Sunday, September 15, 2013

How to: Colorful eye look

Het weer is dan wel grauw en grijs, onze make-up kan nog zo kleurrijk zijn als we willen. Dit is een colorful look die ik graag maak en het is de basis van de Demak'Up facelook Atlantis die ik laatst maakte. Voor die look had ik er nog een hoop glitters en nepwimpers aan toegevoegd, maar dat is niet zo geschikt voor elke dag. Deze colorful look is dat wel! In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe ik deze ooglook maak!

We beginnen met een oogschaduwsbasis. Ik gebruik de Shadow Insurance van Too Faced.

Omdat kleuren beter uitkomen op een witte basis, breng ik vervolgens nog wat jumbo pencil van NYX in de kleur Milk aan (deze heb ik omgesmolten en in een potje gedaan).

Dan pak ik het oogschaduwpalet van Covergirl erbij met de naam Tropical Fusion. Dit palet is een favoriet!

Ik begin met de limoengroene kleur die rechts in het paletje zit. Deze breng ik in de binnenste hoek van mijn oog aan. Ik vervaag hem in de binnenste hoek ook wat naar boven, dus over de arcadeboog heen. Ik gebruik trouwens gewoon de bijgeleverde sponsapplicator, want zo komt er de meeste kleur op mijn ooglid terecht.

Vervolgens gebruik ik de aquablauwe kleur over 2/3 van mijn ooglid. Ook hiervoor gebruik ik nog de sponsapplicator.

Met een zachte oogschaduwkwast breng ik onder mijn wenkbrauw een neutrale lichtbeige kleur oogschaduw aan (niet uit het paletje). Deze breng ik aan tot aan de andere kleuren oogschaduw, zodat ik ze straks goed vervagen kan.

Met een pencil brush breng ik de donkerblauwe kleur uit het paletje aan in de buitenste ooghoek en in de arcadeboog.

Zo ziet het eruit met mijn oog dicht. De kleuren zijn hier nog niet vervaagd, dus ze lopen nog niet zo mooi in elkaar over.

Met een andere, schone pencil brush breng ik de oranje kleur aan net boven de arcadeboog en dus boven de donkerblauwe kleur. Het is subtiel maar deze kleur geeft wat warmte aan de look en al verwacht je het misschien niet, het oranje kleurt mooi met het blauw.

Nu komt de blending brush in beeld om alle kleuren mooi uit te vagen en in elkaar over te laten lopen.

Vervolgens breng ik een vloeibare eyeliner aan. Dit is de eye booster 2 in 1 eyeliner pen + serum van Physicians Formula, een Amerikaans merk. Ik heb deze eyeliner nu al bijna een half jaar in gebruik. Hij doet het nog steeds, maar gelukkig heb ik ook nog een back up voor als die straks 'op' is, want hij is zo fijn.

Tightlinen! Dit ziet er wat freaky uit, maar het kan je ogen zoveel intenser maken. Je kleurt de binnenste randjes van je oog in met oogpotlood. Zowel onder als boven! Ik gebruik het 24/7 glide-on eye pencil van Urban Decay in de kleur Zero.

Ik besloot nog meer kleur toe te voegen en wel met een donkerblauw dik oogpotlood van Physicians Formula. Ik breng deze over de eyeliner aan en ook onder mijn onderste wimpers. Het potlood is eigenlijk wel wat dik om echt als oogpotlood te gebruiken en daardoor is die wat rommelig aangebracht onder mijn oog, maar dat valt vanaf een afstandje niet meer op.

Mascara! Dit is de volume glamour max holidays mascara van Bourjois. Deze heb ik ook in het blauw en paars, maar omdat de look al genoeg kleur bevat, ben ik nu voor zwarte mascara gegaan.

En klaar is deze colorful look! Ik heb deze look zeker een paar keer gedragen afgelopen zomer. Deze look is kleurrijk op een subtiele manier en daardoor is die zo goed draagbaar.


De gebruikte tools:
Goede kwasten zijn het halve werk. De bovenste pencil brush is van Coastal Scents, die daaronder van Essence, de oogschaduwkwast daaronder is van de H&M en de (superfijne) blending brush onderaan komt uit de Amerikaanse Target.

Alle make-up bij elkaar:

Het eindresultaat:

't Is dat zo'n look met veel kleuren oogschaduw toch wat meer tijd kost, want anders zou ik het veel vaker dragen. Ik vind het namelijk prima draagbaar, ook voor elke dag. Je moet de kleuren wel nauwkeurig aanbrengen en goed vervagen voor het beste resultaat.

Houd jij van kleur op je ogen of ben je toch meer van neutrale kleuren?

5 comments:

 1. Ik vind het heel leuk bij je staan, mooi gedaan! x

  ReplyDelete
 2. Ik vind het een hele mooie look en ik hou ook veel van kleur op mijn ogen.

  ReplyDelete
 3. Met een beetje meer tightlining had het perfect geweest! Ik hou van kleurrijke looks :-)

  ReplyDelete
 4. Leuke look, mooie kleuren heb je gebruikt!

  ReplyDelete