Thursday, February 14, 2013

Claire's Nail Pearls (caviar nails)

In mijn laatste shoplog kon je zien dat ik nail pearls van Claire's gekocht had. Met deze nail pearls maak je heel gemakkelijk caviar nails (google als je nog niet weet wat dit is!). In dit artikel laat ik zien hoe het eruit ziet en hoe het er na 1 dag op mijn nagels uit zag.

De nail pearls zijn volgens de verpakking glass beads (glaskralen). Of ze werkelijk van glas zijn betwijfel ik, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb gekozen voor multi-color nail pearls. De set heeft geen naam. Er waren ook andere kleursamenstellingen verkrijgbaar.
Als basis heb ik Shelter Island van Essie aangebracht, twee laagjes. Voordat het tweede laagje droog was, heb ik de nail pearls erover heen gestrooid. Je moet ze even aandrukken en vervolgens moet je het geheel 20 minuten laten drogen. Van beide handen heb ik alleen de nagels van mijn ringvingers met de pareltjes bestrooid. Dit is het resultaat:

Het staat zo leuk, vind ik zelf! Het zijn net spikkels op een softijsje. Ik kreeg er ook veel opmerkingen over van collega's, want het valt toch wel op. Best veel mensen kenden het niet en vroegen wat er op mijn nagels zat, maar de reacties waren positief. 

Ik had het overal al gelezen en inderdaad; deze manicure is helaas niet geschikt om langer dan een avond of één dag te dragen. Niet alleen vallen de pareltjes makkelijk van je nagel af, deze van Claire's verkleuren ook nog eens. Nadat ik ze had aangebracht, was ik gaan afwassen met handschoenen aan, maar toen voelde ik de eerste pareltjes al van mijn nagels af vallen. De volgende ochtend heb ik er gewoon mee gedoucht (maar niet mijn haren gewassen) en verder heb ik regelmatig mijn handen gewassen gedurende de dag. Aan het eind van de dag zag het eruit zoals op de foto's hieronder.

Op mijn linkerhand bleven ze nog aardig zitten...
... maar op mijn rechterhand zijn er echt veel afgevallen.
Jammer van de moeite, maar ik werd toch wel vrolijk van een dagje kleurrijke pareltjes op mijn nagel, dus ik vond het zeker leuk om eens te proberen.
 
Een setje nail pearls is voor € 6,95 te koop bij Claire's.
 
Wat vind jij ervan? Iets voor jou?

5 comments:

 1. Ik vind het er heel leuk uitzien, maar het lijkt me zo onpraktisch dat ik me er niet aan waag :-)

  ReplyDelete
 2. Het ziet er wel heel grappig uit, maar aangezien ik met moeite nagellak draag is dit voor mij to much haha X

  ReplyDelete
 3. Ohnee bij mij bleven ze 3 dagen zitten! Maar ik moet zeggen dat ik wel niet veel met mijn handen in water zit

  ReplyDelete
 4. ziet er leuk uit, lekker vrolijk! :)

  ReplyDelete