Sunday, July 29, 2012

Peel Off Base Coat Essence (+ swatches Etos nagellakjes)

In de Ready for Boarding collectie van Essence zit een peel off base coat. Daar was ik wel benieuwd naar. Een base coat waardoor je geen remover nodig hebt om je nagellak eraf te halen, maar je je nagellak gewoon van je nagels kunt trekken? Die moest ik wel proberen!

Onder het label op het flesje staat een instructie. Het is echt wel belangrijk deze te volgen, omdat deze base coat anders niet goed werkt.

Allereerst moet je een vrij dikke laag van de base coat aanbrengen. Zorg hierbij dat je goed je hele nagel bedekt, want anders kun je straks niet al je nagellak weer verwijderen en blijven er restjes achter.

De kleur van de base coat is eerst wit zoals in het flesje. Laat je nagels minstens 10 minuten drogen. Je zal zien dat de base coat na een paar minuten drogen gewoon transparant eruit ziet. Het voelt nog een beetje plakkend, maar dat maakt niet uit.


Van een vriendin had ik nagellakjes gekregen die ze van Etos had en zelf niet gebruikt. Deze besloot ik nu gelijk even te swatchen.

Ik bracht van elk kleurtje twee laagjes aan. Ze hebben geen naam of kleurnummer.


Vooral het lichtblauwe en mintgroene lakje vind ik erg leuk! Ze hebben ongeveer een half uur nodig om volledig te drogen (twee laagjes dus). Het is trouwens belangrijk dat je tot drie uur na het aanbrengen van de base coat zorgt dat je nagels niet in contact komen met warm water.

Na enige tijd besloot ik de nagellak van mijn nagels te trekken en dat zag er zo uit.


Doordat ik de base coat en nagellak niet zo lang heb laten zitten (slechts een klein uurtje), is de base coat nog wat flexibel, waardoor ik de nagellak er niet zo goed af kon trekken, maar meer af moest wrijven. De nagellak die eraf komt, voelt een beetje aan zoals een ballon voelt. Eerder deze week heb ik de base coat een hele dag op gehad en toen kon ik veel grotere stukken wel echt van mijn nagels trekken. Toen leek de nagellak ook harder (ook de stukjes die ik er af trok). Dat is hieronder een beetje te zien.

Waarschijnlijk werkt die dus het beste als je hem ook daadwerkelijk minimaal een paar uur op je nagels laat zitten, omdat die dan goed uitgehard is, waardoor je makkelijker grote stukken van je nagel kunt trekken.

Of ik deze base coat nu echt vaak zal gebruiken, weet ik niet. Ik heb het idee dat je wel snel per ongeluk een stukje van je nagellak af wrijft. Het is wel handig als je een paar dagen weggaat en geen remover wilt meenemen. Als je nagellak dan beschadigt, kun je in elk geval ten alle tijden al je nagellak verwijderen, want je hebt verder niks nodig hiervoor. Het zal je alleen nauwelijks lukken om in slechts één beweging alle nagellak van je nagel te verwijderen. Je zal wel wat moeten wrijven en doen, maar toch vind ik dat het best werkt en te doen is. Ik vind het een innovatief product en het is leuk dat een budget merk zoiets in de (tijdelijke) collectie heeft.

De peel off base coat is onderdeel van de Ready for Boarding collectie van Essence die nu tijdelijk in Kruidvat en Trekpleister verkocht wordt. De base coat kost € 1,79.

9 comments:

 1. ik heb de peel off base coat ook, ik vind hem erg prettig.! vooral voor glitter nagellak. de kleurtjesvan de etos zijn erg leuk.!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Goed idee! Ik ga hem voortaan gebruiken als basis onder glitternagellak, want het blijft een klus om glitternagellak met remover te verwijderen.

   Delete
 2. Ik vind het troep, bij mij laat het een kleverig laagje achter al ik de nagellak er af getrokken! :s

  ReplyDelete
 3. Hee , ik ben benieuwd of ik hem ook ga kopen want met glitters is het altijd weer een heel gedoe om het er (goed) af te halen !

  Neem een kijkje op mijn beautyblog , www.lonnie101.weblog.nl (beauty and me)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heb je hem nog gekocht? Ik vind hem in elk geval het proberen waard!

   Je blog kun je trouwens gewoon in het daarvoor bestemde vakje vermelden als je reageert, dan is die te vinden door op je naam te klikken.

   Delete
 4. apart! Ik hoorde er weinig goede verhalen over dus heb 'm laten staan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb op beautyblogs wisselende meningen erover gelezen. Misschien werkt die ook in combinatie met de ene nagellak beter dan met de andere?

   Delete
 5. Ik ben echt een fan van de peeloff basecoat: ik draag eigenlijk nooit langer dan 2 dagen dezelfde nagellak en steeds dat gedoe met remover vind ik niets. Als je het goed laat drogen, blijft het redelijk onbeschadigd voor een dag of 2. Wel voorzichtig douchen: dan gaat het 1 douchebeurt mee. Eraf plukken is het makkelijkst onder een warme douche: dan kun je vaak in 1 keer de hele nagel schoon krijgen.

  ReplyDelete