Saturday, September 21, 2013

Shoplog mini-break + ooglook met W7 Sexy Eyes palet

Ik ben er een paar dagen tussenuit geweest voor een mini-break waarbij ik ook een dagje in Hoorn geshopt heb. Ik heb vrijwel geen kleding geshopt, maar wel kwam ik thuis met wat random stuff en één mooie aankoop waar ik heel blij mee ben. Kijk mee!

Het viel me op dat het in Hoorn stikt van de budget shops. Big Bazar, Op=Op Voordeelshop, de Action... En dat allemaal gewoon in het centrum! Tja, het zal wel een gevolg zijn van de recessie, maar van deze shops worden we op zijn tijd best blij, al zijn het meestal niet de meest gezellige en sfeervolle winkels. Een echte koopjesjager vindt hier altijd wel wat leuke spulletjes. Ik begin met de minst boeiende; een touchscreen cleaner en USB micro roller (bijv. om je smartphone via de computer op te laden). Beide komen van de Action.
- Touchscreen cleaner: € 0,55 (Action).
- USB micro roller: € 0,99 (Action).

Het wordt alweer kouder, dus de eerste thermo legging is aangeschaft, al draag ik deze alleen als het vriest. Deze komt ook van de Action.
Thermolegging: € 2,79 (Action)

Elke dag gebruik ik tandenstokers en zo af en toe floss ik ook. Ik heb altijd deze floss met mintsmaak van Oral-B en deze kwam ik nu voordelig bij de Action tegen.
Oral B Essential Floss Mint: € 1,49 (Action).

Mijn douchegels waren op (op een mini na), dus ik zocht hoognodig nieuwe. Bij de Action kocht ik Shower Cream in de Happy Days variant. Deze ruikt zoet en citrusachtig. Eerder had ik hier de shower foam van en die vond ik erg lekker. Met het oog op de koudere maanden (en dus een drogere huid) besloot ik nu voor de shower cream te gaan. Bij Etos waren meerdere douchegels in de aanbieding voor 1 Euro per stuk. Ik nam een verzorgende variant van Palmolive mee.
- Shower Cream Happy Days: € 1,29.
- Palmolive Naturals douchegel: € 1,00 (normaal € 2,75 Etos).

Oogmake-upreinigers kan ik altijd wel gebruiken. Ik draag altijd langhoudende/waterproof make-up waardoor ik reinigers koop die waterproof make-up kunnen verwijderen, want anders blijft mijn eyeliner gewoon zitten. Bij de Action kwam ik een oogmake-up reiniger van Olaz tegen. Dit is een crème die je over je ogen masseert en daarna verwijdert met een wattenschijfje. Het werkt! Het is alleen lastig om je ogen goed dicht te houden terwijl je dit product inwrijft en dan ook nog een wattenschijfje te gebruiken, maar ja. Bij de Op=Op Voordeelshop kwam ik een oogmake-up reiniger van Demak'Up tegen die ik ook graag wil proberen. Deze removers zijn van merken die wij wel kennen, maar volgens mij worden nu net deze producten niet in de reguliere drogisterijen verkocht. Ze hebben ook beide geen Nederlands etiket (maar Duits/Engels/Frans).
- Olaz Essentials oogmake-up remover: € 1,99 (Action).
- Demak'Up Eye make-up remover: € 1,99.

Sjaals! Geen idee waarom ik er drie heb gekocht, maar ik kwam zo een paar leuke tegen. Allereerst had ik het koud in mijn leren jack en ik had alleen een dun sjaaltje mee, dus ik kocht een dikke sjaal bij de Action. Deze is rondgebreid en lekker warm en de kleurencombinatie vind ik erg mooi. De kwaliteit laat wel wat te wensen over want er komen al veel pluizen uit helaas. Bij MKM Design vond ik nog twee sjaals. Ze hadden daar pashmina sjaals in werkelijk alle kleuren! Zo waren er al vier of vijf tinten blauw en ik koos de blauwe die ik het beste bij mezelf vond staan. Ook zag ik nog een zalmkleurige dunne sjaal (tube) die ik bijvoorbeeld binnen kan dragen. 
- Blauwe pashmina: € 4,95 (MKM Design).
- Ronde zalmkleurige sjaal: € 3,00 (MKM Design).
- Rondgebreide dikke sjaal: € 3,98 (Action).

Vorig jaar heb ik mijn paar zwarte laarzen weggedaan toen de zool kapot ging. Dat waren laarzen die ik ook al drie winters had gedragen. Nu vond ik het dus tijd voor een mooi nieuw paar. Dit paar had ik al in de etalage gespot. Deze zwarte leren laarzen zijn vrij basic, maar door het riempje en de rits aan de achterkant toch niet saai. Ze hebben een lage hak en dat vind ik voor zulke laarzen juist fijn, want dan kan ik ze écht overal naartoe aan. Ze sluiten mooi aan en ze komen zowaar echt tot aan mijn knie (want dat is meestal niet het geval als je 1.75m bent).

Zwarte leren laarzen: Afgeprijsd van € 119,95 voor € 99,95 (Ziengs). 

Bij de Op=Op voordeelshop nam ik ook nog twee make-up producten mee. Het oogschaduwpaletje van W7 trok mij aan vanwege de grijze en blauwe kleuren. De zwarte kajalstick van Saffron leek me leuk om te proberen. W7 is trouwens een budgetmerk uit Engeland (maar hier in de voordeelshop nog niet eens zo goedkoop). Het merk Saffron kende ik verder niet.
- W7 Sexy Eyes palet #03: € 3,99 (Op=Op Voordeelshop)
- Saffron Kajal: € 2,75 (Op=Op Voordeelshop)

Vandaag heb ik een ooglook gemaakt met beide producten. Er komt niet superveel pigment af van de oogschaduw. Ik heb daarom een witte basis met het NYX Jumbo Pencil in de kleur Milk aangebracht en ook heb ik de sponsapplicator gebruikt (= meer kleur!) en daarna pas mijn eigen kwasten om alles mooi te laten overlopen.

Ik heb slechts drie kleuren uit het paletje gebruikt. De meest links metaalgrijze kleur heb ik op mijn bewegend ooglid aangebracht, de taupekleur (rechts van het midden in het palet) heb ik in mijn binnenste ooghoek gedaan en de donkerste kleur die een beetje paars bevat (links van het midden in het palet) heb ik in mijn arcadeboog aangebracht. Ook onder mijn onderwimpers heb ik de oogschaduw aangebracht. Ik vind het er zo wel mooi uitzien! Het zijn kleuren waar ik van houd.
Van de kajalstick ben ik helaas niet onder de indruk... Ik heb deze op mijn waterlijn gebruikt (blijft niet zitten) en ook als eyeliner. Er komt stroef en moeizaam kleur van deze kajal af en de kleur is ook niet intens. Jammer!
 
Binnenkort hoop ik weer eens naar de Primark te gaan voor wat leuke herfstkleding. Daar zal zeker een shoplog van online komen.
 
Heb jij nog wat leuks geshopt?


2 comments: