Tuesday, October 9, 2012

Mijn haar: Lowlights en highlights

Vorige week maandag ging ik naar de kapper. Ik wilde graag lowlights (donkere plukjes) in mijn haar om de uitgroei van de highlights (lichte plukjes) wat minder opvallend te maken en om weer eens een subtiele verandering te ondergaan. Kijk mee naar het resultaat!

Bij de Cosmo kapsalon (foto zoals je ziet met mobiel gemaakt, dus iets mindere kwaliteit):

Hier zit mijn haar al goed in de folie. Samen met de kapster besloot ik donkerbruine lowlights te laten zetten en de kapster heeft ook enkele van mijn highlights bijgewerkt. Al met al moest ik dus wel even zitten.

Helaas heb ik geen 'voor'-foto. Dit is het resultaat op dezelfde middag (foto wederom met mijn mobiel gemaakt):

Hierboven zie je goed de donkere en lichte plukjes door mijn haar.

Mijn haar is ook nog wat bijgeknipt. Aan de achterkant heb ik het recht gehouden en om mijn gezicht zijn wat laagjes gesneden. Nu kan het weer gezond doorgroeien. Hier heb ik het thuis gewassen en geföhnd:
Ik vind het hier mooi vallen. Deze foto is net als de bovenste foto is het felle daglicht genomen waardoor de lowlights wel een beetje wegvallen en het blonde overheerst.

Op de foto hieronder komt de kleur wel het beste overeen met de werkelijkheid:
Ik vind het een mooie kleur voor dit seizoen. Wie weet ga ik ooit nog donkerder, of toch juist weer lichter.

Het is best wel lastig om de high- en lowlights goed vast te leggen op beeld. Ik hoop dat jullie het desondanks leuk vonden om te zien.

Laat jij wel eens lowlights of highlights in je haar zetten?

Ps. Klik op de links hieronder voor meer artikelen over mijn haarexperimenten en kapsels:
- Zelf higlights zetten? Yes, you can! Hier is goed te zien hoe blond het was (al had ik inmiddels voor de huidige kleursessie natuurlijk al wel weer wat uitgroei).
- Experiment: Freestyle highlights (balayage) Een mislukte balayage waarbij ik oranje plukjes haar kreeg...
- Mijn nieuwe kapsel! (2011)
Je kunt ook in de sidebar het label haar (<- of klik op deze link) aanklikken om nog meer artikelen over mijn haar en haarproducten te zien.

10 comments:

 1. Wat gaaf zeg! Mooi dat je ook een beetje wat grijzere tinten erdoorheen hebt, love it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je! Ik denk dat dat grijzige nog een beetje mijn witblonde highlights van vorig jaar zijn (toen zijn er een paar heel lichte doorheen gezet).

   Delete
 2. Zelf heb ik ook low en highligts. Erg leuk.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik had nog nooit lowlights erbij gehad, maar juist de combi van lichtere én donkere plukjes bevalt mij nu ook erg goed!

   Delete
 3. Zier er echt heel mooi uit, staat je goed!

  ReplyDelete
 4. Dit techniek heb ik eigenlijk nog nooit durven doen. Maar hoe meer ik het zie, hoe meer ik het wil proberen. Het staat je super goed btw :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je wel! Ja, zeker iets om een keer te proberen. Het hoeft geen extreme verandering te zijn en kan juist heel subtiel zijn.

   Delete