Friday, May 11, 2012

Lip Pencil Shore Leave - MAC Hey Sailor

Hebben jullie de Hey Sailor collectie van MAC al gespot? Zo niet in het echt, dan toch zeker wel online! Afgelopen zondag, koopzondag, ben ik even wezen kijken naar de collectie in het echt en ondanks dat ik het een heel leuke collectie vind, heb ik maar één product meegenomen. Het laatste jaar ben ik wat bewuster met het kopen van MAC-producten, omdat ik ze toch wel behoorlijk prijzig vind. Experimenteren met kleurtjes doe ik dan liever met de goedkope merken als Catrice en Essence (en daarmee zijn gelijk al mijn favoriete make-upmerken in dit artikel genoemd). Lees snel verder om te zien wat ik gekocht heb!

Op internet had ik een plaatje gezien van Killer Colours (check zeker de amazing looks van de Zweedse Viola) dat in mijn hoofd was blijven hangen:
Hier draagt ze het pro longwear lip pencil Shore Leave uit de Hey Sailor collectie van MAC en vanaf dat ik dit plaatje zag, moest ik dit lip pencil ook hebben. Soms heb je dat wel eens (en dat is dus het verraderlijke van beautyblogs volgen)! Ik kan niet eens goed zeggen waarom deze lipkleur en finish me zo aanspraken. Ik kan me ook voorstellen dat sommigen er niks bijzonders inzien, maar de kleur en het matte effect, love it!

Het lip pencil zit in een doosje dat helemaal in marine-stijl is:


Ook het lip pencil zelf is in een jasje gestoken met deze marine-print. Dat vind ik wel erg leuk, want bij sommige limited editions van MAC zijn alleen de doosjes anders bedrukt, terwijl ik die toch na een tijdje weggooi.


Dit lip pencil voelt heel anders aan dan andere lippotloden die ik heb van o.a. Catrice en HEMA. Ik kan het niet goed beschrijven op welke manier die anders aanvoelt... Hij blijft in elk geval geweldig goed zitten. Zonder waterproof make-up reiniger krijg ik hem niet van mijn lippen af. Het lippotlood is een mooie basis voor een gloss of lipstick erover heen. Om hem egaal aan te brengen, is wel lastig. Je moet vermijden meerdere laagjes (streepjes) over elkaar te zetten, want anders kan die een beetje "bladderig" overkomen. Hij is wel op zichzelf te dragen (alleen niet verzorgend of iets dergelijks), maar dan moet je wel even oefenen om hem mooi op je lippen te krijgen.

Ik heb een swatch gemaakt op mijn arm, want voor de prachtige lipswatch hebben we immers Viola al gezien:
Een flatterende kleur voor lichte huidjes.

Dit lip pencil kost €18,00. Dat vind ik veel geld voor een lippotlood, maar het is wel een heel ander soort lippotlood dan ik gewend ben. Andere finish, supergoede houdbaarheid en in een kleur die niet veel voorkomt.

Heb jij iets gekocht uit de Hey Sailor collectie? Of misschien uit één van de andere limited collecties van MAC op dit moment?

Edit 12/5: Ik heb net via Douglas.nl de Reel Sexy lipstick besteld uit de Reel Sexy collectie die vandaag uitkomt. Ik ben even niet in de gelegenheid om naar de stad te gaan namelijk. Reel Sexy is een prachtige amplified creme perzikkleurige lipstick die misschien wel mooi matcht met dit lip pencil. Geen verzendkosten bij Douglas online trouwens en bij de online Bijenkorfshop die ook MAC verkoopt wel (dus dat is een no-go voor mij) en bij Douglas mag je nog twee testers kiezen ook. Tip dus!

6 comments:

 1. Ja, een leuk kleurtje hoor!
  De verpakking is ook echt heel cute

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja he, de verpakking vind ik ook heel leuk!

   Delete
 2. Dit is echt een mooie kleur. Ik ga maandag naar de stad voor de reel sexy collectie.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, daar zitten ook zulke gave producten in! Ik heb de Reel Sexy lipstick online besteld en wie weet ga ik naar de rest nog in de winkel kijken.

   Delete