Sunday, March 10, 2013

Nieuwe favoriet: Natural Lip Perfector - Clarins

01 - Rose Shimmer

Ik had hem een paar keer op blogs voorbij zien komen: de Instant Light Natural Lip Perfector, zoals die voluit heet, van Clarins. Op de één of andere magische manier trok die zo mijn aandacht elke keer, dat ik hem wel moest kopen. Maandag heb ik hem gekocht en ik heb hem elke dag gedragen tot nu toe. Zonder dollen, wat een fijn product is dit!

De lip perfector van Clarins is voor mij eigenlijk een verzorgende lipgloss. Clarins omschrijft het product als volgt:
The ideal lip perfector for smooth, perfectly shaped lips with subtle, natural colour. A soft, gel formula that nourishes, repairs en protects. Day after day, lips are visibly more beautiful.
Extracten van karité en wilde mango zouden volgens de bijsluiter de lippen voortdurend voeden en herstellen.

De lip perfector zit in een tube die weer verpakt zit in een doosje. Dit geeft een luxer gevoel en uitstraling dan een losse lipgloss uit het schap van Kruidvat. Clarins is dan ook een merk dat bij de parfumerie verkocht wordt. Ik had eerder trouwens nog niets van Clarins, want ik had nooit echt aandacht aan het merk besteed.
De tube heeft de kleur van de gloss.

De lip perfector zit in een knijptube met geïntegreerde sponsapplicator.

De sponsapplicator vind ik prettig in gebruik en de juiste hoeveelheid gloss is goed te doseren.
De lip perfector ruikt naar caramel en vanille. Dit klinkt als een heftige, zoete combi, maar het valt voor mij wel mee. Sowieso vind ik de geuren bij luxere merken vaak beter te verdragen dan bij de goedkopere merken waar geuren nogal eens chemisch kunnen uitvallen. Dat is bij dit product niet het geval en de geur vervliegt relatief snel. De substantie van de lip perfector is prettig: niet te plakkerig en ik blijf zelfs na een behoorlijke tijd nog het gevoel hebben alsof mijn lippen gevoed worden door een balsemachtig laagje. Hij is zeker niet na een drankje van je lippen af. Hij voelt dus ook verzorgend aan. Droge velletjes vallen ook gelijk minder op trouwens.

Swatches op mijn huid bij verschillende lichtinval:

De lip perfector heeft een subtiele, natuurlijke kleur zoals Clarins ook omschrijft. Hij glanst behoorlijk, maar er zit geen shimmer (ondanks de naam) of glitter in. Ik vind het een mooie kleur roze. De lip perfector is ook in andere tinten verkrijgbaar waaronder perzik- en nudekleurig.

Ik heb ook een lipswatch gemaakt. Hieronder zie je mijn lippen au naturel.

Op de foto hieronder draag ik de lip perfector 01 Rose Shimmer van Clarins.
Zoals je ziet is de kleur erg transparant en hij zal je eigen lipkleur dan ook niet drastisch veranderen. Hij maakt mijn lippen net wat roziger, maar ik vind het effect vooral erg mooi doordat mijn lippen er heel glanzend en egaal uitzien, waardoor ze vanaf een afstandje ook volumineuzer ogen. Voor mij is het een hit, omdat ik zowel de kleur, geur als substantie enorm fijn vind! Ik was er dan ook instant verslaafd aan en deze gaat overal mee naartoe.

Deze lip perfector vind ik net zo fijn als mijn ooit zo geliefde cremesheen glass Just Superb van MAC en deze van Clarins voelt zelfs nog verzorgender aan ook.

Misschien is deze lip perfector niet overweldigend qua kleur, waardoor je je in eerste instantie mogelijk afvraagt waarom niet elk ander glossje volstaat, maar ik beloof je, als je er eenmaal eentje probeert, ben je hooked!

De lip perfector van Clarins is verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën voor € 16,25. Ja, dat is best een bedrag. Zelf kocht ik hem met 10% korting bij de Mooi parfumerie wat dus net weer even scheelde.

Ken jij de lip perfector al? Wat is jouw favoriete lipgloss?

4 comments:

 1. Klinkt heel goed :) Ik ben wel meer een lipstick kind of girl, dus de glossjes die ik koop zijn vaak wel echt budget, omdat ik ze niet zo vaak gebruik :) De kleur is erg mooi vind ik!

  ReplyDelete
 2. Klinkt goed! Altijd leuk om een nieuwe favoriet te ontdekken :-)

  ReplyDelete
 3. Wat een lief en zacht kleurtje.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 4. Het is inderdaad een schitterende kleur! Ik vind hem een my-lips-but-better lip lip perfector. :) Oh my, dan moet hij vast wel heel goed zijn, haha! Mijn favoriete lipgloss is eigenlijk altijd de dazzleglass van MAC geweest Baby Sparks!

  ReplyDelete