Tuesday, December 10, 2013

Rouge Dior Nude - 263 Swan

Vorige week kocht ik een heel mooie lipstick van Dior. Een luxe lipstick koop ik niet zomaar, maar deze keer was er een goede aanbieding bij IciParisXL waardoor ik eens een kijkje durfde te nemen bij de high end merken. De Rouge Dior Nude in de kleur 263 Swan had ik al wel eens voorbij zien komen op internet en eenmaal in het echt gezien en geswatched, was ik helemaal overtuigd. Deze werd van mij, kijk mee!

Dior heeft zelf een veelbelovende tekst op de verpakking (kartonnen doosje, niet op de foto's) staan:
This rich creamy balm with a semi-sheer finish is boosted with a treatment formula, creating a "blush effect" for instant radiance. Lips are perfected, and the face and complexion are illuminated. Day after day, lips become more beautiful, hydrated, plump and more firm - enhanced with new beauty.

De verpakking op zich is al prachtig, maar de inhoud is ook zeker niet verkeerd.

De geur en structuur van de lipstick deden me gelijk aan een andere lipstick denken, namelijk aan een Color Riche lipstick van L'Oréal die ik jaren geleden eens had (mogelijk was dat 232 Cashmere, maar zeker weten doe ik dat niet). Misschien heb ik het mis, maar die Color Riche was een tijd lang de enige lipstick die ik bezat waardoor ik hem nog goed kan herinneren. In elk geval is de geur een klassieke lipstickgeur.

Zowel in de huls als op onderstaande swatches komt de lipstick vrij neutraal en warmroze over. De lipstick heeft een lichte glans en een behoorlijke dekking die goed is op te bouwen.

Voor de lol heb ik de lipstick van Dior nog even vergeleken met de lipstick in de kleur Natural Beauty van Essence. Deze laatste is toch nog wat donkerder gekleurd dan die van Dior.

De kleur is in de huls en op de swatch op de huis wat warmer roze dan op mijn lippen. Zo ziet de lipstick er op mijn lippen uit, wat transparanter dan op de swatches op mijn arm. Deze kleur past goed bij me.
De lipstick smeert makkelijk uit en blijft best goed zitten. Hij voelt comfortabel, maar is net wat stroever dan een lipbalm. Ik ben erg blij met de kleur, want dit is echt een lipstick voor elke dag en voor bij elke look, dus ik hoop er lang plezier aan te beleven.

Deze lipstick is verkrijgbaar bij de parfumerie voor € 33,55. Ik heb gebruik kunnen maken van de 40%-kortingsactie bij IciParisXL en ik had nog een kortingsbon waardoor ik uiteindelijk maar € 15 voor deze lipstick heb betaald. Helaas is de actie alweer voorbij, maar ze hebben deze actie regelmatig, dus houdt het zeker even in de gaten voor als je ook eens een mooie, luxe lipstick wilt scoren.

Wat vind jij van deze lipstick en heb je zelf al eens een high end lipstick gekocht of op je wish list staan? Zo ja, welke?

Ps. Ik heb de winnares van de Silk Therapy bekend gemaakt in het artikel van de winactie!

5 comments:

  1. Ik vind 'm duur voor wat hij is, maar mooi is hij natuurlijk wel :-)

    ReplyDelete
  2. Hij is prachtig! Staat je goed!

    ReplyDelete
  3. oh wat een prachtige subtiele kleur die vrijwel overal bij past!

    ReplyDelete