Friday, August 3, 2012

Kleine shoplog Douglas en Sephora (met OPI & Too Faced)

Vandaag ben ik even in Douglas en Sephora geweest en daar heb ik een paar dingetjes gekocht.

Bij Douglas keek ik eens naar de make-up kwasten. Dat had ik daar eigenlijk nog nooit gedaan. Ik keek vooral naar foundation kwasten waarmee ik mogelijk ook de vitalumiere aqua compact foundation van Chanel kan aanbrengen. Daarvoor gebruik ik nu de bijgeleverde spons, wat heel goed werkt, maar ik zou ook wel een kwast ervoor willen, omdat die makkelijker te reinigen zijn. Ik zag een mooie voor € 12,95 en ik nam ook een sponsje mee voor € 1,95.

De haren van de kwast zitten compact op de steel, maar zijn toch heel zacht. Ik weet niet of die wel geschikt is voor een compacte foundation, dit zal ik moeten proberen, maar anders is die zeker geschikt voor vloeibare foundation.
Het is de liquid brush van Douglas eigen merk. Ik moet wel zeggen dat ik met warm weer vaak geen foundation draag maar alleen wat poeder, hebben jullie dat ook niet?

Ik ging Sephora in, omdat mijn favoriete oogschaduwbasis, de Shadow Insurance van Too Faced, bijna op is. Er is nu actie waarbij je 50% korting krijgt op het tweede make-up artikel. Dit wist ik niet, maar dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

De Shadow Insurance van Too Faced kost € 16,70. Niet goedkoop, maar hij is zijn geld zeker waard. Dit is al minstens de derde keer dat ik hem koop. Ik doe wel langer dan een jaar met zo'n tubetje.

Ook bij Sephora kocht ik weer sponsjes. Ik moet zeggen dat deze beter aanvoelen dan die van Douglas. Ik breng compacte foundation graag met een sponsje aan, maar de kwaliteit van sponsjes verschilt nogal, maar maakt wel degelijk verschil in hoe makkelijk en flawless je foundation kunt aanbrengen. Mensen denken vaak dat je met spons zo'n cake-effect krijgt, maar juist met een sponsje lukt het me om foundation heel mooi egaal en licht over de huid te verdelen. En ja, toch heb ik ook een kwast gekocht, maar ik weet niet zeker of die geschikt is en zo ja, dan kan ik het mooi afwisselen. Daarnaast zijn sponsjes in de verpakking van de compact foundation zelf mee te nemen, dus dat is dan juist weer handig voor onderweg.
Ze kosten €4,70, maar met de standaardkorting van 15% €4,00.

Ik was laatst al een keer in Sephora en kon toen de Spotted nagellak van OPI niet vinden, waar ik best van baalde. Nu stond ik er opeens voor. Ze hebben op twee plekken in de Sephora Utrecht een stand met OPI lakjes. Beetje onhandig, maar ik ben blij hem alsnog gevonden te hebben.

Dit is een heel gave topcoat die een soort vlekken op je nagellak geeft waardoor je een apart effect krijgt. Ik vind het een beetje op olievlekken lijken. Als je niet weet hoe het eruit ziet, zoek dan eens bij Google-afbeeldingen op 'Spotted OPI' en je ziet het bijzondere effect (en nee, 't is geen crackle). Als ik hem geprobeerd heb op mijn nagels zal ik hier ook zeker een artikel mee plaatsen. Hij kost €13,95 maar ik heb er €6,98 voor betaald door de kortingsactie.

Ik kreeg nog een heel leuke tester mee, namelijk BB creme van Dior. Ik moet zeggen dat ik veel testers ongebruikt weggooi, maar deze vind ik echt leuk om te proberen!

Al met al heb ik wat goede basisproducten aangeschaft, de kwast en de sponsjes, en een aparte nagellak. Ik ben er blij mee!

2 comments: