Sunday, November 10, 2013

Mijn ervaring met de Essence Gel Nails At Home

Ik vertelde jullie al in mijn vorige filmpje dat ik de gelnagellak van Essence op had. Inmiddels heb ik deze gelnagellak een week op mijn nagels gehad en ik wil graag mijn ervaring en tips met jullie delen. Lees snel verder!

Producten
De onderstaande producten heb ik los gekocht. Toen de Gel Nails At Home producten net waren uitgekomen, las ik overal over starters-kitjes, maar die heb ik nooit in Kruidvat gezien.
De cleanser en primer kosten elk € 2,59 per stuk, de clear gel top coat en de peel off gel base kosten € 2,99 per stuk. Er zijn trouwens twee soorten top coats. Ik heb gekozen voor de clear gel top coat. Hiermee kun je elke kleur nagellak gebruiken die je maar wilt. Er is ook een french gel top coat waarmee je een french manicure kunt maken maar waarbij je dus niet je eigen nagellak gebruikt.

This is where the magic happens... Dit is de LED lamp. Na het aanbrengen van een laagje gel (dus zowel na de basecoat als na de topcoat) gaan je nagels 60 seconden onder deze lamp. Hiermee hardt de gel uit en de gellaag is gelijk droog.
De lamp is de duurste aanschaf, deze kost namelijk € 29,99. In totaal heb ik dus € 41,15 aan deze producten bij elkaar uitgegeven.

Hoe gaat het nu in zijn werk?
Zorg altijd dat je met verzorgde en gevijlde nagels begint. Er moet natuurlijk geen oude nagellak meer op je nagels zitten en je nagelriemen kun je het beste ook even voorzichtig terugduwen met een zogeheten bokkenpootje.

Stap 1: Cleanser
Je gebruikt eerst de cleanser om je nagels vetvrij te maken. Deze cleanser gebruik je ook elke keer nadat je één van de gelnagellakken hebt laten uitharden onder de lamp. Je wrijft de cleanser gewoon even met een niet pluizend wattenschijfje of tissue over je nagel.

Stap 2: Primer
Vervolgens breng je op elke nagel deze primer aan. Deze maakt je nagels wat droger en stroever waardoor de gelnagellak beter blijft zitten. De primer droogt vrijwel gelijk aan de lucht en je ziet er verder niets meer van op je nagel zitten.
 
Bij de volgende stappen doe je steeds je pink tot en met wijsvinger eerst en daarna je duim apart (want die kan niet gelijkertijd met je andere vingers onder de lamp, vandaar).
 
Stap 3: Peel Off Gel Base
Nu breng je per hand de peel off gel base aan. Let op dat je niet op je huid knoeit (anders de gel gelijk van je huid verwijderen vóór je ermee onder de lamp gaat). Om te voorkomen dat de gel teveel krimpt op je nagel, moet je goed de uiteindes en bovenkant van je nagels meenemen. probeer de uiteindes een beetje te sealen/wrappen met de gel base.

Stap 4: LED-lamp
Onder de LED-lamp ermee! Deze stopt precies na 60 seconden en dan is de peel off gel base droog.
 
Stap 5: Cleanser
Nadat je de peel off gel base onder de lamp hebt uitgehard gebruik je de cleanser weer omdat er een plakkerig laagje op je nagels achterblijft dat je met de cleanser weg moet vegen.
 
Stap 6: Gekleurde nagellak
Nu kun je elke kleur nagellak aanbrengen die je maar wilt. Ik neem zelf bij voorkeur een nagellak die in één laag dekt, zodat ik snel weer verder kan. Het is echt heel belangrijk dat de gekleurde nagellak goed droog is voordat je verder gaat met de volgende stap.

Stap 7: Clear Gel Top Coat
Nadat je gekleurde nagellak compleet droog is, breng je de clear gel top coat aan. Ook bij deze top coat moet je ervoor zorgen dat die niet op je huid komt, of dat je het gelijk verwijdert, mocht je toch op de huid rondom je nagel knoeien. Vergeet ook niet om de uiteindes van je nagels weer goed te sealen.
En we herhalen nog wat stapjes...
 
