Monday, February 13, 2012

Ooglook met Urban Decay Substainable Shadow Box


Gisteren had ik zin om eens wat anders uit te proberen met oogschaduw. Ik maakte de look die je hierboven al ziet met enkele kleuren uit de Substainable Shadow Box van Urban Decay. Wil je weten hoe en met welke producten ik deze look heb gemaakt, klik dan hieronder op 'Lees verder'.

De Substainable Shadaow Box van Urban Decay:
Dit palet heb ik zo'n 1,5 jaar geleden in Amerika gekocht (of eigenlijk gekregen van mijn ouders) en er zitten echt mooie kleuren in, zowel felle kleuren als wat meer neutrale kleuren.

Alle kleuren in het palet:

Ik heb met de volgende drie kleuren gewerkt:
De twee foto's hierboven zijn wat blauwig uitgeslagen doordat het eind van de middag was op een grauwe dag. In het echt zijn de kleuren wat levendiger, maar gelukkig zijn de kleuren op de foto's van mijn oog wel goed over gekomen.

Wat ik eens anders wilde doen dan ik gewend ben, was om een opvallende kleur in het midden van mijn bewegend ooglid aan te brengen, met een donkere kleur er omheen (dus ook in mijn binnenste ooghoek). Normaal breng ik een felle of lichte kleur vanuit mijn binnenste ooghoek aan, maar nu dus echt alleen in het midden. Dit is het resultaat:

Op het midden van mijn bewegend ooglid zit de paarse kleur Flash. Daarom heen en in de arcadeboog zit de zwarte kleur met zilveren glitter, Oil Slick. Met de lichtblauwe kleur Kiddie Pool heb ik een lijntje onder mijn onderwimpers gemaakt en ik heb deze kleur boven de arcadeboog gebruikt om Oil Slick daar wat te vervagen en voor een extra kleuraccent. De lijn aan de bovenkant heb ik maar heel licht vervaagd, omdat ik juist een wat hardere lijn wel eens mooi vond staan. Zwart oogpotlood boven mijn wimpers en op de waterlijn, wat glanzend wit oogpotlood in de binnenste ooghoek, een lichtbeige matte kleur onder mijn wenkbrauw en mascara maken de look af.

Ik vind de look zelf mooier dan ik van tevoren verwacht had! Hij is intens, maar zeker draagbaar. Ik ben echt verrast door het effect van het "inlijsten" van een fellere kleur door een donkere kleur. Dit had ik nog nooit gedaan, maar ik wil dit nu wel vaker gaan doen. En ook wil ik weer eens wat vaker dit mooie palet gaan gebruiken.

Alle gebruikte producten:

- Oogschaduw Sandy Beach, Catrice (uit een oude LE).
- Let's Twist Eye Liner Carbon Black, Gosh.
- Oogpotlood Morning Dew, Catrice (uit een oude LE).
- Substainable Shadow Box, Urban Decay.
- Volume Million Lashes mascara, L'Oreal.
Alleen mijn oogschaduwbasis, de Shadow Insurance van Too Faced, ben ik vergeten te fotograferen.

Wat vind jij van mijn ooglook?

6 comments:

 1. Heel erg mooi gedaan, ik vind de palette ook heel erg leuk.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je wel! Ja, het is echt een leuk palet met mooie kleuren en in een leuke verpakking.

   Trouwens, ik heb geprobeerd de datum/tijd van de reacties aan te passen, want nu klopt er niks van, maar in de instellingen staat die goed. Hm, vreemd!

   Delete
 2. Gorgeous, gorgeous gorgeous! De eerste foto vind ik ook heel mooi, de oogschaduw is heel sprekend! De kleuren staan prachtig bij je ogen.

  ReplyDelete