Thursday, July 4, 2013

Review: BB creams van Revlon en Catrice

Zoals je in mijn vorige artikel hebt kunnen zien, ben ik weer terug bij mijn favoriete BB (blemish balm) cream van Maybelline. Die is heel fris en licht en je voelt hem niet zitten, terwijl die mij wel voldoende dekking geeft. De laatste maanden heb ik die alleen niet gebruikt, maar wel de BB creams van Catrice en Revlon. In dit artikel vertel ik je hier wat meer over!

Algemene informatie
De Photoready BB Cream Skin Perfector van Revlon kocht in in 010 Light. Deze heb ik in Amerika gekocht. Hij kost ongeveer $ 10.
Revlon laat over dit product het volgende weten (ja, wel even in het Engels, my dear readers):
"A lightweight, multi-benefit Beauty Balm that combines skincare, makeup, and sunscreen into one step.
- HYDRATES like moisturizer
- SMOOTHES like primer
- COVERS like foundation
- BLURS FLAWS like concealer
- PROTECTS with SPF 30 like sunscreen" Bron


De BB cream van Catrice kun je bij Kruidvat kopen. Catrice noemt dit product BB Allround Foundation. Ik heb kleur 020 Rosy Beige. Hij kost € 5,99.
Catrice zegt over deze BB Allround Foundation:
"De 6in1 BB Allround Foundation van CATRICE zorgt voor een perfecte, stralend mooie teint. Het effect: een huid die prachtig in balans is. De BB foundation reguleert de vochtbalans, matteert glimmende plekjes, corrigeert en maakt poriën minder zichtbaar. Het beschermt de huid met UV filters (SPF30) en laat de huid stralen dankzij lichtreflecterende pigmenten. De egaliserende eigenschappen geven de huid een perfect verzorgde uitstraling. De verzorgende ingrediënten als hydraterende amandelolie houden de huid zacht en soepel. Ideaal voor de droge en gevoelige huid, maar ook geschikt voor normale huidtypen." Bron

Swatches
Ik laat gelijk maar even de swatches zien van beide producten en daarna geef ik je mijn mening.
Links zie je de Photoready BB Cream van Revlon, rechts de BB Allround foundation van Catrice. Ik heb de swatches op de binnenkant van mijn arm gemaakt en de huid daar is natuurlijk lichter dan de huid op mijn gezicht waardoor de BB creams misschien wat donker lijken. Ik laat de swatches zien van rechtstreeks uit de tubes, tot compleet uitgesmeerd.
Links Revlon, rechts Catrice.
Links Revlon, rechts Catrice.
Zoals je ziet is die van Revlon meer geel van ondertoon en die van Catrice meer rozebeige, precies zoals de naam ook zegt.

Mijn indruk
De verpakkingen van beide BB creams zijn vergelijkbaar, het zijn allebei tubes. Hier heb ik niets op aan te merken. Het werkt hygiënisch en that's it. Ik gebruik trouwens onder beide BB creams gewoon nog mijn dagelijkse dagcrème/moisturizer.

Revlon
Deze heb ik niet zo vaak gebruikt en dat zal ik ook niet meer gaan doen. Op het eerste gezicht lijkt deze BB cream prima. Hij is mooi licht van kleur, al heeft die wel een duidelijk meer gele ondertoon. Hij voelt en ruikt als een zonnebrandcrème, maar het gekke is dat die een beetje waterig wordt als je hem eenmaal uit gaat smeren. Hoe ik hem ook aanbreng (ik heb verschillende kwasten en gewoon met mijn handen geprobeerd), ik krijg hem niet egaal op mijn gezicht. Dit zie je ook al een beetje aan de swatches. Hij wordt ook nog wat schilferig (of mijn huid waarschijnlijk) nadat die langer op mijn gezicht zit, een beetje alsof ik een schiftend product heb aangebracht. Het resultaat is hierdoor echt niet mooi en hij maakt dus ook bij lange na niet alle mooie beloftes waar. Heel jammer, want het leek mij een heel fijn product. Misschien combineert die gewoon niet goed met mijn huid? Hij is ook (nog) niet in Nederland te verkrijgen trouwens, voor zover ik weet, maar ik zou er ook geen moeite voor doen om deze vanuit Amerika te bestellen.

