Sunday, February 24, 2013

Video: Mijn gezichtsroutine (reiniging & verzorging)

Eigenlijk vertel ik weinig over mijn verzorgingsproducten. Ik schrijf vooral veel artikelen over make-up, omdat ik dat nu eenmaal het leukste vind, maar een goede huidverzorging is allesbehalve onbelangrijk. Natuurlijk wisselt mijn gezichtsroutine, omdat ik verschillende producten wil testen en omdat mijn huid ook verandert en meestal per seizoen om een andere verzorging vraagt. Nu gebruik ik deze winterperiode, waarin mijn huid vooral erg droog is, alweer enkele maanden dezelfde producten. Dus, wil je weten wat ik allemaal gebruik voor mijn gezicht? Klik dan hieronder op 'Lees verder' en kijk de video!

Klik hier als je de video niet kunt zien!


De producten
 
's Morgens
 * Daily Gentle Cleanser - Yes to Cucumber
* Dramatically Different Moisturizing Lotion - Clinique
* Q10 Oogcountourcrème - Nivea Visage
* Vitamin E Face Mist - The Body Shop
 
's Avonds
 * Gezichtsreiniger voor de droge & gevoelige huid - Decubal
* Amandel Gezichtsolie - Weleda
* Cold Cream - Weleda review
* Q10 Oogcontourcrème - Nivea Visage
 
Zo nu en dan
 * Apricot Scrub - St. Ives
* Microdermabrasian Treatment - Olay
* Serum - Decubal
 
Ik gebruik trouwens geen tonic of reinigingsmelk meer, want deze producten heb ik bij nader inzien nooit heel prettig gevonden. Vaak reageert mijn huid er niet goed op en daarnaast reinig ik liever met water. Natuurlijk kun je reinigingsmelk en dan facewash en dan tonic gebruiken, maar ook dat werkt niet heel prettig voor mij. Zoals ik in de video al uitleg gebruik ik liever amandelolie om mijn huid extra te reinigen wanneer ik veel make-up heb gedragen. Ik ben niet de enige die dit doet, google maar eens op oil cleansing method. Nu smokkel ik wel een beetje, omdat ik gewoon niet zonder facewash kan. Ik gebruik de olie als reiniger dan ook als extra stap vóór het gebruik van een facewash. Je kunt trouwens bijna elke olie hiervoor gebruiken, zo ook olijfolie. De olie reinigt goed en droogt mijn huid niet uit en irriteert haar ook niet. Wanneer ik dan de restjes olie met facewash heb verwijderd is mijn huid superschoon zonder dat ze droog en trekkerig is. Dit werkt voor mijn droge huid veel fijner dan reinigingsmelk en tonic, maar dit kan natuurlijk voor jou weer anders zijn.

Wat gebruik jij voor je gezicht en heb je nog aanraders?

3 comments:

  1. Jammer dat het setje van Olay niet te verkrijgen is hier in Nerderland. Het reinigen met olie ga ik ook eens proberen

    ReplyDelete
  2. Ik vind het ook erg jammer dat de Olay set niet in Nederland verkrijgbaar is. Lijkt me ideaal om een zacht huidje te krijgen.

    ReplyDelete
  3. Oh en ik vergeet te zeggen dat ik het leuk vind dat er steeds meer filmpjes online komen. Ga zo door!

    ReplyDelete