Sunday, June 9, 2013

Review: Olay Microdermabrasian & Peel System

Al zo lang wilde ik deze set van Olay reviewen en vandaag komt het er dan eindelijk van. Ik had deze set eind vorig jaar gekregen en sindsdien heb ik hem wekelijks gebruikt en inmiddels ook opgemaakt. De set bevat een microdermabrasie en mini-peel behandeling voor thuis waarmee je een extreem zachte, stralende huid krijgt en fijne lijntjes en rimpeltjes worden minder zichtbaar. Lees meer in mijn review!

Hieronder kun je lezen welke resultaten je behaalt met het microdermabrasian & peel system:

In de set vind je een potje met kristallen en een flesje met een activerend serum. In totaal zou de set voldoende zijn voor 8 weken gebruik waarbij je de set tweemaal per week gebruikt, dus 16 behandelingen in totaal. Ik vond het zelf voldoende om de set slechts eenmaal per week te gebruiken en ik heb er 22 keer mee kunnen doen (ja,ik heb het bijgehouden), maar ik ben dan ook een zuinige gebruiker.

Stap 1: Het potje met de kristallen.

De kristallen zijn vrij grof van structuur. Ze ruiken naar citrusvruchten. Deze kristallen masseer je eerst in op een droge, schone gezichtshuid. Het heeft een licht scrubbend effect.

Stap 2: Hierna breng je het serum aan over de ingemasseerde kristallen. Op de foto hieronder zie je het serum rondom de kristallen. Het serum is kleurloos.

Het serum reageert met de kristallen tot een schuimachtig geheel wanneer je het serum inmasseert. De kristallen lossen hierin op.
Resultaat: Vervolgens spoel je alles met lauwwarm water van je gezicht af en het voelt voor mij alsof ik een nieuwe gezichsthuid heb. Mijn huid is extreem glad, strak en zacht en dit effect houdt zeker een paar dagen aan. Het is voor mij met mijn droge huid wel erg belangrijk dat ik mijn gezicht goed verzorg hierna, omdat de behandeling best pittig is voor de huid door het scrubben en dergelijke. Dit is ook de reden dat ik er voor kies om de behandeling niet vaker dan √©√©nmaal per week te doen, al zou het tweemaal per week kunnen. Het lijkt bijna alsof een oud laagje huid verwijderd wordt en je na het gebruik van de set met een nieuw laagje huid rondloopt wat natuurlijk wel wat kwetsbaarder is. Ik denk zeker dat je celvernieuwing stimuleert, omdat je een oude, dode cellen van de huid verwijdert. Ook voel ik na gebruik mijn huid een beetje strak trekken, waardoor fijne lijntjes inderdaad minder opvallen. Toch voelt mijn huid ultrazacht aan en ziet mijn gezicht er tot een paar dagen na gebruik heel fris uit. Zelfs anderen merkten op hoe stralend mijn huid eruit zag, niet wetende waardoor natuurlijk. Ik ben al met al dan ook zeer tevreden met deze behandeling!
 
Deze set van Olay is helaas niet in Nederland te koop. Ik kocht de set bij de Amerikaanse Walmart voor $ 22,44. De set is vergelijkbaar met de Microdelivery Peel van Philosophy, die ook met twee stappen werkt (die alleen wel vele malen duurder is, namelijk rond de € 70, maar wel te koop bij IciParisXL). Het is te hopen dat er in Nederland nog eens een meer betaalbare variant komt, zodat we keuze hebben uit dit soort sets.
 
Ik heb gelukkig zelf een set meegenomen tijdens mijn laatste vakantie in Amerika, waardoor ik dus nog een backup heb. Deze bewaar ik even. Voorlopig gebruik ik de peeling van Decubal (die zou je ook tussendoor kunnen gebruiken wanneer je wel wekelijks de set gebruikt), maar aankomende winter ga ik zeker weer deze set van Olay gebruiken.
 
Heb jij wel eens zoiets geprobeerd?

3 comments:

  1. Hij klinkt goed, jammer dat hij niet in Nederland te verkrijgen is

    ReplyDelete
  2. Ik ben al tijden een trouwe fan van de microdelivery peel! Maar heb deze nu al vaker voorbij zien komen. Is hij net zo fijn? De gele scrum ziet er wel een stuk vloeibaarder uit.. X

    ReplyDelete