Thursday, February 28, 2013

Creative nails: Glitter tips & gradient nails

Mijn goede voornemen voor dit jaar is om geen nagellak meer te kopen. Ok, mijn laatste aankoop dit jaar waren vijf lakjes van de Jolly Jewels collectie van Golden Rose waarvan ik er laatst al drie aan jullie heb laten zien. Ik wil nu vooral wat creatiever worden met de nagellak uit mijn stash. Laatst heb ik al de leuke nail art decoration kits van Essence gekocht, maar een tijdje terug ben ik al creatief geweest met glitter en ik heb voor het eerst gradient nails geprobeerd. Het resultaat zie je in dit artikel!

Ik ben eerst aan de slag gegaan met Take a Ride on Pegasus van Essence. Deze nagellak had ik jullie sowieso nog nooit laten zien. Hij komt uit de limited Fantasia collectie van vorig jaar. Het lakje is framboosroze met een blauwe weerschijn erin, heel apart. De glitters van Essence komen uit een oude limited collectie van 2009. Deze heb ik echt herontdekt, want eigenlijk deed ik er nooit zoveel mee.

Ik heb twee laagjes Take a Ride on Pegasus gelakt en ik heb uit de losse pols glitter over de uiteindes (tips) van mijn nagel gestrooid. Dit gaf best een leuk resultaat!

Mijn rechterhand:Mijn linkerhand:

Deze combinatie bleef goed zitten. Ik heb verschillende kleuren glitter gebruikt. Welke kleur glitter vind jij het mooist staan?

Een paar dagen later ging ik weer aan de slag met glitters en deze keer besloot ik een stapje verder te gaan en gradient nails te proberen.

Als basis heb ik One Kiwi a Day van Essence aangebracht. Deze komt uit de Fruity collectie van vorig jaar. Het is zo'n lekker fris lakje. Met een sponsapplicator heb ik de blauwe kleur Shelter Island van Essie vervolgens aangebracht. Over de tips heb ik zilveren glitter aangebracht. Deze keer heb ik hiervoor een vochtige sponsapplicator gebruikt. Ook heb ik nog een nagelstickertje van Essence gebruikt.

Het resultaat is boven mijn verwachting uitgestegen, al zeg ik het zelf. Wat is het leuk om zo'n frisse combinatie te maken. Ik had zelf niet verwacht dat het zo goed zou uitpakken, omdat ik ook nog nooit gradient nails gemaakt had. Dit moet ik echt vaker doen! Het nagelstickertje laat ik voortaan wel weg. Ook al heb ik nog een topcoat erover heen, dit stickertje bleef niet goed zitten, terwijl de rest van de creatie het een paar dagen lang prima uithield zonder eraf te bladderen.

My little helpers:
Deze basecoat van Essence en de topcoat van Orly heb ik bij beide nagelcreaties gebruikt. Onmisbaar!

Oké, ik moet wel toegeven dat ik deze creaties maakte toen mijn televisie een weekje stuk was. Dan moet je toch wat he, haha! Het kost best wel wat tijd namelijk. Met de tweede creatie was ik toch wel een klein uurtje bezig. De eerste ging wat sneller.

Wat vind jij er van en doe je zelf wel eens creatief met je nagels?

8 comments:

 1. Ziet er leuk uit. Ik ben geen held met nail art helaas...

  ReplyDelete
 2. wow die groen met blauw is echt geweldig!!

  ReplyDelete
 3. Leuk, vooral die met blauw en groen vind ik tof!

  ReplyDelete
 4. Heel erg mooi , die essence buisjes heb ik zelf nog nergens gezien... Hoop dat ik ze vind, want ze zijn echt gorgeous!

  xxx, Mel / beautyinc.tk

  ReplyDelete
 5. ben echt jaloers op de essence moonlight glitters! ik heb ze helaas toen gemist in de winkel en sindsdien ben ik me rot aan het zoekenb op marktplaats en ebay om ze nog te bemachtigen maar he;aas nog geen succes gehad :(

  ReplyDelete