Sunday, September 29, 2013

Review: Vitamin E moisture lotion, night cream & face mist - The Body Shop

Elk seizoen wissel ik mijn verzorgingsproducten af. Afgelopen zomer gebruikte ik overdag dramatically different moisturizing gel van Clinique en 's nachts de rijke crème van Aqualia Thermal van Vichy. Wat ik vorige winter gebruikte voor mijn gezicht heb ik ook al eens laten zien (hier). In het voorjaar gebruikte ik voor het eerst de moisture lotion en night cream uit de Vitamin E lijn van The Body Shop en ook nu in de herfst gebruik ik deze producten weer. Tijd voor een review dus!

Vitamine E is een populair ingrediënt voor huidverzorgingsproducten, omdat het een krachtige anti-oxidant is die ondermeer tekenen van huidveroudering bestrijdt. The Body Shop heeft een complete Vitamin E lijn waarvan ik inmiddels drie producten geprobeerd heb die voor alle huidtypes geschikt zijn. Per product vertel ik er het een en ander over.

Vitamin E SPF 15 Moisture Lotion
Vochtregulerende lotion voor overdag met vitamine E en factor 15
Volgens The Body Shop: "Een lichte, niet-vette vochtregulerende lotion, die gemakkelijk wordt geabsorbeerd. Met beschermingsfactor 15 tegen zowel UVA- als UVB-straling, en vitamine E ter bescherming tegen schadelijke omgevingsfactoren. Laat de huid zacht en soepel aanvoelen." 

Deze lotion trekt snel in en laat totaal geen vette laag of plakkerig gevoel achter en dat terwijl het toch een vrij dikke lotion is. Toch is deze dagverzorging het niet helemaal voor mij. Ik vind de lotion vrij stroef aanbrengen en lastig uit te smeren en te verdelen, ook al trekt die dus wel goed in. De lotion is ook al stroef van zichzelf, wat je hieronder ook wel een beetje kunt zien. Ik zal geen nieuwe tube kopen nadat deze op is, want daarvoor vind ik hem toch niet fijn genoeg. De lotion ruikt trouwens een beetje naar rozen dus daar moet je wel van houden. 

Vitamin E Nourishing Night Cream
Intensief verzorgende nachtcrème met vitamine E
Volgens The Body Shop: "Een rijke, extra verzorgende nachtcrème die gedurende de nacht, als je huid het meest ontvankelijk is, zorgt voor de aanvoer van antioxidanten, en helpt het vochtgehalte weer op peil te brengen. Je huid voelt zacht en glad aan."

Deze crème voor 's nachts zit in een potje en zoals je ziet is die al bijna op. Deze crème is zachter dan de moisture lotion en smeert ook een stuk prettiger. Hij maakt mijn huid zacht en geeft een verzorgd gevoel. De geur is redelijk neutraal, wat ik wel prettig vind. Ik vind deze trouwens ook prettig om onder mijn ogen te gebruiken, dus in plaats van oogcrème. Ik heb er verder weinig aan toe te voegen, want het is voor mijn inmiddels weer droger wordende huid een prettige nachtcrème.

Vitamin E Face Mist
Gezichtsspray met vitamine E
Volgens The Body Shop: "Een verfrissende, vochtregulerende spray om de huid te verfrissen. Ook ideaal om make-up te fixeren."

Deze face mist ligt in de bureaulade op mijn werk. Vooral wanneer mijn huid wat droger is en de verwarming binnen hoog staat en nog meer mijn huid uitdroogt, vind ik het erg fijn om deze even op te sprayen voor net wat hydratatie. Het is dus een product wat ik vooral 's winters en in het voor- en najaar gebruik. Deze face mist is ook erg geschikt om na je make-up te gebruiken om alles te 'setten' zodat het beter blijft zitten. Vooral na het gebruik van poeder is dit een fijn product, want het zorgt ervoor dat de poeder minder op de huid ligt en het laat alles mooier met elkaar blenden. Deze face mist is ook erg fijn in het vliegtuig waar je huid nogal snel droog en trekkerig aan kan voelen door de airconditioning. Deze Vitamin E face mist is niet alleen verfrissend, maar ook verzorgend voor de huid en dat vind ik een prettige bijkomstigheid.

Ik vind de nachtcrème fijner dan de lotion voor overdag. De face mist vind ik het fijnst van deze drie producten. De moisture lotion, de night cream en de face mist zijn voor elk huidtype geschikt volgens The Body Shop, al zou ik bij een zeer gevoelige huid wel even de ingrediënten checken, omdat deze producten wel ingrediënten als siliconen, parabenen en parfum bevatten. Voor meer informatie over de Vitamin E producten en de ingrediënten verwijs ik je door naar de website van The Body Shop (hier heb ik ook de productomschrijvingen vandaan gehaald).

De prijzen:
- Moisture Lotion: € 19
- Night Cream: € 19
- Face Mist: € 12

Heb jij wel een gezichtsverzorging van The Body Shop gebruikt?

12 comments:

 1. Ik geloof dat ik de nachtcrème wel eens heb geprobeerd, weet alleen niet meer precies wat ik er van vond.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ik vergeet soms ook wat ik ergens van vond, maar ik ben dan ook al wel wat ouder he ;-)!

   Delete
 2. Lijken me fijne producten, vooral de nachtcreme. Jammer dat de dagcreme zo stroef is met aanbrengen, zou je toch niet verwachten..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nee, ik vind de dagcrème in de tube persoonlijk niet zo prettig daardoor. Maar de nachtcrème is wel fijn!

   Delete
 3. Replies
  1. Zeker! Vooral de face mist! Maar de nachtcrème is ook prima.

   Delete
 4. Ik gebruik de face mist om m'n make-up mee te zetten.

  ReplyDelete
 5. Ik ben bezig om een andere lijn te testen namelijk de Seaweed voor de vette huid, de creme bevalt tot heden goed, meer een gelcreme en dat vindt mijn vette huidje erg fijn i.p.v. een structuur zoals deze dagcreme heeft.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leuk om te horen! Ik gebruik inmiddels ook de Aloe Vera soothing moisture lotion en die vind ik erg fijn (al plakt die soms wel een beetje, hm). Mogelijk plaats ik daar ook nog een keer een review over.

   Delete
 6. Leuke review! De nachtcrème en face mist vind ik ook heel fijne producten.

  ReplyDelete
 7. Ik ben ook dol op de face mist en vind de nachtcrème geweldig. De dagcrème had ik ook maar heb ik ook niet volledig opgebruikt. Hij deed het gewoon echt niet voor mij!

  ReplyDelete