Thursday, June 21, 2012

Nagellak: Summer in Bangkok - Sephora

Vorige week kocht ik drie lakjes van Sephora voor €10 bij elkaar. Eentje ervan was de blauwgroene (of groenblauwe?) kleur Summer in Bangkok. Die laat ik jullie vandaag zien en ik heb hem ook nog met andere lakjes uit mijn stash vergeleken die er op lijken.

Ik draag twee laagjes Summer in Bangkok:

Mijn fototoestel laat de kleur heel blauw overkomen in werkelijk elk soort licht waarin ik mijn nagels gefotografeerd heb. Soms lijkt de kleur juist weer erg groen. Daarvoor zal ik jullie een foto laten zien die ik gemaakt heb met mijn smartphone. Daarvan is de fotokwaliteit wel minder, maar hier komt juist de groene weerschijn van de lak goed naar voren.

Groen is niet mijn meest favoriete kleur, maar door het blauw erin vind ik deze toch wel weer gaaf! Ik vind hem ook wel bij het benauwde, regenachtige weer van vandaag passen op de één of andere manier. Ik krijg bij de kleur namelijk een gevoel alsof ik in de botanische tuinen van Singapore loop waar het tropisch, groen en klam is met een hoge luchtvochtigheid.

O ja, één nadeeltje aan deze lak (die verder fijn lakt, goed dekt en snel droogt); hij verkleurt je nagels enorm, dus een basecoat is wel een must. Helaas kwam ik daar pas achter bij het eraf halen en toen was het kwaad al geschied. Nou ja, ik heb toch vrijwel altijd nagellak op, dus verkleurde nagels zijn niet zo'n ramp voor mij, maar gebruik dus zeker een basecoat als je je natuurlijke nagelkleur wilt behouden.

Ik moest wel gelijk aan twee andere lakjes in mijn stash denken toen ik Summer in Bangkok nog eens goed bekeek.
Links zie je Bailamos van Orly, in het midden Summer in Bangkok van Sephora en rechts zie je Precious Turquoise van Catrice (oude limited edition). Op mijn nagels op de foto hieronder draag ik deze lakjes in dezelfde volgorde.

In de flesjes lijken Summer in Bangkok en Precious Turquoise op elkaar, maar op mijn nagels vertoont Summer in Bangkok juist weer meer overeenkomst met Bailamos. Toch grappig om te zien.

Wat vind jij van deze kleur?

4 comments:

  1. Ze lijken inderdaad veel op elkaar. Mooi lakje.
    Liefs, xxx

    ReplyDelete
  2. Ik vind het een super mooi kleurtje! Maar ik heb wat met turquoise/zeegroene lakjes de laatste tijd. Weet niet wat het is ;-) Zelfs mijn blog moest eraan geloven hihi. Ik val er elke keer voor. Net als met geel vorig jaar vind ik turquoise helemaal geweldig nu.

    ReplyDelete