Tuesday, November 26, 2013

MAC Stroke of Midnight eye bag - Violet

In mijn vorige shoplog kon je al zien dat ik een mooie set uit één van de holiday-collecties van MAC had gekocht. Deze mooie eye bag uit de Stroke of Midnight collectie bevat de In Extreme Dimension Lash mascara, Fluidline in Blacktrack, Pro Longwear Paint Pot in Frozen Violet en de dubbelzijdige 209 Eye Liner/239SE Eye Shader Brush.

De eye bag zelf is een mooi make-uptasje van stevig materiaal met een chique print aan zowel de buiten- als binnenkant. Ik vind dit tasje echt stijlvol en zal het zeker vaker gebruiken.

Hieronder zie je het tasje met de vier producten die erbij horen. In totaal zijn er drie verschillende combinaties van de eye bag te koop in de Stroke of Midnight collectie. Ik ben dus voor de Violet eye bag gegaan. Eigenlijk wilde ik de Nude eye bag kopen, maar eenmaal bij de MAC-counter sprak deze me veel meer aan. Ik ben dus blij dat ik niet online besteld heb, maar echt even bij de counter ben gaan kijken.

Hieronder zie je links de paint pot in de kleur Violet en daarnaast de fluidline in de kleur Blacktrack. Een paint pot is eigenlijk een langhoudende crème-oogschaduw die op zichzelf kan worden aangebracht, maar ook heel goed als basis kan dienen voor andere oogschaduws die je erover heen aanbrengt. De fluidline is een gel-eyeliner. De producten zitten in glazen potjes met matzwarte deksel.
De visagiste van MAC gaf me nog een heel goede tip, namelijk om de potjes tijdens het gebruik op zijn kop te zetten. Dus als je de deksel er vanaf hebt gedraaid en je bent bezig met aanbrengen van het product, gewoon het glazen potje op zijn kop op je tafel zetten. Het product valt er heus niet uit en zo droogt het minder snel uit, want als je de potjes laat openstaan loop je anders het risico dat je product snel uitdroogt en dat zou zonde zijn. Soms ben je namelijk toch wel even bezig om bijvorbeeld de eyeliner zorgvuldig aan te brengen en je gaat vaak een paar keer terug met je kwast in het product. Om dan steeds tussendoor de deksel erop te draaien is ook weer zo wat. Gewoon even op zijn kop zetten dus. Ik vind het zo'n goede tip, dat ik hem vooral even wilde delen!

Hieronder op de foto zie je de swatches van de producten. Ik had de fluidline Blacktrack wel wat beter mogen swatchen, want deze is echt wel wat intenser zwart. Het is een matzwart. Dat is wel weer even wennen, aangezien de eyeliner die ik nu gebruik juist glanzend zwart is. De paint pot Violet is mauve-achtige taupe met zilveren glitter erin. Door de glitter geeft die me gelijk een feestelijk gevoel, terwijl die toch ook geschikt blijft voor een look overdag.
Ik heb de dubbelzijdige brush niet meer apart op de foto gezet, maar die is in principe geschikt om deze producten aan te brengen. Ik moet zeggen dat ik de paint pot net zo lief met mijn vinger aanbreng en voor de fluidline gebruik ik liever een schuin afgesneden eyelinerpenceel. Dat is een persoonlijke keuze. Ik vind het oogschaduwkwastje trouwens wel fijn om te gebruiken voor het aanbrengen van gewone oogschaduws en op zich kun je de paint pot er ook goed mee aanbrengen, maar dat doe ik dus niet.

Net zoals ik nog niet eerder had kennis gemaakt met een fluidline en paint pot van MAC, had ik ook nog nooit een mascara van MAC gekocht. Gelukkig zat er ook een mascara in de eye bag. Dit is de In Extreme Dimension Lash mascara. De verpakking ziet er gaaf en artistiek uit. De dop heeft ook een heel aparte vorm.

De borstel is vrij groot en wat opvallend is, is dat de haartjes niet overal zitten, maar aan drie zijdes zijn weggelaten. Eigenlijk begrijp ik zelf niet helemaal het nut van de drie platte zijdes aan het borsteltje. Nu moet ik extra opletten dat ik de haartjes tegen mijn wimpers aanzet en niet toevallig een platte zijde, want dan gebeurt er niet veel.
Met de mascara moet ik nog een beetje leren omgaan. Nu vind ik mascara aanbrengen nooit makkelijk. Het is het make-upproduct wat ik het langst gebruik, maar om mooi mascara aan te brengen, blijf ik een kunst op zich vinden. Ik ben net gewend geraakt aan de Inimitable Intense van Chanel die in elk geval superzwart is. Deze van MAC is ook zwart, maar lang niet zo intens.

Hieronder draag ik alle producten op mijn oog. De paint pot zit op mijn bewegend ooglid, de fluidline boven en onder mijn oog en ik heb de mascara ook gebruikt. Nu zijn deze foto's genomen in koel, grijs daglicht. De paint pot is het mooist bij sfeerverlichting, omdat dan de glitters zo mooi glinsteren, maar dat effect zie je hieronder dus helaas niet echt.

 
Ik ben blij met deze eye bag! Het is echt een cadeautje voor mezelf en ondanks dat ik al heel wat MAC-producten heb, kende ik deze producten nog niet, wat het extra leuk maakte om ze zo te leren kennen. Mijn favoriet uit deze eye bag is sowieso de paint pot Violet en daarnaast vind ik de fluidline in Blacktrack ook erg fijn. Met de mascara ga ik nog een beetje oefenen... De dubbelzijdige brush zal ik blijven gebruiken, maar dan vooral de kant om oogschaduw mee aan te brengen. En het tasje wordt mijn nieuwe make-uptasje on the go!
 
Deze eye bag is voor € 43 te koop bij de verschillende MAC-verkooppunten en online via Douglas.nl, Bijenkorf.nl en Maccosmetics.nl.
 
Heb jij je oog nog laten vallen op één van de feestelijke sets uit de holiday-collecties van MAC?
 
Ps. Een nieuw artikel zal donderdagochtend online staan. Volg me op Bloglovin', Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van Laura's Beautyblog!

2 comments:

  1. Het is echt een leuke set, ik heb ook wat dingetjes ingeslagen.
    Liefs, xxx

    ReplyDelete
  2. Prachtige set! Deze wil ook!

    ReplyDelete