Sunday, September 2, 2012

MAC samengesteld oogschaduwpalet (+depot)

Jullie hebben kunnen zien dat ik online bij e.l.f. een leeg paletje had besteld. Dit paletje kost slechts € 1 en het mooie is dat de oogschaduws van MAC erin passen. Ik heb drie oogschaduws van MAC die ik graag samen in een paletje wilde doen. Kijk mee hoe ik mijn oogschaduws vanuit hun doosjes 'gedepot' heb om ze in het palet te kunnen plaatsen.

"Hm, zal ik dit wel plaatsen", dacht ik, want ik wil spelen met vuur niet aanmoedigen... Don't do this at home, zou ik bijna willen zeggen, maar ja, je moet er wat voor over hebben om MAC oogschaduws te 'depotten' zoals dat heet zodat je er een mooi paletje mee kunt samenstellen. Deze methode heb ik niet zelf verzonnen, maar dit is een universeel beproefde methode die je overal op internet tegenkomt.

Benodigdheden:

- waxinelichtje
- (waterpomp)tang
- kleine platte schroevendraaier
In plaats van een (waterpomp)tang kun je ook minder grof geschut gebruiken zoals een pincet. Zelf neem ik liever het zekere voor het onzekere en met een tang verbrand je je vingers tenminste niet en ondanks dat het er wat grof uitziet, heb je een heel goede grip op de pan.

Neem de oogschaduw en de schroevendraaier:
Nu is de bedoeling dat je de schroevendraaier tussen het randje zet dat je boven de sluiting ziet:

Zo kun je met de schroevendraaier het plaatje met de pan loswrikken:
Heel moeilijk is het niet, maar let wel op dat je je oogschaduw niet beschadigt.

Vervolgens houd je met de tang de oogschaduw vlak boven de vlam zodat het plastic aan de onderkant smelt:


Kijk af en toe even of je het metaal aan de onderkant al kunt zien. Als het plastic is doorgesmolten tot aan het metaal, kun je de oogschaduw op zijn kop neerleggen.
Nu moet je nog een beetje prutsen om de pan los te krijgen van het plastic. Ik pak daarvoor de zijkant weer vast met de tang en druk met de schroevendraaier op het zichtbare stukje metaal, zodat de pan los komt (en op het keukenpapier valt).

Aan de metalen pan zie je nog lijmresten zitten. Deze kun je eventueel met wat gedenatureerde alcohol verwijderen (wel de alcohol ver van het vuur vandaan houden, want het is enorm licht ontvlambaar). Let op dat de metalen pan nog erg heet kan zijn. Zelf laat ik de lijmresten zitten, want je ziet het toch niet meer later en zo blijft de pan nog beter in het palet zitten. De metalen pan kun je nu in het palet plaatsen.

Eindresultaat:
Linksboven zie je Satin Taupe, linksonder Hot Hot Hot (limited edition) en daarnaast Straw Harvest (limited edition).

De kleurnamen en finishes heb ik achterop het palet geschreven met een watervaste stift:

Tja, mijn handschrift is niet om over naar huis te schrijven... Eigenlijk staan de namen trouwens verkeerd om (niet recht onder de kleur), maar ik herken ze wel dus het maakt niet uit en anders zou ik de oogschaduws nog kunnen wisselen. Ik vind het palet van e.l.f. echt een budgettip. Het is een stevig palet dat goed sluit, er zit nog een spiegeltje in (ok, en een waardeloos kwastje, maar dat mag de pret niet drukken) en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Rechtsboven zou ik graag een paarse, donkerblauwe of cranberry kleur toevoegen. Ik zit te denken aan één van de volgende kleuren:
- Parfait Amour (blauwpaars met glans, frost)
- Purple Haze (intens purper, mat)
- Fig. 1 (aubergine purper, mat)
- Atlantic Blue (helder paarsblauw, mat)
- Contrast (paarsachtig blauw met blauwe parelmoerglans, veluxe pearl)
- Cranberry (roodpaars met rozige glans, frost)

Losse oogschaduw refills kosten € 12 bij MAC wat net weer wat voordeliger is dan de oogschaduws in een doosje, die € 16 per stuk kosten.

Heb jij zelf samengestelde oogschaduwpaletjes van MAC? En weet je nog kleuren oogschaduw die aan te raden zijn?

Disclaimer:
Wees voorzichting met vuur en mocht je zelf aan het 'depotten' slaan, dan is het op eigen risico! Ik kan niet aansprakelijk gehouden worden voor mogelijk toegebrachte schade aan zaken, eigendommen en/of je gezondheid.

12 comments:

 1. mooi geschreven en prachtige foto's!

  ReplyDelete
 2. Wat een goede tip en handig uitgelegd ook :)

  ReplyDelete
 3. Leuk dat je een eigen palletje zo samen kan stellen he:D Ik zou dat echt de hele dag kunnen doen, steeds weer andere combi's maken haha!
  Ik heb ook een keer een MAC oogschaduw gedepot, maar ik hoefde hem maar 5 sec boven het vlammetje te houden en toen was de lijm al gesmolten. Het plastic hoeft namelijk niet te smelten:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bedankt voor je tip! Misschien ben ik iets te rigoreus bezig geweest dan. Ja het plastic smelten is ook niet echt bevorderlijk voor de gezondheid... 't Is inderdaad leuk om te doen en nu kan ik niet wachten om een mooi kleurtje te kopen voor rechts bovenin het palet!

   Delete
 4. Heel erg leuk gedaan, ziet er netjes uit.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 5. Wat slim gedaan, misschien probeer ik dat zelf ook wel eens!

  ReplyDelete
 6. Ik heb je genomineerd voor een award! kijk op mijn site wat ik er mee bedoelt
  http://blogthase.blogspot.nl/2012/09/award.html

  ReplyDelete
 7. handig ik ga ook binnenkort oogschaduws aanschaffen van MAC

  ReplyDelete