Saturday, October 13, 2012

MAC Office Hours blush & lipglass

Heb jij de Office Hours collectie van MAC nog gespot? Deze collectie met pro longwear (langhoudende) producten lag op 15 september voor het eerst in de winkel. Hij is al weer snel verdrongen door andere collecties, maar gelukkig zijn de producten van de Office Hours collectie in het vaste assortiment opgenomen. Ik kocht een blush en een lipglass!


Ik kocht een pro longwear blush in de kleur Rosy Outlook, omschreven als light yellow pink, en een pro longwear lipglass in de kleur Patience, Please die light pink-blue is met een cream finish.

Rosy Outlook:
Het is me wel een mooi roze kleurtje he? Misschien niet heel speciaal, maar wel zo'n heerlijke 'elke dag' tint.

Patience, Please:

De kleur van deze lipglass is heel lichtroze. Ik vind het erg mooi bij zwaardere ooglooks, zo'n heel lichtroze bijna nude kleur. Hij is echt mega-plakkerig. Daar kan ik wel tegen en dat maakt hem dus juist langhoudend. De geur vind ik anders dan de normale vanillegeur die aan de MAC lipproducten zit. Het is iets zoeter, snoeperiger. Alsof er een vleugje caramel doorheen zit. Ik moest erg wennen aan deze pro longwear lipglass en dan vooral aan het aanbrengen en de structuur van de gloss. De eerste keer dat ik hem aanbracht, schrok ik me rot. Het zag er zo barbie-achtig (als in Oh Oh Cherso) en onnatuurlijk uit. Ook vond ik de lipglass wat lastig verdelen. Toen kwam ik er al snel achter dat je vooral niet teveel moet aanbrengen en dat het bij mij goed werkt als ik hem aanbreng en met mijn vingers wat uitwrijf. Dan verdeelt die heel mooi. Nu is het mijn favoriete nudekleurige lipgloss!

De applicator is anders dan anders van vorm:
Tja, ik heb het allerliefst de gewone doe foot applicator (zo'n schuin afgesneden sponsachtig ding), maar deze is ook niet verkeerd hoor.

Swatches in zonlicht:

Links zie je de pro longwear lipglass Patience, Please en rechts de pro longwear blush in Rosy Outlook.

Swatches in daglicht:

De liefhebber van roze make-up zal deze twee producten zeker kunnen waarderen. Je ziet hoe enorm dekkend de lipglass is. Het is net een soort vloeibare lipstick. De blush is mat en geeft toch best nog wat kleur af al kun je hem ook heel licht en bijna trasparant aanbrengen.

De blush is mooi, maar wel wat alledaags, de lipglass is na een slechte start al snel een favoriet van me geworden die ik vaak draag als ik mijn ogen wat zwaarder heb opgemaakt. Ik zou zeker eens een kijkje nemen bij deze collectie als je dat nog niet gedaan hebt, en dan vooral bij de pro longwear lipglasses (behalve als je echt niet tegen plakkerige gloss kunt).

Heb jij nog iets uit deze collectie gespot of geshopt?

En zo is het alweer best laat, maar een update na middernacht voor een keertje, why not? Het weekend is immers begonnen!

Welterusten!

7 comments:

 1. Ik hou wel van zachte en subtiele kleuren voor mijn blush en lipgloss, dus ik vind deze tinten heel mooi. Maar ik heb zelf nog niks uit de collectie gekocht, vooral omdat ik nog geen al te beste reviews gelezen heb over de kwaliteit van de producten :-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tja kan me voorstellen. Ik ben ook echt in de winkel gaan kijken naar de producten zodat ik ze ook testen kon (terwijl ik MAC vaak online bestel). De blushes verschillen namelijk nogal van kwaliteit/structuur. Sommige zijn wat chalky (krijtachtig). Deze Rosy Outlook vind ik echter prima; mooi van kleur, pigmentatie en structuur. Al zijn de meeste kleuren van deze collectie wel vooral voor een lichte huid geschikt, omdat ze vrij subtiel van kleur zijn en dus weg kunnen vallen op getinte huiden. En de lipglasses zijn wel erg plakkerig en moeilijk egaal aan te brengen, maar zoals ik schrijf heb ik daar geen last meer van sinds ik heb uitgevonden om vooral niet teveel op te brengen en het met m'n vinger wat uit te wrijven. De lipglasses vind ik zelfs aanraders, want dat zijn mooie kleuren die goed dekken en goed blijven zitten!

   Delete
 2. Ooh die lipgloss is mooi! De blush ook hoor hahah maar de lipgloss trekt echt mijn aandacht!
  Ik heb een oogschaduw van deze collectie gekocht, en mijn nieuwe favoriet:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. O ja? Ben benieuwd welke kleur je hebt (of heb ik dat gemist op je blog?).

   Delete
 3. Ik zou ook graag de prijs willen weten..

  ReplyDelete
  Replies
  1. De lipglass kost €19/20 en de blush €23/24 (prijzen verschillen gek genoeg per verkooppunt, misschien door de recente BTW-verhoging. Ik heb mijn bonnetje van de Douglas niet meer...).

   Delete
 4. oh wauw, die blush is heel mooi! ik heb nog geen blushes van mac, dus ik denk dat ik die binnenkort maar eens ga halen! (:

  ReplyDelete