Sunday, November 6, 2011

FOTD: stap-voor-stap-ooglook met de Berlin Collection (Catrice)

In het vorige artikel liet ik jullie zien dat ik het eye and cheek palet uit The Berlin Collection van Catrice had gekocht. Dit palet en looks ermee heb ik al op zoveel beautyblogs voorbij zien komen, dat ik dacht dat jullie niet meer op nog een look ermee zaten te wachten. Maar dat bleek verkeerd gedacht en daarom heb ik vandaag een face of the day (FOTD) met dit palet gemaakt met een stap voor stap uitleg. Kijk mee!De fotokwaliteit van de stap-voor-stap-uitleg is slecht (met dank aan het herfstweer), maar je ziet wel wat ik doe met welke kwast, dus het lijkt me toch zinvol om te laten zien.

Stap 1
Oogschaduwbasis! Die heb ik als eerste aangebracht. Als je wilt dat je oogschaduw blijft zitten en niet in de lijntjes vervaagt, is dit een must. Mijn favoriet is de Shadow Insurance van het merk Too Faced (verkrijgbaar bij Sephora in V&D).

Stap 2
Met een oogschaduwkwastje van de HEMA breng ik Checkpoint Charlie in mijn binnenste ooghoek en onder de wenkbrauwen aan.

Stap 3

Met een platte oogschaduwkwast van Everyday Minerals breng ik Ku'Damm op de binnenste helft van mijn bewegend ooglid aan.

Stap 4
Met dezelfde kwast breng ik Berlin Wall aan op de buitenste helft van mijn bewegend ooglid.

Stap 5

Met een zogeheten pencil brush van Coastal Scents breng ik Tiergarten aan in de arcadeboog (of crease).

Stap 6
Blenden! Of wel vervagen van de harde lijnen. Dit doe ik met een blending brush die ook van Coastal Scents is. Deze stap is onmisbaar wanneer je meer dan twee kleuren oogschaduw gebruikt en zelfs bij één kleur is het mooier om de buitenste lijnen wat te vervagen.

Stap 7

Met de pencil brush breng ik een beetje Brandenburger Tor aan in het diepst van de arcadeboog voor nog wat extra diepte.

Stap 8
Boven mijn bovenste wimpers zet ik een lijntje met het zwarte oogpotlood uit het palet. Ik zet ook een lijntje op mijn waterlijn (boven de onderste wimpers).

Stap 9
De kleur Brandenburger Tor breng ik met het platte oogschaduwkwastje ook aan in een soort lijntje onder mijn onderste wimpers.

Wat ik vaak doe als ik eigenlijk klaar ben en de kleuren al heb geblend, is dat ik de kleuren op mijn bewegend ooglid nog even opnieuw aanzet. Die kunnen namelijk een beetje zijn weggevallen door het blenden en de kleuren in de arcadeboog. Dus met het platte kwastje van Everyday Minerals breng ik opnieuw een beetje Ku'Damm en Berlin Wall aan op mijn bewegend ooglid.

Stap 10
Mascara! Dit maakt elke ooglook af. Ik heb Volume Million Lashes Extra Black van L'Oréal gebruikt.

Het resultaat


Full Face
Ik heb Healthy Mix concealer van Bourjois op plekjes aangebracht. Dream Lumitouch highlighting concealer van Maybelline zit onder mijn ogen voor een wat frissere uitstraling. Mijn huid heb ik afgepoederd met matifying compact powder van Sephora. Ik heb de definition bronzer uit de Bohemian collectie van Catrice gebruikt. Op mijn wangen zit een mix van beide blushes (Unter den Linden en Siegessäule) uit het Berlin palet van Catrice. Eyebrow gel van HEMA heb ik gebruikt om mijn wenkbrauwen een beetje in model te borstelen. Op mijn lippen heb ik brilliant colour&volume lipstick #01 van HEMA op met daarover cremesheen glass van MAC in de kleur Just Superb.

Bij daglicht

Mijn huid is een beetje rood. Dit is beter te egaliseren met foundation, maar vandaag had ik geen zin om foundation te gebruiken. Ik heb trouwens ook geen BB Cream van Garnier op, maar gewoon een moisturizer en verder dus alleen poeder.

Met flits

Gebruikte producten

En ik heb natuurlijk het palet uit de Berlin Collection gebruikt maar die kun je al bovenaan dit artikel bewonderen.

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om stap voor stap te zien. Laat me weten bij de reacties wat je ervan vindt!

9 comments:

 1. Mooie look heb je gemaakt! Ik vind het echt fijne palettes en sinds ik ze allemaal in huis heb gebruik ik ze ook dagelijks. Leuk om looks mee te verzinnen :D

  ReplyDelete
 2. Wat een mooie look!

  ReplyDelete
 3. Mooie look! Leuk dat je er een how-to van hebt gemaakt.

  ReplyDelete
 4. Mooi gedaan! Dit artikel staat bij mijn favorieten.

  ReplyDelete
 5. Wat een mooie look heb je gemaakt. Fijn dat je er deze foto's bij hebt gedaan want het is erg goed te volgen :)

  ReplyDelete
 6. @Beautyblog LenG: Thanks!

  @NeonRocks: Dank je! Ja, ik ben superblij met dit palet!

  @jlovesbeauty: Dank je wel!

  @Deb: Thanks girl ;-)!

  @Sabrina: Ah, wat een compliment! Thanks!

  @Joany: Dank je!

  ReplyDelete
 7. WAUW!, die look is echt mooi! x

  ReplyDelete