Sunday, August 14, 2011

Review: e.l.f. make-up

In dit artikel ga ik jullie vijf producten van eyes lips face ofwel e.l.f. laten zien:
- Shimmering Facial Whip.
- Bronzing Brush.
- Mineral Lipstick.
- Duo Powder Oogschaduw.
- Cream Blush.

Dit wordt een uitgebreide review waarin ik de producten één voor één bespreek en ik zal ook swatches laten zien.

Mineral Lipstick Nicely NudeDit is mijn favoriete product uit dit artikel en ook gelijk één van mijn favoriete lipsticks van het moment. Deze kleur, Nicely Nude, is niet een huidkleurige nude, maar meer een roze nude. Dat is juist fijn, want daardoor geeft die geen doodse, vale uitstraling zoals die huidkleurige gevallen nog wel eens kunnen doen, maar juist een frisse look. Er zit nog een onopvallende gouden shimmer in die net wat warmte geeft aan de verder koele kleur.

De textuur is heerlijk! De lipstick ruikt en smaakt nergens naar, dat is voor mij een pluspunt. Verder voel je hem nauwelijks zitten op je lippen. Ik vind hem niet zozeer creamy, maar ook zeker niet uitdrogend. Hij houdt best een tijdje. Ik zou best meer van deze lipsticks willen. Hij kost € 5,00.

Shimmering Facial Whip Pink Lemonade

Dit product komt uit de 1 Euro-lijn. Grootste minpunt voor mij: De verschrikkelijk chemische, zoete sinaasappelgeur! Hier was ik eerder ook al eens op afgeknapt bij de goedkopere, vloeibare gezichtsproducten van e.l.f. Het product is, buiten die geur om (en geur is natuurlijk erg persoonlijk), verder oké. Het vloeibare goedje is best wel dekkend. Het kan als highlighter gebruikt worden, maar op mijn lichte huid geeft het zelfs kleur af (en dus niet alleen shimmer). Op de verpakking staat dat het voor de wangen, ogen en lippen gebruikt kan worden. Ik gebruik hem als higlighter/kleur op mijn wangen, maar ik kan me voorstellen dat die ook als lipgloss gebruikt kan worden, want de pigmentatie is daar voldoende voor. Dit product kost dus slechts € 1,00.

Cream Blush TeaseDit is een interessant product! Ten eerste zit deze cream blush in een chique verpakking: Een doorzichtig potje met een zwart deksel en er zit nog een tussendekseltje op voor extra bescherming (dat het product minder snel uitdroogt). Ten tweede is de textuur heel apart. Het moet dan ook een cream-to-powder finish geven en dat doet die zeker. De textuur is een soort droge mousse die heel luchtig, bijna als een spons, overkomt. Eenmaal uitgewerkt op de huid lijkt het inderdaad een poeder met als voordeel dat je deze cream blush veel mooier in de huid kunt werken (hij blijft dus niet óp de huid liggen, zoals poeder wel doet). Het product is sterk gepigmenteerd, dus voorzichtigheid is geboden. Van slechts een zeer klein beetje, komt al enorm veel kleur af. Ik vind dit, samen met de lipstick, één van de mooiere e.l.f.-producten. Er zijn veel kleuren beschikbaar. De prijs is € 6,80.

Swatches facial whip, cream blush en lipstick (van links naar rechts):
Zoals je ziet zijn alle producten prima gepigmenteerd!

3-in-1 kwast/Bronzing BrushDeze kwast is volgens e.l.f. te gebruiken voor het aanbrengen van blush, bronzing poeders en alle andere soorten losse poeders. Ik vind hem gezien zijn kleine formaat (vandaar de foto naast het 50 cent muntje) niet geschikt voor gezichtspoeders die je all over je gezicht draagt, dus bronzer etc. Daarvoor gebruik ik liever een grotere brush. Deze is wel fijn voor het aanbrengen van blush. Ik gebruik hem nu voor het aanbrengen van de mineralize skinfinish Rose Quartz die ik als blush en highlighter gebruik. De vorm van deze kwast is erg prettig; zo schuin afgesneden is die perfect voor producten voor de wangen. Daarnaast is die nog redelijk zacht ook. Voor slechts € 1,00 vind ik dit een prima blush brush.

Duo Powder Eyeshadow Olive

Prima verpakking: Een simpel rond doosje met een schroefdeksel erop.

Swatch:

De pigmentatie is gezien de prijs-kwaliteitsverhouding prima. Het is geen heel sterke pigmentatie, maar ook zeker niet slecht.

Ooglook:
De kleuren bij elkaar vind ik niet zo'n geschikte combi voor bij mijn oog- en huidskleur. Het lichtgroen is lekker fris, maar het olijfkleurige bruin doet daar dan weer afbreuk aan. Ik denk daarom dat ik de kleuren apart van elkaar wel ga gebruiken, maar niet in combinatie met elkaar.

Full Face met alle producten:


Tja, de kwaliteit van de foto's is niet zo goed, door het wederom grauwe, grijze weer... De foto's zijn met flits gemaakt. Je ziet dat de lipstick heel naturel oogt, zoals de bedoeling ook is. De cream blush valt helaas niet zo goed op, terwijl die in het echt toch zeker wel aanwezig is. Dit geldt ook voor de facial whip. Ach, op de eerdere swatches heb je al kunnen zien, dat deze producten zeker wel gepigmenteerd zijn. Van de oogschaduw vind ik het groen fris staan maar de combinatie met de bruine olijfkleur erbij vind ik minder. Dat is persoonlijk en natuurlijk kan dit bij een andere huid-, haar- een oogkleur weer heel anders uitpakken. Daarnaast zijn er nog veel meer duo's in allerlei kleuren te koop, dus er zit altijd wel een geschikte bij.

Al met al heeft e.l.f. heel wat leuke, betaalbare producten. De lipstick en de cream blush vind ik echt aanraders. Dit zijn wel de wat duurdere producten, maar dan heb je ook wat. De 1 Euro-producten zijn gewoon leuk om uit te proberen. Ook met de 1 Euro-producten uit mijn vorige review ben ik nog altijd erg blij.

De producten zijn te bestellen via de Nederlandse webshop: www.eyeslipsface.nl

Fijne zondag!

Dit artikel bevat producten toegezonden door een Pr-bureau of bedrijf. Ik geef echter mijn eigen mening over de producten.

3 comments:

 1. Die kwast lijkt mij zo fijn. Leuke dingen allemaal.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 2. Grappig die oogschaduw heb ik ook de laatste keer besteld! En die blush kwast heb ik al een tijdje, gebruik die dagelijks voor mijn blush en bronzer. Ik ben er erg tevreden over! :D

  ReplyDelete
 3. @Nyria (beautyforgirls): Ja, die kwast is echt prima voor € 1,00. Heel fijn voor het aanbrengen van blush!

  @Joan: Ik heb even teruggekeken op jouw blog; inderdaad ja, haha. Jij hebt trouwens echt veel e.l.f.-producten geloof ik. 't Is dan ook een erg leuk budgetmerk he!

  ReplyDelete