Sunday, August 12, 2012

Holy Fails - mooie producten die voor mij niet werken...

Op verschillende blogs zag ik 'holy fails' rondgaan. Dit onderwerp is eigenlijk als tag bedacht door Kelly als tegenhanger van de holy grails (producten die je geweldig vindt, veel gebruikt en steeds opnieuw koopt). Omdat ik al een tijdje producten had liggen die goed zijn, maar voor mij niet werken, besloot ik ze aan jullie te laten zien in dit holy fails-artikel.

Healthy Mix Serum foundation in de kleur 51 Light Vanilla van Bourjois:

Een mooie foundation die ik begin dit jaar in Oostenrijk kocht in een drogist waar alle Bourjois make-up voor €3 per stuk verkocht werd. Het is een gel foundation die lekker ruikt en die een natuurlijke dekking geeft. De kleur is alleen veel te gelig voor me. Ik heb een roze ondertoon in mijn huid en de laatste tijd lijkt het de trend dat iedereen rood/roze in de huid zoveel mogelijk wil maskeren door juist gele/beige foundation te kiezen, maar ik zie er met deze foundation doods uit. Hij haalt alle kleur uit mijn gezicht weg. Nu heb ik hem wel een paar keer gedragen met Cool Pink finishing powder van Everyday Minerals erover om weer wat gezond ogende kleur in mijn huid terug te brengen, maar ik heb toch liever een foundation die gelijk de juiste tint voor mijn huid heeft. Deze is dus helaas niks voor mij, maar ik denk dat die wel geschikt is voor meiden met een gele ondertoon die erg licht zijn.

Superstay 24h concealer in de kleur Light/Beige Clair van Maybelline:
Deze concealer is echt fijn, want hij dekt mooi en houdt inderdaad prima, maar Maybelline, serieus, waarom is dit de lichtste kleur? Hij is nog steeds veel te donker voor me! En nog gekker is dat die op mijn huid lijkt te oxideren naar een soort oranjebruin en dan worden onzuiverheden en plekjes juist extra geaccentueerd in plaats van verhuld. Ik vind het écht jammer dat deze er in veel te weinig (slechts twee die allebei te donker zijn) kleuren verkocht wordt in Nederland, omdat het verder zo'n goede concealer is... Eigenlijk sinds mijn favoriete concealer van 2True niet meer verkocht wordt, heb ik een probleem met het vinden van een concealer. Deze van Maybelline zou perfect zijn, als die wat lichter was geweest (en niet oranje zou worden op mijn huid). Iemand nog tips?

Cream Puff moisturising lip cream in de kleur Powder Puff van Collection 2000:

Ik dacht een leuke lipcream in nude kleur te hebben gescoord bij de Engelse Boots, maar helaas is dit de verkeerde kleur voor mij, want hiermee lijk ik wel ziek. Het matte effect is wel mooi en hij houdt best goed, al is de chemische caramelgeur nou ook niet echt geweldig. Jammer, maar helaas...

Hydra Life BB creme, Dior:
Hier had ik grote verwachtingen van, maar bedankt Sephora, voor de tester, want nu weet ik dat deze BB creme een grote fail is. Mijn god, de kleur die hier af komt is volgens mij alleen geschikt voor Oompa Loompa's!
Bron
Voor zover ik het begrepen heb, heeft Dior deze BB creme in slechts één kleur uitgebracht, maar ik vrees dat die maar heel weinig mensen in Nederland staat. Al is het verder een heerlijk verzorgende, goed dekkende BB creme, maar dit vind ik echt de grootste fail ever!

Even Better foundation in de kleur 05 Neutral van Clinique:

Deze foundation zat in een make-up tasje met nog twee andere mini-producten dat ik laatst bij Sephora gekocht heb. Tja, de kleur heet Neutral, maar hij is voor mij te donker. Jammer!

Omdat swatches soms meer zeggen dan woorden:

En uitgesmeerd:
Van links naar rechts: Cream Puff lip cream (Collection 2000), Superstay 24h concealer (Maybelline), Hydra Life BB Creme (Dior), Even Better foundation (Clinique) en de Healthy Mix serum foundation (Bourjois).

Hm, misschien zou ik die foundations (twee meest rechtse swatches) moeten mengen voor een kleur die beter bij mijn huidskleur past? Maar dat vind ik eigenlijk al weer te veel gedoe...

Dit artikel is persoonlijk en laat producten zien die voor mij helaas niet werken, maar voor jou misschien juist wel. Ik wil dus niet zeggen dat deze producten slecht zijn. Integendeel, ik vind ze heel mooi, alleen werken ze niet voor mij.

Wat zijn jouw holy fails?

4 comments: