Friday, March 8, 2013

Lip & Cheek colour C01 Discreet Artist (Catrice)

In mijn artikel laatst met the essentials had ik ze al even genoemd en eigenlijk was ik er zelf ook best nieuwsgierig naar; de lip and cheek colours uit de Neo Geisha collectie van Catrice. De lichtste kleur, C01 Discreet Artist, sprak mij het meest aan en ondanks dat ik juist over deze kleur de minst positieve verhalen had gelezen, besloot ik hem mee te nemen. Inmiddels heb ik hem getest en geswatched, dus lees snel verder voor een review!

De lip and cheek colour is een crème product dat je zowel als gekleurde balsem op je lippen kunt gebruiken en als crèmeblush op je wangen. Je brengt het makkelijk met je vingers aan. Het kleurtje dat ik heb, Discreet Artist, is lichtroze met een koele ondertoon.
De lip and cheek colour zit in een mooie, simpele verpakking die stevig aanvoelt. Het product ruikt in de verpakking een beetje naar kaars (petroleumachtig), maar gelukkig wel vrij subtiel en je proeft/ruikt dit niet meer nadat je het product aan hebt gebracht.

Ik had gehoord dat deze kleur van de drie beschikbare kleuren het minst zichtbaar zou zijn. Nu heb ik een lichte huid en bij mij is de kleur wel zichtbaar, maar ik moet wel flink wrijven in de crème en deze een paar keer aanbrengen voordat de kleur intens genoeg is. Zo hoef je in elk geval niet bang te zijn dat je te veel op je wangen aanbrengt! Op je wangen kun je hem overigens het beste met kloppende, draaiende bewegingen aanbrengen zodat die mooi versmelt met je huid.

Hieronder zie je de kleur op mijn lippen. Zoals je ziet is de kleur echt lichtroze en koel. De lip and cheek colour vind ik iets uitdrogend. Hij blijft wel redelijk lang zitten. Ik vind het een lief kleurtje!

En hieronder zie je een swatch op mijn arm. Ja de kleur is licht en subtiel en zal hierdoor het meest geschikt zijn voor mensen met een (erg) lichte huid. Ook moet ik echt even flink hard wrijven in het product voordat ik voldoende kleur heb opgepakt om aan te brengen.
Ik draag de kleur het liefst op mijn wangen als basis. Ik breng er graag Rosy Outlook blush van MAC overheen aan. De kleuren matchen samen goed en het blijft in combinatie ook heel goed zitten, waardoor de zachtroze kleur lang zichtbaar blijft.

Inmiddels heb ik nu vier van deze lip&cheek producten van verschillende merken:
Met de klok mee zie je vanaf linksboven Calypso Coral pot rouge van Bobbi Brown, Discreet Artist lip and cheek colour van Catrice en lip&cheek crème Sending you Kisses en Beauty on Tour van Essence.
Calypso Coral (linksboven) is in het echt veel warmer en koraalkleuriger dan op de foto. Hiervoor kun je beter mijn review over dit product bekijken. Ik heb dus nu vier verschillende kleuren en ik ben er wel blij mee. Je neemt ze makkelijk mee in je tas en zo'n 2-in-1 product voor lippen en wangen is gewoon superhandig!
 
Ik vind het leuk dat Catrice zo'n product heeft uitgebracht. Het is zeker de moeite waard om de testers en kleuren even nader te bekijken om te zien of het iets voor jou is. De lip and cheek colour van Catrice is te koop als onderdeel van de tijdelijke Neo Geisha collectie bij Kruidvat en Trekpleister voor € 3,99. Er zijn nog twee fellere kleurtjes verkrijgbaar.
 
Heb jij al eens zo'n product geprobeerd en wat vind je er van?

2 comments:

  1. Mooi kleurtje! Ik heb de rode versie en die vind ik perfect!

    ReplyDelete
  2. Zo een leuk product! Zelf heb ik de rode versie. En ook de ready to board variant van een tijdje geleden.

    ReplyDelete