Stap 8: LED-lamp
Onder de LED-lamp ermee! Deze stopt precies na 60 seconden en dan is de clear gel top coat droog.
 
Stap 9: Cleanser
Nadat je de clear gel top coat onder de lamp hebt uitgehard gebruik je de cleanser weer omdat er een plakkerig laagje op je nagels achterblijft dat je met de cleanser weg moet vegen. Nu is het klaar en heb je als het goed is prachtig gekleurde nagels!

TIP: Bekijk voordat je zelf aan de slag gaat vooral ook even het instructiefilmpje van Essence dat je HIER vindt. Hier heb ik zelf ook veel aan gehad, want het viel me op dat in veel persoonlijke filmpjes online essentiële stappen worden overgeslagen. Dit is zonde, want dan wordt niet het optimale resultaat behaald. Het is echt belangrijk dat je zorgvuldig de instructie volgt voor het mooiste en meest langhoudende resultaat.

Het resultaat
Hieronder draag ik kleur #808 Pearly Watermelon Pink van KIKO.
Kijk, prachtig glanzende, harde nagels die zeker een week goed blijven. Ik kreeg alleen een klein beetje tip wear (= dat de witte uiteindes van je nagel wat zichtbaar worden). Dit was echter maar zo'n klein beetje dat het vrijwel niet opviel. Dit kan natuurlijk ook best komen doordat ik de hele dag achter de computer zit (voor mijn werk) en veel typ. Ik heb de nagellak na een week verwijderd, maar anders was het vast nog wel langer blijven zitten. Slechts één "nagel" kwam uit zichzelf een beetje los, maar bij deze nagel had ik zelf per ongeluk wat over de huid ernaast heen gelakt en dus hecht het dan minder goed (en wanneer het dan loskomt van de huid, trekt het de gel over de nagel mee los). Ik kon de nagellak vrij makkelijk van mijn nagels afpeuteren. Hierna zagen mijn eigen nagels er wel wat beschadigd uit. Dit vind ik dan ook het enige nadeel aan de gelnagellak, dat het je eigen nagels wat kan beschadigen. Aan de andere kant groeien ze wel makkelijk langer met de gelnagellak erop.

!!! Nog even samengevat is het dus belangrijk dat je: !!!
 • Elke keer na het uitharden van een laag gel nagellak onder de lamp, dus zowel na de gel base als na de top coat, de cleanser gebruikt om het plakkerige laagje te verwijderen.
 • Probeert om netjes te lakken en zodra je gelnagellak morst op je huid, je dit verwijdert voordat je ermee onder de lamp gaat.
 • Je de uiteindes van je nagels sealt, ofwel dat je probeert om ook aan de bovenkant van je nagel en als je langere nagels heb een stukje van de binnenzijde (van het gedeelte van je nagel dat boven je vinger uitsteekt) meelakt met de gelnagellak. Hiermee voorkom je dat de gel nagellak terugtrekt/krimpt over je nagel heen.
Al met al ben ik heel erg tevreden over de Gel Nails At Home van Essence! De producten zijn verkrijgbaar bij de filialen van Kruidvat met een tweede schap van Essence met nagelproducten.
 
Heb jij al gelnagellak van Essence of van een ander merk geprobeerd?

4 comments:

 1. Ik heb het niet geprobeerd. Maar het eindresultaat ziet er prachtig uit.

  ReplyDelete
 2. Ik laat het wel eens doen door een vriendin maar zij gebruikt een ander merk!

  ReplyDelete
 3. Schijnt niet op te kunnen tegen de duurdere sets en dat geloof ik ook wel aangezien je niet met gel polish werkt (behalve de topcoat) maar gewone lak. Maar om eens te proberen zal dit vast een leuke budget oplossing zijn ja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De basecoat is ook een gelnagellak he, dus eigenlijk draag je gewone nagellak tussen twee laagjes gelnagellak in. Maar ik geloof best dat duurdere sets nog beter werken en langer houden en zo.

   Delete