB cream? En ken je de BB creams van Maybelline?

Lees ook mijn reviews van andere BB creams die ik gebruikt heb:
- Review: BB creams van Revlon en Catrice
- Review: Dream Fresh BB Cream Maybelline
- Review: BB Creams Skin79
- Review: Garnier Miracle Skin Perfector (BB cream)

7 comments:

 1. Ik moet het toch eens uit gaan proberen dat BB en CC cream... Leuke review!

  ReplyDelete
 2. Ik vind dat je huid er echt bijna gephotoshopped uitziet, waauw!

  ReplyDelete
 3. Ziet er echt heel erg mooi uit!

  ReplyDelete
 4. Met mijn vette huid lijkt me deze ideaal voor mij! Het resultaat is supermooi, fijne review!

  ReplyDelete
 5. Ziet er goed uit moet ik zeggen.

  ReplyDelete
 6. Ziet er heel goed uit! Ik denk dat ik nu deze wel ga halen <3

  ReplyDelete