Sunday, August 4, 2013

Review: Nagellakremovers van Maybelline en Bourjois

Alweer een tijdje terug kocht ik deze twee potjes met nagellakremover tijdens een 1+1 gratis actie. Inmiddels heb ik ze allebei gebruikt en in dit artikel laat ik je weten wat ik er van vind en welke ik het fijnst vind.

Het idee is dat je je vinger in het potje doet waar een spons in zit, ronddraait, en je zo binnen no time je nagellak verwijdert.
De nieuwigheid is er wel een beetje af nu verschillende merken deze versie van nagellakremover hebben gelanceerd, maar ik had dit soort removers eerder nog niet uitgeprobeerd.

Ik zal over beide removers apart vertellen wat ik er van vind en hoe ze mij in het gebruik bevallen.

Express Remover - Maybelline € 7,49
Deze remover heb ik het eerst gebruikt van de twee. Hij belooft in 1 dip je nagellak te verwijderen en hij is vrij van aceton. In het begin was ik er best enthousiast over. Inderdaad verwijdert die vrij makkelijk nagellak. Totdat ik mijn glitternagellak probeerde te verwijderen... De spons is vrij slap en die ging dus meteen kapot door de glitters. Nu is de remover nog wel te gebruiken, maar er blijven steeds meer stukjes spons achter op mijn nagels. Ook zit de spons wat losjes in het potje waardoor die meedraait en waardoor het helemaal niet zo snel lukt om je nagellak te verwijderen. Al met al was deze binnen een maand niet goed meer te gebruiken en dat valt me toch wel een beetje tegen. Ook zit er in het potje gewoon remover zonder extra's zoals verzorgende bestanddelen. Hm...

Magic Nail Polish Remover - Bourjois € 7,99
Doordat ik toch niet zo enthousiast was over de remover van Maybelline, verwachtte ik ook al niet meer zoveel van die van Bourjois, maar deze is toch heel anders gelukkig. Hij belooft wel praktisch hetzelfde als die van Maybelline. Het viel me gelijk op dat de spons een stuk steviger is. Dat vind ik erg fijn. Doordat de spons stevig is, verwijdert die nagellak écht snel en na het verwijderen van bijvoorbeeld een textuurlakje zoals liquid sand is de spons niet gelijk aan gort. Oké, de spons beschadigt wel wat na het vaker verwijderen van glitters en liquid sand, dus het blijft een keuze of je deze remover hiervoor gebruikt. Positief aan deze remover is ook de geur: in het potje ruikt de remover nog wel naar die typerende removerlucht, maar op de nagels laat die een geur van rood fruit&vanille achter. Het blijft een beetje chemisch, maar toch ruikt het net wat aangenamer dan een die hard remover. Het laatste pluspunt is dat er amandelolie aan deze remover is toegevoegd en dat merk ik ook echt. Ik voel een vettig laagje op mijn nagels en nagelriemen nadat ik deze remover gebruikt heb en dat is misschien niet even handig als je snel dingen wilt doen, maar geeft wel het gevoel dat mijn nagels niet gelijk uitdrogen door het gebruik van deze remover. Ik vind dit echt wel een fijne extra! Deze remover is trouwens ook vrij van aceton.

Mijn eindoordeel:
Tja, het mag wel duidelijk zijn: de remover van Bourjois heeft zeker weten mijn voorkeur. De spons is stevig, hij verwijdert gewone nagellak echt heel snel, hij ruikt aangenaam op de nagels en hij laat een verzorgend olie-laagje achter. Die van Maybelline koop ik niet meer opnieuw, maar die van Bourjois mogelijk wel als er weer eens een leuke kortingsactie is.

Het werkt best handig, zo'n potje met remover, al zou ik dit soort removers niet echt aanraden om glitterlakjes te verwijderen, omdat de spons die het werk moet doen hierdoor toch beschadigd raakt op den duur.

Nu moet ik alleen op zoek naar een goede old fashioned nagellakremover voor mijn teennagels, want je teennagels krijg je natuurlijk niet in zo'n potje gestopt. Ik was altijd fan van de gewone Express nail polish remover van Maybelline, maar die zie ik al nergens meer te koop. Ook ben ik wel benieuwd naar de budgetversies van deze nagellakremover potjes, want onder andere HEMA en Etos hebben ze ook voor een vriendelijker prijsje dan die van Maybelline en Bourjois.

Wat vind jij van dit soort nagellakremovers?

4 comments:

 1. Ik was het al een keertje van plan om zo een nagellak remover te kopen. Dat leek me altijd wel handig :)Nu weet ik dat ik die van Maybelline niet moet gaan kopen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nee dan zou ik inderdaad die van Bourjois aanraden t.o.v. die van Maybelline. Wel ben ik zelf benieuwd naar de kwaliteit van de meer budget sponsremovers van Etos en HEMA.

   Delete
 2. Ik vind ze een beetje prijzig voor een potje, een sponsje en wat remover...maak er zelf wel eentje met een video van You Tube.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik vind ze ook best prijzig, maar ik ben ook weer niet zo van de DIY. Deze twee heb ik gekocht tijdens een 1+1 gratis actie op nagelproducten (bij Kruidvat). Twee voor de prijs van één vind ik wel te doen! Ik koop dit soort merken bijna altijd als er korting op is, want de drogisterijen hebben zo vaak kortingsacties.

   Delete