Sunday, January 27, 2013

Studio Nails Nail Fixing System - Essence

Vandaag een artikel over mijn nieuwste aanwinsten in de strijd tegen zwakke, zielige, verkleurde nageltjes. Ik had ze al even snel voorbij laten komen in een artikel laatst: de twee lakjes die samen het nail fixing system van Essence vormen. Ik kocht ze maandag toen ik in Kruidvat op zoek was naar nieuwe producten om mijn nagels te versterken. Sinds december zijn mijn nagels niet alleen behoorlijk verkleurd, maar ook nog eens aan de zwakke kant. Ze splijten en scheuren snel. Ik heb vooral last er van dat kleine stukjes van het bovenste laagje van mijn nagel peelen, als je begrijpt wat ik bedoel. Eerst stond ik met aan nail whitener van Herome in mijn handen, maar ik besloot toch ook nog even het nagelschap van Essence een kans te geven en gelukkig maar, anders was ik dit duo misgelopen! 

Eerder gebruikte ik al eens nagelverharders in de strijd tegen zwakke, broze nagels en daar heb ik toen ook een artikel van gemaakt. Omdat mijn nagels nu ook nog eens behoorlijk verkleurd zijn, met dank aan het vele lakken, wilde ik een product dat ook dat verbetert/verbergt. In het nagelproductenschap van Essence (grotere Kruidvatfilialen hebben dit extra schap) vond ik dit leuke systeem in de aanbieding. Beide lakjes waren 50% afgeprijsd, dus dat was helemaal mooi meegenomen.

Algemene info:

Hoe het werkt? Je hebt een step 1 en step 2. Step 1 is een basecoat met nagelversterkende nylon fibers. Deze basecoat zou ook de groei van de nagels moeten bevorderen. Je ziet er wel een soort fibers inzitten, maar eigenlijk niet zo veel. De lak droogt lekker snel.
Na het aanbrengen van de step 1 lak kun je verder met step 2. Dit is een topcoat met een shiny, naturel finish. De kleur van deze lak laat mijn nagels er gelijk een stuk gezonder uit zien! De tweede laag heeft wel een wat langere droogtijd.

Voor en na foto's:

Je ziet vooral dat mijn nagels verkleurd zijn. Het nagelbed is een soort oranjerood in plaats van gezond roze. Als je goed kijkt (of de foto vergroot, maar misschien kun je jezelf dat beter besparen) zie je ook dat sommige nagels beschadigingen vertonen. Ik denk dat vooral glitternagellak de boosdoener is. Die heb ik vooral in december best veel gedragen. Glitters scrubben een beetje over de nagels bij het verwijderen en als er één onderdeel van het lichaam nu juist geen behoefte heeft aan een scrub, zijn het de nagels wel.

Met het nail fixing system zien ze er weer een stuk gezonder uit. De kleur van de topcoat (step 2) verdoezelt de verkleuring van mijn eigen nagels. Dit zou ook een goede basis zijn voor een french manicure (inclusief white tips). Ik heb trouwens wel twee laagjes van de topcoat opgedaan, zodat mijn verkleuringen nog minder zichtbaar zijn, maar normaal gesproken moet één laagje wel voldoende zijn.

Ook vanaf een kleine afstand is het verschil duidelijk zichtbaar. Hier zie je mijn nagels kaal:

En hieronder weer met het nail fixing system:

Mijn mening:
 
Goed, nu heb je kunnen zien hoe mijn nagels er uiterlijk gezien van opknappen, maar doet het systeem verder nog wat? Ik heb het gevoel van wel. Met de combinatie op mijn nagels voelen mijn nagels nog best flexibel aan. Ze worden dus niet keihard, maar volgens mij is dat ook helemaal niet het beste. Juist als ze wat flexibel blijven en een beetje natuurlijk kunnen meebuigen, denk ik dat ze minder snel breken. Kleine scheurtjes worden mooi opgevuld door de basecoat, zodat de nagels niet verder inscheuren. Met andere lak chipt de lak juist het snelst op plaatsen waar scheurtjes zitten, maar daar heb ik met deze combinatie op helemaal geen last van. Ik heb het idee dat mijn nagels rustig en gezond door kunnen groeien en inderdaad sterker worden, omdat ze sowieso niet verder scheuren of uitdrogen. Ook blijft de combinatie nog eens lang zitten. Na vier dagen had ik nog helemaal geen chips. Ik ben van plan om de basecoat (step 1) in elk geval ook als basis onder andere nagellak te blijven gebruiken de komende tijd.

Mijn nagelriemen zijn gelukkig wel in redelijk goede conditie (ook belangrijk voor een gezonde nagelgroei). Die smeer ik doordeweeks op mijn werk regelmatig in met de lemon butter cuticle cream van Burt's Bees:
Inmiddels is het blikje al een heel stuk leger kan ik je verzekeren.

De twee nail fixing nagellakjes gaan uit het assortiment van Essence en daarom worden ze nu met 50% korting verkocht voor slechts € 0,95 per stuk. Je moet er dus wel snel bij zijn, wil je dit nail fixing system nog halen. Voor mij werkt dit. Natuurlijk kan het bij iedereen weer anders uitpakken, maar ik vind het wel een budgettip!

Heb jij nog tips voor m'n nagels of producten die je graag gebruikt bij droge, scheurende en/of verkleurde nagels? Laat het me vooral weten bij de reacties, thanks!

3 comments: