Saturday, February 2, 2013

Mijn nieuwe i-Divine palettes: Sunset & Respect (Sleek)

Een week geleden bestelde ik bij Sleek twee i-Divine palettes: Sunset en Respect. Sunset zit in het vaste assortiment en Respect komt uit de limited PPQ Shangri-La collectie. Vandaag kwam de postbode het pakketje brengen. Ik vind de oogschaduwpalettes zo mooi! Ik heb er gelijk foto's en swatches van gemaakt, dus kijk mee!

Sleek is een leuk, kleurrijk merk met een ultieme prijs-kwaliteitverhouding en producten met een mega-pigmentatie. Zelf had ik al enkele producten van dit merk, namelijk het Oh So Special i-Divine palet, blush by 3 Lace en een blush in de keur Suede (die ik vooral om te contouren gebruik). Dit vind ik echt topproducten! Ik had ook enkele lipproducten, maar die vind ik wat minder, voornamelijk door de smaak/geur die ik wat chemisch vind, want qua pigmentatie zijn die ook prima.

Zoals je al kon zien, zitten de oogschaduwpaletjes in kleurrijke kartonnen doosjes. De palettes zelf zijn matzwart en voelen stevig aan. Er zit een spiegel aan de binnenkant van de deksel.
En dan nu... de kleuren! Links zie je Sunset en rechts Respect:
Wat een kleur! Ik denk dat ik voortaan hier maar naar moet gaan kijken als ik me depri voel. Dit werkt toch gelijk als kleurentherapie? Ja, er zitten best wat soortgelijke kleurtjes in beide palettes, maar ik kon gewoon niet kiezen, dus ik ben blij dat ik ze allebei gekocht heb.

Allereerst gaan we het Sunset palet wat beter bekijken.
Dit palet bevat kleuren in het thema van zonsondergang. Sommigen vinden het raar dat er dan ook blauw in zit, maar zal dit niet de lucht vertegenwoordigen? Ik vind het juist wel leuk, één heel andere kleur erbij.

De swatches:
Kleurrijk met veel roze tinten, maar ook blauw, goud, oranje en matzwart. Matzwart stopt Sleek trouwens in elk palet. Deze kleur is natuurlijk altijd te gebruiken in plaats van eyeliner/oogpotlood of om de arcadeboog meer diepte mee te geven.

Het Respect palet vind ik zelf ook een plaatje. De oogschaduws hierin bevatten trouwens opvallende namen, die op een plasticje geschreven staan.

En als je het plastic eraf haalt, zie je de kleuren pas echt goed.
Dit palet bestaat eigenlijk uit drie kleurgroepen: Links zitten enkele koele tinten, in het midden heb je matte, neutrale tinten en rechts bubbly opvallende kleuren. Het enige wat ik een beetje jammer vind, is dat er twee witte kleuren inzitten met nauwelijks verschil. Eigenlijk had eentje makkelijk vervangen kunnen worden voor een andere kleur.

De swatches:
De kleuren aan de linker- en rechterkant vallen goed op. Die in het midden zijn erg neutraal (op die oranjeroze na). Ik vind het wel een interessante samenstelling van kleuren en ik ben benieuwd naar wat er allemaal mogelijk mee is.

Sleek is niet in Nederland te koop helaas. Wel is het makkelijk online te bestellen. Ik bestelde bij Sleek zelf in Engeland. De palettes kosten € 10 per stuk en ik betaalde € 2,99 aan verzendkosten. Ik had ze precies één week het plaatsen van mijn bestelling in huis. Ik bestelde op een zaterdag, dus ze konden pas maandag verstuurd worden, en vandaag kwamen ze bij mij aan. De palettes waren netjes in bubbeltjesplastic gewikkeld en ze zaten in een bubbeltjesenvelop. Zo kwam mijn pakketje heelhuids aan. Sleek is ook bij de Nederlandse webshop Boozyshop.nl te bestellen waar de palettes dezelfde prijs hebben (oké, op 1 cent na, namelijk voor € 9,99).

Nu moet ik mezelf eens gaan uitdagen om wat meer kleurrijke looks te maken. Kleurrijk en draagbaar vind ik nog best een lastige combi, omdat opvallende kleuren bij mijn lichte huid al snel erg afsteken en ik wil er niet als een clown bijlopen (wie wel op Bassie na?). Misschien dan eerst maar wat inspiratie opdoen via tutorials op YouTube.

Wat vind jij van deze palettes en heb je zelf ook producten van Sleek?

3 comments:

  1. Wat een mooie paletten! Ik heb er ook een paar van Sleek en gebruik ze met veel plezier :)

    ReplyDelete
  2. Mooi! Ik vind de nieuwe vormgeving (zonder patroon) ook veel leuker.

    ReplyDelete
  3. Wauw dat respect palette heb ik nog niet, maar hij ziet er goed uit!

    ReplyDelete