Saturday, March 15, 2014

3x: Geliefd door velen, maar helaas niet door mij...

Er zijn van die producten die al snel een hype worden op beautyblogs en die door iedereen even geweldig gevonden lijken te worden. Het is jammer als het dan toch niet blijkt te werken voor je of niet doet wat je had verwacht na alle lovende reviews. Ik heb drie van die producten die ik in dit artikel bespreek.

Apocalips - Rimmel
De Apocalips waren gelijk mega-populair vanaf het moment dat ze verkocht werden. Dit is een vloeibare lipstick die intense kleur geeft met een lakachtige glans. Ik kocht de kleur Celestial destijds. Het begint er al mee dat ik de geur van dit product niet trek. De fruitige, ietwat zurige geur is mij veel te overheersend aanwezig. Daarnaast vind ik de substantie van de Apocalips te dik en zwaar waardoor het lastig is om netjes aan te brengen, snel vlekt en zo op mijn tanden zit als ik niet héél goed afhap. Ik heb liever een lip lacquer van Gosh (ik heb de kleur Flirty Lips sinds kort) of Catrice (ik heb er eentje uit de Thrilling me Softly collectie die volgens mij vergelijkbaar is met de smoothing lip polishes die nu vast in het assortiment zitten). De pigmentatie van de Apocalips is trouwens wel erg goed en er zijn mooie kleuren van uitgebracht, maar de Apocalips zijn het niet voor mij. Jammer!

Baby Lips - Maybelline
Dit is misschien wel de grootste tegenvaller van alle drie de producten in dit artikel. Ik kan gewoon niet begrijpen dat dit voor veel mensen een holy grail lipbalsem is. Ja, de verpakking is schattig, maar dat is het voor mij dan ook. De eerste keer gebruikte ik deze lipbalsem onder heftige omstandigheden, namelijk op wintersport, dus dan is het koud, de zon schijnt etc. Ik had het gevoel dat deze lipbalsem net zo snel weer verdween van mijn lippen als dat ik hem aanbracht. Hij trok gewoon niet in. Mijn lippen droogden zelfs uit en ik kreeg de ergste vellen ooit. Uit wanhoop heb ik tijdens die wintersport uiteindelijk de natural lip perfector van Clarins gebruikt en toen herstelden mijn lippen weer vrij snel.

Goed, ik gaf de lipbalsem nog een kans onder minder extreme omstandigheden, namelijk in het dagelijkse leven. Helaas.. ook toen werd het niet wat ik er van gehoopt had. Ik heb het gevoel dat deze lipbalsem niet echt intrekt, maar zo weer van mijn lippen verdwijnt en dat mijn lippen er zelfs door uitdrogen. Ik vind dit product dus totaaal overrated en ik gebruik liever de lipbalsem van Purol of een lip butter van Nivea en ik zou deze Baby Lips niemand aanraden, omdat ik het echt maar een zeer middelmatig product vind. Of zouden de andere varianten soms beter zijn? Ik waag me er niet aan...

All about matt! fixing compact poeder - Essence
Op zich doet dit poeder wel wat die moet doen, namelijk matteren, maar ik vind het poeder net wat te hard en te talkachtig. Ik houd meer van een zacht poedertje dat mooi samensmelt met de huid. Het heeft in dit geval dus grotendeels met mijn persoonlijke voorkeur te maken dat ik dit product wat minder vind. Ik kan me voorstellen dat anderen het wel een prettig poeder vinden, omdat die op zich goed matteert. Ik vind dit product dan ook niet per definitie slecht, maar het is gewoon niets voor mij. Inmiddels gebruik ik met meer plezier de smooth skin pressed powder van NYC waarover ik nog een artikel zal maken.

Op de foto hieronder zie je nog swatches van de Apocalips in de kleur Celestial van Rimmel en de All about matt! fixing compact poeder van Essence.
Je ziet wel een beetje dat het poeder wat stroef is. De Apocalips is goed gepigmenteerd, maar mij te zwaar.

Heb jij ook wel eens producten gekocht waar iedereen lyrisch over lijkt te zijn, maar die jou vervolgens tegenvielen?

5 comments:

 1. ook altijd interessant om te lezen! Ik vind de roze babylips wel heel fijn maar eerder voor de kleur, denk ook dat ze niet heavy duty genoeg zijn voor kapotte lippen idd x

  ReplyDelete
 2. Dit zijn inderdaad favorietjes bij velen. Ik moet bekennen dat ik geen van de drie producten zelf heb, dus ik kan niet oordelen, maar het is maar normaal dat niet iedereen dezelfde mening over alles heeft eh.

  ReplyDelete
 3. ah wat jammer dat het voor jou niet zo werkt!

  ReplyDelete
 4. Oh jammer dat je ze niet leuk vind, ik vind ze zelf wel goed. Ik vind vooral de smaak van de blauwe baby lips overheerlijk, maar hij is idd niet voedend genoeg.

  ReplyDelete
 5. Ik heb die Essence poeder ook maar dan de loose powder. Die vind ik zelf fijner werken dan de vaste form die jij hebt. Handig artikel trouwens! ;)

  ReplyDelete