Catrice
Deze BB cream heb ik voor ongeveer de helft op gebruikt. Het is meer een foundation dan een BB cream, maar Catrice noemt het dan ook heel slim BB Allround Foundation. Ik heb hem in veel geplaatste looks op mijn blog gebruikt, omdat ik voor foto's wat meer dekking vaak wel mooi vind. Hij voelt vrij dik aan, bijna zoals een Aziatische BB cream (ook niet my cup of tea bij nader inzien, al was ik er destijds behoorlijk enthousiast over).
De BB cream van Catrice vind ik niet prettig ruiken en dat kan voor mij best een deal breaker zijn. Er zit een soort muffe, chemische geur aan. Overigens is die parfumloos, dus dan valt er al niet een lekker geurtje te verwachten, maar deze vind ik echt niet lekker ruiken.
Alsmaar had ik wisselende gedachtes over deze BB cream en dat is ook de reden dat ik zelf nog altijd geen review geplaatst had. Hij dekt heel goed en droogt mijn huid ook niet uit, maar hij voelt plakkerig aan, je gezicht glimt er heel snel mee (dus hij matteert echt niet, zoals wel geclaimd door Catrice) en hij ruikt niet lekker. Zonder af te poederen kun je deze vrijwel niet dragen en dat vind ik wel jammer. Zelf heb ik vaker niet dan wel behoefte aan zo'n zwaar dekkend product voor de huid en daarom is deze het voor mij toch niet helemaal. Ik voel hem ook zitten, hoe dun ik hem ook aanbreng en ik vind zo'n voelbaar laagje op mijn gezicht toch niet zo prettig. Ik verwacht zelf van een BB cream dat die niet voelbaar is en eerder natuurlijk dekkend dan zwaar dekkend (vandaar ook mijn voorkeur voor die van Maybelline, want die heeft een heel lichte formule).
Ik kan me wel voorstellen dat deze BB Allround Foundation erg fijn is voor meiden die wel graag wat meer dekking willen hebben. Hij is wel duidelijk meer geschikt voor een droge huid dan een vette, want snel glimmen doe je er toch wel mee.

Tja over allebei de BB creams ben ik niet mega-enthousiast al gaat mijn voorkeur wel uit naar die van Catrice. Deze zou ik nog wel kunnen gebruiken op dagen dat ik behoorlijk wat dekking wil al ben ik daar inmiddels net weer voor terug bij ook weer een oude favoriet van me, namelijk de Xperience Weightless foundation van Max Factor die als mousse/slagroom voor de huid voelt.

Nee wat betreft BB creams houd ik het voorlopig lekker bij die van Maybelline die mij wederom supergoed bevalt, maar natuurlijk is een BB cream ook heel persoonlijk. Wat wil je? Juist veel dekking of weinig? Meer een verzorgende, gekleurde crème of een crème met de dekking van een foundation? Want de BB cream van Maybelline die ik fijn vind om zijn eigenschappen, haten anderen juist weer om diezelfde eigenschappen, omdat dat voor hen juist weer niet werkt. Tja, het blijft een kwestie van testen, testen, testen om er achter te komen wat bij jouw huidtype en behoeftes past.

Wat vind jij van BB creams en welke gebruik jij graag?

3 comments:

  1. De bb cream van catrice vind ik heel fijn. Sinds ik hem heb, gebruik ik hem elke dag!

    ReplyDelete
  2. bb creme van catrice lijkt mij erg fijn

    ReplyDelete
  3. Die van Catrice lijkt me erg fijn. Toch eens een keer uitproberen. ;)

    ReplyDelete