Thursday, July 11, 2013

Nieuwe sandalen en... Hoge hakken als je lang(er) bent?

Het zomerse weer vraagt om zomerse schoenen! Zo'n week of twee geleden vond ik deze sandalen. Ze zijn best opvallend voor mijn doen, maar ik kon ze niet laten liggen. Ze waren in de sale en ik had ze de ene dag gezien en de volgende dag heb ik ze gekocht.

De kleur van de schoenen is koraalrood. Ze zijn net weer even anders dan wat je meestal ziet. Ze hebben ook wel iets feestelijks, maar bij een jeans kunnen ze altijd wel.

Op de foto hieronder lijken ze iets lichter rood lijken dan ze werkelijk zijn. Het printje op het plateau maakt ze net even extra kleurrijk en het is toch ook weer niet al te opvallend.

Perfecte zomerschoenen! Ze lopen ook nog eens makkelijk. Ze komen van C&A en ze waren afgeprijsd van € 35 naar € 22,75.

Nu zijn deze hakken niet superhoog, maar door het plateau ben ik er toch wel een stuk langer mee. Ik ben zelf ongeveer 1,75 meter en ik heb een vraag voor de (iets) langere dames:
Draag jij gewoon hoge hakken? Ondanks dat 1,75 meter nog niet superlang is, merk ik namelijk wel dat ik toch al een beetje boven de mensenmassa uitsteek wanneer ik hoge hakken draag. Dat kan me soms niets schelen, maar op andere dagen weer wel. Ik zal dan ook nooit van die extreem hoge plateauhakken kopen, want daar voel ik me niet prettig bij. Hoe zit dat bij jou, mocht je wat langer zijn?

Ps. Mijn andere high heels kun je onder de volgende links bekijken:
- Neon pumps van WE:
Outfit: Dressed in bright colours
- High heeled pumps van Zara met metalen neuzen:
Outfit: Zara killer heels
Look of the day: Clean, Fresh & Simple
Dit zijn pumps met hakken van ruim 11 cm. Hier kan ik niet al te lang op staan/lopen. Eigenlijk is 10 cm. wel echt het maximale waar ik me aan waag.

10 comments:

 1. Ik ben 'maar' 1.73m maar met hoge hakken aan voel ik mij gigantisch. Daarom vermijd ik dat ook want ik voel me er niet prettig bij.
  Wel jammer want ik vind het altijd erg mooi staan.

  ReplyDelete
 2. Ik ben ook 1m74 en draag ook niet vaak hakken. Komt ook omdat ik hakken pas mooi vind vanaf 10 cm en dan zijn we al meteen tegen de 1m85..

  ReplyDelete
 3. Deze zijn zo leuk zomers en opvallend. Ik ben 1m70 en draag vrijwel nooit pumps. Dan lijk ik echt veelte lang. Alleen met speciale gelegenheden wil ik er nog wel eens aan geloven.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 4. leuke schoenen, lekker zomers.!

  ReplyDelete
 5. Oh joh, ik zou supergraag 1.75m zijn, dat lijkt me de perfecte lengte! Ik ben zelf 1.70m en ik vind dat net iets te kort om met zelfvertrouwen plat te kunnen lopen.

  Oh enneuh, erg mooie sandaaltjes, echt leuk!

  ReplyDelete
 6. Ik ben zelf 1.78m en draag nooit hoge hakken. Niet alleen omdat ik er inderdaad gigantisch van word en het zielig vind voor mijn vriend (die maar 1.80m is dus dan toren ik boven hem uit), maar ook omdat ik erg zwakke enkels heb en het niet lang volhoud om op (hoge) hakken te lopen.

  Als ik dus wel schoenen met hakken wil, zorg ik ervoor dat het een klein hakje is ;) Overigens zijn het wel mooie sandaaltjes die je aan hebt hoor!

  ReplyDelete
 7. Zelf ben ik 1m80 en draag met plezier hakken van 7 cm of hoger. Het is soms gewoon eleganter dan een platte schoen. Mijn houding is dan ook onmiddellijk wat rechter en ik voel me vrouwelijker zo. Ik geef er echt niet om dat ik dan boven de mensenmassa uitsteek, je wordt er heus niet scheef om bekeken (althans dat gevoel heb ik niet). Als je hakken wilt dragen, of je nu groot of klein bent, doe het gewoon :)

  ReplyDelete
 8. ik ben 1m76 en ik draag ook met plezier hakken. Het enige waar ik op let is als ik met mijn vriend wegga dat ik dan geen hakken draag van 12 cm omdat ik dan wel groter ben als hem, dat vind ik minder leuk. Maar dan draag ik gewoon mijn iets-minder-hoge-hakken :)

  ReplyDelete
 9. Ik ben zelf 1.87 behoorlijk lang dus maar ik schaam me nergens voor want hoeveel mannen vinden lange benen nou niet sexy? Ik krijg er vaak complimentjes over en draag regelmatig laarsjes met een hak van 10 cm. En so what ik wil het aan wat maakt het uit wat de rest vind, waarom zou ik me laten tegen houden ? Gewoon doen dus

  ReplyDelete