Saturday, November 2, 2013

Catrice Thrilling Me Softly Lip Lacquer + Eye Colour Trio

Een tijdje terug kocht ik een oogschaduwpaletje en een lip lacquer uit de nieuwste limited collectie van Catrice: Thrilling Me Softly. Inmiddels heb ik beide producten gebruikt en getest. Lees verder voor swatches, mijn indruk en een ooglook!

Het absolute eye colour trio kocht ik in de kleur C01 Soft Thrill. Er is ook nog een ander trio verkrijgbaar. Zo op het eerste gezicht ziet het paletje er goed uit. Het is leuk dat er een matte kleur in het palet zit, een glanzende kleur en eentje met shimmer.

Bij het swatchen verdween er helaas iets van mijn enthousiasme. De swatches hieronder zijn droog gemaakt op een witte basis (Jumbo Pencil Milk van NYX). Zo op de witte basis zien de kleuren er best goed uit, maar zonder basis zie je er echt nauwelijks iets van. Een goede, bij voorkeur witte, basis is dus wel een must bij deze oogschaduws.
De linker kleur vind ik trouwens best uniek. Deze kleur was ook de reden dat ik dit paletje kocht, want ik heb al genoeg grijze en glanzend witte kleuren, maar die mooie, matte mauve kleur viel mij wel gelijk op.

Hieronder heb ik een ooglook gemaakt met alledrie de kleuren. De mauvekleur zit op mijn bewegend ooglid. Hij is moeilijk terug te zien. De donkergrijze kleur zit over mijn eyeliner heen, onder mijn onderste wimpers en in de buitenste ooghoek en arcadeboog. Eenmaal aangebracht is de kleur erg subtiel. De glanzend witte kleur zit in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw. Deze kleur zie je vooral terug in het licht van een lamp en helaas niet in het grauwe daglicht.
Tja, de pigmentatie is niet super, maar dit paletje kan wel wat zijn als je van een subtiele look houdt. Zo kun je er smokey eyes meemaken zonder dat deze look al te opvallend is. De oogschaduws hebben de neiging om wat te kruimelen, dus let op fall out onder je oog en gebruik een goede witte basis om de kleuren terug te zien.

Ik koop niet veel lipgloss. Dat probeer ik tenminste, omdat ik niet zoveel gloss gebruik (behalve de natural lip perfector van Clarins die ik vrijwel altijd bij me draag). De wet shine stain long-lasting lip lacquer is het aanschaffen gelukkig waard! Ik vind dit een innovatief product, want het is een gloss, stain en lipstick in één volgens Catrice. Hij is in drie kleuren verkrijgbaar.

Ik kocht de kleur C01 Innocent. De applicator is een schuine doe foot. Dit vind ik zelf de fijnste applicator voor een gloss.

Er komt enorm veel kleur van de lip lacquer af. de kleur Innocent is nog best opvallend roze te noemen en daarom helemaal niet zo onschuldig als je het mij vraagt. De lip lacquer glanst ook goed.

Hm, of het echt een gloss, stain en lipgloss in één is? Ik vind het vooral een goede lipgloss! Hij plakt behoorlijk, maar houdt daardoor vrij goed al blijft er niet echt kleur achter zoals bij een stain. Wel is die net zo goed gepigmenteerd als een lipstick. Op mijn lippen valt de kleur best op. Ik heb swatches voorbij zien komen waarbij die echt veel lichter oogt, maar zo ziet de lip lacquer er bij mij uit.

Ik had deze mee naar Duitsland en ik heb hem toen elke dag gedragen. Hij ruikt een beetje naar caramel. Hij droogt mijn lippen niet uit. Dit is een fijn en mooi lipproduct.

Ik vind de lip lacquer een goed product! Het oogschaduwtrio heeft wel een gebruiksaanwijzing dus voordat je die koopt, zou ik hem vooral eerst even swatchen in de winkel (de tester dan he) en dan kun je zelf bepalen of het iets voor je is.

Prijzen:
- Lip Lacquer: € 3,99
- Eye Colour Trio: € 3,89
De producten zijn zo lang de voorraad strekt deze maand nog te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Trouwens, de herfst is nu wel echt begonnen he? Ik voel de herfstdip wel, heb jij daar last van? Als ik doordeweeks gewerkt heb, heb ik 's avonds thuis nog maar weinig energie over. Dit komt mijn blog dus ook niet ten goede alhoewel ik altijd ideeën genoeg heb en de foto's voor artikelen vaak al gemaakt zijn, maar ik moet wel de rust en energie hebben om alles uit te werken. Het nemen van foto's wordt trouwens wel weer lastiger. Het is zo grauw en vroeg donker. Nou ja, gelukkig zijn er ook leuke kanten aan de herfst. Zo is het bos prachtig. Ik houd wel van al die mooie herfstkleuren en niet alleen buiten in de natuur, ook in de make-up! O ja nog een tip: Omdat ik niet even regelmatig update is het handig om me te volgen via Bloglovin'. Zo weet je altijd wanneer ik een nieuw artikel online heb gezet!

Heb jij al iets gekocht van de Thrilling Me Softly collectie van Catrice of heb jij nog producten op het oog?

1 comment: