Tuesday, February 28, 2012

The Lipstick Tag

Op veel beautyblogs kwam ik de laatste tijd de lipstick tag tegen. Ondanks dat ik niet getagged ben, leek het me toch leuk om te doen, omdat ik van lipstick houd en het zelf ook erg leuk vond om deze tag bij anderen te bekijken. Deze tag is trouwens oorspronkelijk bedacht door Soumaya.

De vragen:

1. Hoeveel lipsticks heb je in je make-up collectie?
Na het tellen kwam ik erachter dat ik op dit moment 43 lipsticks bezit. Oeps, dat is wel iets meer dan ik gedacht had...

2. Hoe berg jij je lipsticks op? Plaats hiervan een foto.
Hiervoor gebruik ik pennenbakjes van de HEMA. Ik heb hier al wel eens een artikel over gemaakt (hier). Dit is hoe het eruit ziet:


3. Wat was je allereerste lipstick?
Dat was een paarskleurige, glanzende lipstick van Miss Helen (HEMA) toen ik een jaar of 15 was.

4. Heb je weleens een lipstick opgemaakt? Zoja, welke?
Nee nog nooit, al ben ik met Innocence, Beware! van MAC best ver gekomen voor mijn doen. Dit is er nog van over (ja dat lijkt nog veel zo):


5. Wat is je lievelingslipstick?
Euhm... Ik kan er echt geen kiezen! Ik ben werkelijk gek op minstens de helft van mijn collectie en soms draag ik een tijdje de ene lipstick heel veel en dan weer de ander. Als ik perzikkleurige lipstick wil neem ik meestal Cut a Caper van MAC of I'm sailing (Essence LE), als ik een nudekleurige zoek ga ik voor Gentle Nude is Back (Catrice), Caramel Beige (Catrice), Marie Antoinette (Catrice LE), Soft Nude (Revlon), Nicely Nude (e.l.f.) of Innocence, Beware! (MAC). Wil ik een meer roodkleurige dan kies ik #122 van Inglot en als ik zin heb in roze lipstick neem ik Cheeky Magenta (L'Oreal), #01 (Brilliant Colour&Volume HEMA) of #55 Pure Blush (The Body Shop). Maar mijn andere lipsticks vind ik ook al zo fijn!

6. Wat is je lievelings budget lipstick?
Ik vind de lipsticks van Catrice wel fijn; vooral Caramel Beige (uit het oude assortiment), Marie Antoinette (uit een LE) en Gentle Nude is Back.

7. Welke lipstick draag je het meest in het dagelijks leven? Bijv. naar school of werk?
Lastig, want ik vind zoveel lipsticks leuk en fijn. Meestal draag ik vooral roze en nudekleuren.

8. Voor welke lipstick heb je het meeste moeite gedaan om hem te krijgen?
Ik denk voor de lipsticks uit de limited collecties van MAC en voor de Lanvin loves H&M lipstick in de kleur red.

9. Wat is je grootste lipstick-miskoop en waarom?
Dat was Nouveau Frou van MAC. Deze heeft een heel vreemde grijsbeige kleur. Ik heb hem uiteindelijk maar weggegooid, zo lelijk vond ik hem.

10. Welke lipstick staat er nog zeker op jouw verlanglijstje?
De Viva Glam Nicki lipstick van MAC die vanaf aanstaande vrijdag te koop zal zijn, dus dan zal ik hem wel snel aanschaffen.

Dit zijn trouwens mijn meest recent gekochte lipsticks:

Van links naar rechts: Cheeky Magenta van L'Oreal, Gentle Nude is Back van Catrice en #07 van de Kate Moss for Rimmel lipsticks. Helaas vind ik die laatste net wat te bruinig waardoor ik deze niet vaak draag (terwijl het wel een erg fijne, goed dekkende lipstick is). Met de twee andere kleuren ben ik erg blij. Cheeky Magenta is heerlijk fris, knallend roze en Gentle Nude is Back is niet zo opvallend maar wel heel prettig en hij staat me goed door zijn koele paarsige ondertoon.

Ik tag verder niemand in het bijzonder. Wie het leuk vindt, kan de tag overnomen.

Wat is jouw favoriete lipstick?

2 comments: