Sunday, November 18, 2012

Review: Colgate MaxWhite One

Een paar weken geleden ontving ik een leuk perspakket van Colgate met daarin de nieuwe MaxWhite One producten. Inmiddels heb ik alle producten goed kunnen testen en dus is het tijd voor een review!

Ik heb tandpasta, mondwater en een tandenborstel getest.

De tandpasta
De tandpasta belooft een tint wittere tanden in een week!

De tandpasta bevat microkristallen die zachtjes vlekken op je tanden verwijderen en ophoping van tandsteen voorkomen. De tandpasta is een blauwe gel. Hieronder zie je de mircokristallen erdoor heen zitten.

Mijn mening: De tandpasta is ultrafris en daardoor best wel pittig van smaak. Om eerlijk te zijn, heb ik mijn tanden niet een tint witter zien worden, maar wat me wel gelijk opviel, was dat mijn tanden heel glad en schoon aanvoelen na gebruik van deze tandpasta. Voor ultaschoon aanvoelende en uitziende tanden kan ik deze tandpasta dus zeker aanraden. Desondanks heeft deze tandpasta niet mijn favoriet kunnen verslaan: de Total tandpasta van Colgate. Die vind ik wat zachter en zoeter van smaak en ik houd meer van ouderwets witte tandpasta dan van een geltandpasta. Tja, smaken verschillen nu eenmaal, maar deze nieuwe variant is zeker niet slecht en de moeite waard om een keer te proberen. Ik blijf hem in afwisseling met mijn andere tandpasta gebruiken.

De tandenborstel
Behalve tandpasta en mondwater, heeft Colgate ook een tandenborstel uitgebracht in deze lijn die je tanden witter maakt. Ik poets 's avonds altijd met een electrische tandenborstel, maar 's morgens met een gewone en de afgelopen weken heb ik dan dus deze gebruikt.

Dit is een tandenborstel zoals ik nog nooit gezien heb. De witte kunststof 'lamellen' zouden je tanden zo mogelijk nog witter maken en vlekken extra goed verwijderen.
Deze tandenborstel ziet er niet alleen geavanceerd uit, hij poetst ook erg prettig en geeft mijn tanden voor een handtandenborstel een verrassend schoon gevoel!

Aan de achterkant zit een tongreiniger:
Deze tongreiniger is wel prettig want hij werkt snel en is zacht, maar efficiƫnt. Ik vind deze veel prettiger in gebruik dan de Orabrush tongreiniger (die ik nooit meer gebruik). Deze tongreiniger aan de achterkant van de borstel gebruik ik wel.

Mijn mening: Dit is een prettige tandenborstel, die ook fijn in de hand ligt en met leuke snufjes voor een handtandenborstel. Deze zou ik best zelf kopen.

Het mondwater

Ik gebruik normaal gesproken nooit mondwater. Ik poets twee tot drie keer per dag mijn tanden, gebruik elke dag tandenstokers en zo nu en dan floss, maar mondwater is echt iets wat ik nooit gebruik. Alleen nadat mijn verstandskiezen verwijderd waren heb ik het spul een tijdje gebruikt. Dit mondwater van Colgate belooft je tanden langer wit te houden. Je spoelt je mond er mee na het tandenpoetsen. Daarvoor vul je het dopje tot een bepaalde hoogte. Het mondwater zelf is een dun blauw goedje dat fris ruikt. Er zit geen alcohol in, maar het is sterk spul!

Mijn mening: Helaas, ook dit mondwater heeft me niet kunnen overhalen om mondwater aan mijn tandenpoetsritueel toe te voegen. Ik vind het gewoon too much en niet fijn. Het is mij te scherp en te sterk. Ik zou dit misschien af en toe gebruiken, maar zeker niet dagelijks. Mogelijk is dit wel fijn mondwater voor mensen die gewend zijn om mondwater te gebruiken.

De tandenborstel zou ik zo opnieuw kopen, de tandpasta is fijn, omdat die een ultraschoon gevoel geeft aan je tanden, maar gebruik ik zelf het liefst in afwisseling met een andere tandpasta en het mondwater laat ik liever zitten, want dat is niks voor mij (maar missschien wel voor jou!).

De adviesprijzen:
 • Tandpasta: € 3,99
 • Tandenborstel: € 3,79
 • Mondwater: € 6,49

Met welke tandpasta poets jij je tanden en gebruik jij wel mondwater?

3 comments:

 1. Ik heb de tandpasta ook !
  En inderdaad, van dat whitening merk ik ook niks.
  Als je een goede whiteningtandpasta zoekt neem dan de oral B 3D glamour white.

  Liefss

  ReplyDelete
 2. Ik stond op het punt hem te kopen, maar toen las ik op een aantal blogs dat hij niet echt veel doet wat het wit maken betreft. Ik pas dus voorlopig :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ik heb hem ook getest en vind hem juist wel redelijk werken, heb ook ergens een review gezien met foto's van voor en na, weldegelijk verschil te zien ! bij mijn foto's kwam het helaas niet goed over.

   Delete