Sunday, November 24, 2013

Haar geverfd: Schwarzkopf Million Color 6-65 Praline

In mijn laatste shoplog liet ik je al zien dat ik mijn haar geverfd heb. Dit heb ik vorige week zondag gedaan. In dit artikel vertel ik je er meer over en laat ik het resultaat nog wat beter zien. Kijk mee!

Ik ben niet al te bang om thuis mijn haar verven, want dit heb ik vaker gedaan (hier en hier). Nu moet ik wel zeggen dat ik voor highlights, dus oplichten van het haar, toch liever naar de kapper ga, maar een tintje donkerder zelf doen, vind ik geen probleem. Ik heb deze keer gekozen voor een permanente kleuring van Schwarzkopf uit de Million Color lijn in de kleur 6-65 Praline. Deze kleuring is volgens de verpakking geschikt voor donkerblond tot middenbruin haar.

Het pakje bevat alle benodigdheden: een zakje kleurpoeder, een flesje ontwikkelvloeistof, handschoenen en een zakje conditioner om na het verven te gebruiken. Het is allemaal niet zo moeilijk. Je gooit de kleurpoeder in het flesje ontwikkelvloeistof en schudt dit vervolgens goed. Dan kun je de kleuring op droog, ongewassen haar aanbrengen. Ik moet zeggen dat ik het verdelen wat moeizaam vind gaan, omdat de verf al snel wat harder wordt op het droge haar. Verder druipt het niet, dat is wel weer een voordeel. Ik doe wel altijd een oude handdoek om mijn schouders om mijn kleding (badjas in mijn geval) tegen vlekken te beschermen. Voor het verven van de aanzet van mijn haar gebruik ik trouwens een haarverfkwast. Deze heb ik voor € 1,39 bij Kruidvat gekocht.

Hieronder zie je een zooitje terwijl ik bezig ben mijn haar te verven.
Nadat je de verf op je haar hebt aangebracht, moet je het zo'n 30 minuten laten inwerken. Daarna kun je het natmaken, je haar nog een beetje masseren en vervolgens goed uitspoelen. Dit uitspoelen duurt wel even en mijn hele douche zat onder de roodbruine vlekjes, maar die waren gelukkig makkelijk te verwijderen. Na het uitspoelen heb ik de conditioner die erbij zat ook gebruikt. Dit was ook wel nodig, want mijn haar was behoorlijk droger geworden van de verf.

Mijn haarkleur voor het verven:

En mijn haarkleur na het verven:
De foto hierboven is op de avond van het verven gemaakt met mijn smartphone. Het lijkt zo echt kastanjebruin. Hoe donkerder het licht, hoe meer het naar roodbruin neigt. In daglicht is het namelijk meer lichtbruin om te zien.

Onderstaande foto's zijn met flits gemaakt. Zo lijkt de kleur het meest op de kleur die op het pakje staat. Zelf vind ik het er zo erg mooi uitzien.


De twee foto's hieronder zijn met een smartphone gemaakt in daglicht. Zo is mijn haar helemaal niet zo donker om te zien en eerder lichtbruin dan roodbruin. Ook zie je mijn oude highlights er nog doorheen, maar dat vind ik dan wel weer leuk.

Hieronder zie je trouwens goed hoe mijn haar van nature valt. Zo valt het als ik het aan de lucht laat drogen na het wassen en er verder niets mee doe behalve doorborstelen.
Mijn haarpunten zijn best droog en mijn haar mag wel weer eens professioneel geknipt worden, want de laatste knipbeurt bij de kapper was alweer in juni. Tussendoor heb ik het wel zelf een beetje bijgeknipt aan de hand van een YouTube-instructie (deze). Doordat mijn haar licht golvend valt en ik er laagjes in heb, valt het ook niet zo op als het niet netjes geknipt is.
 
Ik weet nu al dat ik er in de lente weer highlights in laat zetten, maar voor nu vind ik het wel even prima zo. De kleur ligt dicht bij mijn natuurlijke haarkleur, dus voor uitgroei vrees ik niet al te erg. Misschien gebruik ik deze verf nog een keer om te kijken of de kleur dan wat intenser wordt.
 
Deze haarkleuring kost € 13,99 en is bij de meeste drogisterijen te koop.
 
Wat vind je van het resultaat en heb jij je haar wel eens zelf geverfd?

UPDATE 27/11: Ik heb mijn haren op 17 november geverfd en nu na 10 dagen begin ik te merken dat de kleur al behoorlijk vervaagt. Ik was mijn haar om de dag en elke keer na het wassen lijkt het weer wat lichter. Dit wil ik toch even meegeven, want het gaat om een permanente kleuring, maar het lijkt snel te slijten, wat natuurlijk jammer is.

Ps. Een nieuw artikel zal dinsdagochtend online staan. Volg me op Bloglovin', Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van Laura's Beautyblog!

5 comments:

 1. mooie kleur alleen vind ik dat deze kleur erg snel bij mij vervaagde..
  en dat voor dat geld.. ik had de hele paarse glimmende kleur genomen
  en het was de eerste paar dagen mooi en het leek of ik het iedere x
  met haren wassen eruit spoelde.. bleef weinig soeps van over...
  nu heb ik de haarverf van syoss waar ik erg over te spreken ben!

  lief,s

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik begin ook al te merken dat de kleur wat vervaagt, dat is wel jammer.

   Delete
 2. Er staat op de doos dat het 28 wasbeurten houd..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nope... Toevallig had ik nog een doos van deze kleuring en heb ik die even bestudeerd. Als je kijkt bij 'selection guide' op de doos staat nr. 1 voor uitwasbaar, nr. 2 voor houdbaar tot 28 wasbeurten en nr. 3 voor langdurig houdbaar. Op de doos van deze kleuring is nummer 3 omlijnd en dikgedrukt. Ook staat nummer 3 bovenop de doos: langdurig houdbaar dus. Deze haarkleuring is dus echt bedoeld als permanente kleuring.

   Delete