Wednesday, January 1, 2014

Haul Duitse drogisterij DM

Vorige week was ik in de gelegenheid om weer eens een Duitse DM drogisterij te bezoeken en daar heb ik weer vanalles gekocht. Ik vind de DM zo leuk om te beautyshoppen. 't Is een soort Kruidvat, maar dan nog groter en voordeliger. Ik kocht wat gezichtsverzorging en make-up, kijk mee!

Het huismerk van DM voor gezichtsverzorging heet Balea. Ik kocht twee oogmake-up removers voor waterproof make-up en reinigingsdoekjes. De reinigingsdoekjes zijn verfrissend en geschikt voor de normale en gemengde huid. Ik heb ze al geprobeerd en ze reinigen prima. Zelfs mijn oogmake-up gaat ermee af, al gebruik ik voor mijn oogmake-up normaal gesproken aparte make-up removers.
De oogmake-up removers kosten € 1,45 per stuk en de reinigingsdoekjes (25 stuks) kosten € 1,25.

Vorige keer had ik bij de DM al een eye lift serum en dit is mij zo goed bevallen (zie mijn favorieten 2013 en mijn winter 2013 gezichtsverzorging) dat ik er nu nog twee van kocht. Ook kocht ik een tube rimpelvuller, zoals ik het product links op de foto dat in het Duits Faltenfiller heet maar even noem.

Deze producten zijn volgens Balea geschikt voor vrouwen vanaf eind 20 tot ongeveer 50 jaar. Ik heb als dertiger nog nauwelijks rimpels gelukkig, maar om make-up mooi aan te brengen, is een gladde basis wel zo mooi, dus ik hoop die rimpelvuller als een soort serum/primer te kunnen gebruiken voor voornamelijk mijn voorhoofd waar toch wat lijntjes te zien zijn (die ik overigens als twintiger ook al had). Het eye lift serum vind ik heerlijk verfrissend en het maakt de huid onder de ogen mooi glad. De producten vind ik ook fijn verpakt. De rimpelvuller zit in een tube en het eye lift serum zit in een pompflesje, wel zo hygiënisch! Deze producten kosten allemaal € 3,95 per stuk.

Dm verkoopt het make-upmerk P2. Dit is een merk zoals Catrice en Essence. Het is voordelig en er zijn genoeg leuke, goede producten van te vinden. Ik kon het natuurlijk weer niet laten om drie nagellakjes mee te nemen.
Glitter galore! De nagellak links kost € 2,45 en de twee sand style lakjes kosten € 1,95 per stuk. Ik zal ze ongetwijfeld nog in een apart artikel aan je laten zien wanneer ik ze geswatched/gedragen heb, maar het zijn alleen al prachtige kleuren om in het flesje naar te kijken, toch?

Van het merk P2 kwam ik ook nog een lip peeling tegen. Dit soort producten vind ik wel interessant nu de tijd van droge lippen en velletjes is aangebroken. Zo heb je al kunnen zien dat ik de Popcorn lip scrub van Lush heb gekocht, maar zou deze mango lip peeling in een handig pennetje ook wat zijn?
Ook kocht ik van die houten pennetjes om je nagelriemen mee terug te duwen.
De lip peeling kost € 2,95 en de zogeheten rosewood sticks kosten € 1,85.

De DM heeft ook nog een voordelig natuurcosmeticamerk, namelijk Alverde. Hiervan kocht ik een tubetje zeer geconcentreerde en dikke crème voor de nagels en ik kocht een tube oogschaduwbasis. Mijn oude vertrouwde Shadow Insurance van Too Faced is nu toch echt bijna op en omdat we geen Sephora meer in Nederland hebben (waar Too Faced verkocht werd) ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe oogschaduwbasis. Veel oogschaduwbasissen zitten in potjes, maar dat vind ik persoonlijk niet zo fijn werken, dus ik was blij dat ik van het merk Alverde een tubetje tegenkwam.
De nagelcrème kost € 2,15 en de oogschaduwbasis kost € 2,45.

Van het merk P2 vond ik nog twee mooie lipsticks die ik ook niet kon laten liggen. De ene lipstick is een glanzende lipstick, de sheer glam lipstick, en de andere lipstick is mat, de matte deluxe lipstick.

De kleurtjes die ik meenam zijn erg verschillend, maar wel allebei roze. De sheer glam lipstick in de kleur 014 The Wedding Planner is zacht perzikroze en de matte deluxe lipstick in de kleur 030 I Feel You is een niet al te donkere berry kleur.
Ik heb beide lipsticks al gebruikt en ze hebben me positief verrast! Wat ik heel fijn vind, is dat ze geen smaak of geur hebben. Geuren/smaken zijn erg persoonlijk en een te overheersende smaak/geur die me niet bevalt, kan me al snel storen in lipproducten. Dat deze lipsticks helemaal neutraal zijn van geur/smaak vind ik dan ook zeer prettig. Daarnaast brengen ze ook prettig aan, waarbij de sheer glam meer crèmig is en de matte deluxe voel je nauwelijks zitten op je lippen. De matte deluxe lipstick had ik trouwens op in het filmpje waarin ik mijn favorieten van 2013 laat zien.

Hieronder zie je op de swatches al het verschil in finish. De sheer glam lipstick glanst en de matte deluxe lipstick is mat. Beide kleuren zijn goed gepigmenteerd. Links zie je sheer glam 014 The Wedding Planner en rechts zie je matte deluxe 030 I Feel You.
De sheer glam lipstick kost € 1,95 en de matte deluxe lipstick kost € 2,95.
 
Shop jij wel eens make-up en beautyproducten in Duitsland?


4 comments:

 1. Ik ben erg benieuwd naar de oogschaduwbasis en die sand style lakjes zijn heeel erg mooi! Mooie aankopen heb je gedaan :) Ik ben dol op de DM, maar kan er helaas niet makkelijk naartoe.

  ReplyDelete
 2. Da's best een grote haul, leuk! De twee lipsticks zijn echt erg mooi van kleur. De ene voor overdag, en de andere voor 's avonds, ideaal :-)

  ReplyDelete
 3. mooie kleuren lipsticks! Je bent goed geslaagd zeg :-)

  ReplyDelete
 4. Ben best benieuwd naar dat Balea merk, toch maar eens naar Duitsland binnenkort

  ReplyDelete