Sunday, June 2, 2013

The Great Gatsby soundtrack: Mijn favoriete nummers!

 Bron afb.

De film heb ik (nog) niet gezien, shame on me, maar toen ik de soundtrack van The Great Gatsby tegenkwam, werd ik blij, want hierop staan heel wat goede zangers en zangeressen waar ik graag naar luister. Mijn favoriete nummers heb ik even bij elkaar in dit artikel gezet.


Lana del Rey is de laatste zangeres waarvan ik ook daadwerkelijk de cd heb gekocht. Ik vind bijna al haar nummers geweldig. Vaak wat dramatisch en deprimerend, maar ik vind het mooi. Over de gemodificeerde lippen kijken we maar even heen, maar haar stijl vind ik ook al zo bijzonder. Ze had ook al zo'n gave campagne voor H&M (het meest bekeken artikel op mijn blog)!


Florence heeft geweldige uithalen! Haar versie van You've got the love blijf ik goed vinden, maar met dit nummer heeft ze ook mijn volle aandacht weer.


Sia leerde ik pas kennen door de verschillende dance-nummers met David Guetta, waarbij ik me al snel afvroeg van wie die geweldige stem dan was. Zo leerde ik ook haar eigen nummers kennen zoals I go to sleep (geen idee hoe ik die ooit heb kunnen missen) en You have been loved.


Ik had nog nooit van deze Coco gehoord, maar dit nummer klinkt niet verkeerd!

Dit waren wel de beste zangeressen wat mij betreft. Voor een beetje meer funk&fun zet je de leden van The Black Eyed Peas nog even op. Will.I.Am weet er altijd wel een feestje van te maken, maar ook Fergie heeft een nummer op de soundtrack.


Jack White van The White Stripes (Seven Nation Army!) doet ook mee.


Het enige echt waardeloze nummer van de Soundtrack vind ik Back to Black van BeyoncĂ© & AndrĂ© 3000 (die ik los hiervan ook prima vind). Dat dit nummer door niemand anders dan Amy Winehouse zelf gezongen kan worden, blijkt wel.

Wat vind jij van de soundtrack en heb je de film al gezien? Zo ja, aanrader of afrader?

1 comment: