Saturday, May 18, 2013

Face of the day: Shades of orange

Zachtoranje en zalmroze tinten zijn voor mij dé kleuren voor deze lente. Ik word er steeds weer door aangetrokken en ik ga deze kleuren dan ook steeds meer waarderen, waardoor ik er zelfs in mijn make-up gebruik maak. Vandaag heb ik er een look meegemaakt. Omdat oranje toch ook een beetje de nationale kleur van Nederland is, leek het me extra leuk om dit vandaag tijdens het Eurovisie Songfestival waarop Anouk ons land verdedigt, te dragen. Kijk mee!

Oogmake-up

Mijn gebruikelijke oogschaduwbasis, Shadow Insurance van Too Faced, is het eerste wat ik altijd aanbreng. Op mijn ogen heb ik kleurtjes uit de Sunset en Shangri-La Respect palettes van Sleek op. Een glanzende lichtoranje kleur heb ik op mijn bewegend ooglid aangebracht met een geelgouden kleur in de binnenhoek. Beide komen uit het Sunset palet. In de arcadeboog draag ik het oranjekleurige chalky eyeshader potlood van HEMA. Deze heb ik vervaagd met de oranjeroze kleur Shalamar uit het Shangri-La Respect palet. Alle kleuren heb ik over een basis van Milk jumbo pencil van NYX aangebracht. Doordat die wit is, komen de kleuren beter tot hun recht. Ik heb zwarte eyeliner gezet boven mijn wimpers en ik draag twee kleuren blauw oogpotlood onder mijn oog. Natuurlijk ontbreekt mascara niet.

Mond
Ik heb een lijntje getrokken met Nude Coral lipliner van Essence om mijn lippen wat meer definitie te geven. Verder draag ik Dynasty at Dusk cremesheen glass van MAC.

Full face
 
Bij daglicht:


Met flits:
Als basis draag ik BB allround foundation Rosy Beige van Catrice. Deze heb ik niet afgepoederd, want mijn huid was al redelijk droog, dus ik kon juist wel wat glans gebruiken. Ik heb My Highland Honey blush van MAC op mijn wangen in combinatie met de blush uit het St Lucia contouring blush & bronzer duo van e.lf. Ik heb ook een beetje matte bronzer van Collistar gebruikt, Hawaii Mat, om niet superbleek te zien.
 

Gebruikte make-up
 
Nou goed, ik ga dus voor het eerst sinds jaren weer eens het Songfestival kijken, met vriendinnen ditmaal.
 
Kijk jij het Songfestival? Wat vind je van oranjekleurige make-up en deze look?

2 comments: