Sunday, March 23, 2014

Look: Chopper copper!

Vandaag laat ik je een look zien die ik al een tijdje terug maakte. Vandaar dat ik op enkele foto's nog lang haar heb. Ook zijn deze foto's nog gemaakt met mijn oude camera. Ik weet namelijk niet of je het gemerkt hebt, maar sinds ongeveer anderhalve maand fotografeer ik voor mijn blog met mijn nieuwe camera van Nikon, een D3100. Dit is een digitale spiegelreflexcamera. Daarvoor heb ik jarenlang gefotografeerd met een eenvoudige digitale camera (Samsung Digimax S600) waarmee de foto's in dit artikel dus nog gemaakt zijn. Toch wilde ik deze look nog even laten zien. Kijk mee!

Voor deze look heb ik een koperkleurige oogschaduw als uitgangspunt genomen, namelijk de kleur Chopper uit het Naked 2 palet van Urban Decay. Er wordt altijd gezegd dat koper net als bruin en oranje goed samengaat met blauwe ogen, maar ik maak slechts zelden een look in die tinten, omdat ik liever koele kleuren gebruik zoals grijs en paars en als ik voor warme kleuren ga, kies ik eerder zalmroze en cranberry. Nu ben ik toch wel verrast door wat de koperen kleur doet voor mijn ogen. Ze lijken zo inderdaad blauwer, doordat koper een tegengestelde kleur aan blauw is die juist hierdoor mijn oogkleur meer laat opvallen.

Ik heb dus Chopper van Urban Decay op mijn bewegend ooglid aangebracht met Go, Charlie Brown! van Catrice in de arcadeboog en dat heb ik weer vervaagd met een beetje Charly's Chocolate Factory van Catrice. Boven mijn wimpers heb ik een bruin Effet Smoky oogpotlood van Bourjois gebruikt over een een dun lijntje zwarte gelliner heen. Het potlood van Bourjois heeft een kwastje aan de achterkant waarmee je heel makkelijk het lijntje kunt vervagen. Onder mijn onderste wimpers heb ik een bruin oogpotlood van The Body Shop gebruikt. Mijn waterlijn heb ik zwart gemaakt met Zero van Urban Decay en dit oogpotlood heb ik ook gebruikt om te tightlinen.

Dit is de ooglook samen met de rest van mijn make-up bij daglicht.

Hieronder zie je de complete look op twee foto's die met flits gemaakt zijn.


Gebruikte oogmake-up:
- Shadow Insurance, Too Faced (de beste oogschaduwbasis ooit, helaas is die van mij nu op)
- Naked 2 palet, Urban Decay
- Go, Charlie Brown! mono oogschaduw, Catrice
- Intensif'Eye oogschaduw 020 Charly's Chocolate Factory, Catrice
- Blacktrack fluidline, MAC
- 24/7 glide-on eye pencil Zero, Urban Decay
- Effet smoky 71 Smoked Brown oogpotlood, Bourjois
- Carbon eye definer Brown, The Body Shop
- Big Eyes mascara, Maybelline

Wat vind jij van deze look en gebruik je zelf wel eens koperkleurige oogschaduw?

7 comments:

 1. Mooie ooglook! Zelf gebruik ik de koperkleur uit het Naked 2 graag

  ReplyDelete
 2. Wat heb jij prachtige wimpers! <3

  ReplyDelete
 3. Wauw, je oogschaduw is echt mooi geblend!

  ReplyDelete
 4. Wat een prachtige look, staat je echt heel erg mooi!

  ReplyDelete
 5. Oh meid, je ziet er stunning out! Deze look staat je echt fantastisch.

  ReplyDelete
 6. mooie zachte look, staat je goed!

  ReplyDelete