Sunday, September 9, 2012

Van basic dag- naar verzorgde avondlook

In dit artikel laat ik zien hoe je in een handomdraai van een basic daglook een verzorgde avondlook maakt.

Toen ik deze looks maakte was ik niet thuis. Ik had wat betreft oogschaduw alleen het Oh So Special palet van Sleek mee, dus daar moest ik het mee doen. Normaal gebruik ik voor mijn dagelijkse look graag kleuren als grijs en taupe, maar die zitten hier niet in, waardoor ik eens wat andere kleuren moest gebruiken.

Voor de daglook heb ik Gift Basket over mijn bewegende ooglid aangebracht en Bow (de kleur linksboven in het palet) daarboven tot aan mijn wenkbrauw.


Verder heb ik van het dubbelzijdige Essence oogpotlood Free&Style de kleur Style gebruikt. Op mijn wimpers zit LashBlast Volume mascara van CoverGirl die ik erg fijn vind.

Full face (ik kijk nog wat slaperig):


Ik heb de vitalumière aqua compact foundation van Chanel in kleur 22 Beige Rosé op mijn huid aangebracht en blush van MAC in de kleur Eversun op mijn wangen. Op mijn lippen draag ik cremesheen glass van MAC in de kleur Dynasty at Dusk:

Deze look is simpel en basic. Prima voor overdag dus.

Voor de avond wilde ik er toch iets aan toevoegen. Ik besloot de kleur Glitz uit het Oh So Special palet in de arcadeboog aan te brengen en als lijntje langs mijn onderste wimperrand. Hierdoor is mijn oogopslag gelijk wat intenser.


Full face:

Deze twee foto's zijn met flits gemaakt en helaas reflecteert de foundation door de SPF erin, waardoor ik wat wit uitsla. Ik draag hier trouwens de Salsa Cubana soft lip colour van Catrice op mijn lippen.

Mijn twee tips om van een daglook snel een avondlook te maken zijn dus:
- het toevoegen van donkere oogschaduw in de arcadeboog en;
- kiezen voor een meer opvallende (of donkere) lipkleur.
Natuurlijk kun je de look voor de avond nog veel zwaarder maken (bijvoorbeeld als je een avondje gaat stappen of gewoon omdat je het leuk vindt). Zo zou je vloeibare eyeliner kunnen toevoegen en de blush zwaarder kunnen aanzetten. Ik wilde echter een verzorgde look zonder al te veel poespas.

Maak jij wel eens van je daglook een avondlook?

9 comments:

 1. Dat doe ik eigenlijk bijna nooit, maar handige tips :)

  ReplyDelete
 2. Mooie lippenstift, en ik hou ook wel van de Sleek palettes.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja dit is mijn enige Sleek palet, maar die is inderdaad wel fijn. Ik heb wel nog Sleek blushes. Alles van Sleek is zo mooi van kleur en pigmentatie he.

   Delete
 3. Wow, van een mooie simpele look tot een avondgod! Geweldig joh, prachtig om te zien. :)

  ReplyDelete
 4. Toffe look. Ik gebruik bijna dagelijks de Oh so special, die zijn natuurlijke en nude oogschaduwen. Maar ik vind ze geweldig.

  ReplyDelete